Laura’s brieven: de Postcodeloterij en Madame Tussauds

Wederom komt er een nieuw projectje op Laura denkt, namelijk: Laura’s brieven. De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (zesentwintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies! (Nogmaals: let niet op mijn handschrift, daar gaat het niet om!)

De Postcodeloterij


Klik op de foto om het groter te maken.

Ik vind de Postcodeloterij wel slim, sneaky slim, maar slim. Je moet immers wel een loot kopen, stel je voor dat jouw straat de grootste prijs wint (ik wilde eigenlijk zeggen: ‘Hij kan zomaar vallen!’, maar dat is van een andere loterij), dan ben je wel mooi een arme (letterlijk en figuurlijk) loser. Vragen genoeg, zoals jullie in de brief kunnen zien.

En toen kwam er een telefoontje voor mij. Alleen: ik was (helaas) niet thuis. Dus moet ik het uit tweede hand hebben, namelijk mijn moeder (ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele fouten!). Als je niet kunt raden van wie het telefoontje was, nou ja, dat is jammer voor je.

Goed, dus, een telefoontje. Dit is:
1. Leuk, want ze hebben blijkbaar moeite genomen om achter mijn telefoonnummer te komen.
2. Wel een beetje creepy, want hoe zijn ze aan mijn telefoonnummer gekomen? (ja, wij doen wel mee aan de Postcodeloterij, maar dat staat niet op mijn naam)

Dan nu de antwoorden:
– Iedereen mag meedoen, maar je moet wel achttien jaar of ouder zijn.
– Telefonisch kan je tot tien loten krijgen, daarboven moet het schriftelijk ingediend worden.
– Heeft de beste meneer niet beantwoord, volgens ma mere.
– Als voorbeeld gaf hij de Ben & Jerry’s-prijs: als je dat niet ophaalt, tja, dan heeft B&J geluk (wie haalt dat nou niet op?) En als je bijvoorbeeld tien loten hebt en fietsen hebt gewonnen (dus tien fietsen), dan moet je de vijf fietsen wel accepteren, maar krijg je boven de vijf het geld uitgekeerd in plaats van de fietsen dus.

De Postcodeloterij-meneer vond mijn brief erg leuk en vroeg nog hoe oud ik was (ik gok dat hij dacht dat ik tien was). Dus meneer, bedankt voor (bijna) alle antwoorden!

Madame Tussauds

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog nooit geweest ben. Ja, dat komt vast als een shock. En ik moet daarbij ook nog bekennen dat ik er niet per se naar toe wil. Maarrr, dat wil niet zeggen dat Madame Tussauds niet interessant genoeg is om een brief naar te sturen!

Wat ik kreeg? Antwoord (superleuk trouwens dat ze hun eigen briefpapier hebben), een informatiepakket en een foldertje. Maar de grote vraag is natuurlijk: staan de antwoorden in het informatiepakketje?

Nee, helaas niet. Maar ik vind het informatiepakket wel leuk. Deze dingen staan er onder andere in:
– De kosten van een beeld zijn ongeveer €150.000.- (o em djie)
– Er wordt echt haar gebruikt en als het haar klaar is, wordt het gewassen, geknipt en geföhnd (‘Wat doe jij voor werk?’ ‘Ik? Oh, ik doe het haar van de wassen beelden in Madame Tussauds.’)
– Het sigaretje van schrijfster Annie M.G. Schmidt zorgde voor veel commotie rondom de onthulling. Madame Tussauds werd verdacht van sponsoring door de tabaksindustrie. Hun reactie: het sigaretje een permanent gloeiende punt geven. Ze maken mensenlijk namelijk na zoals zij in het echte leven ook waren.

Dit waren de brieven weer voor vandaag! Wat vinden jullie ervan?

36 Comments to “Laura’s brieven: de Postcodeloterij en Madame Tussauds”

 1. Geniaal. Ik vind het leuk dat de postcodeloterij de moeite nam om te bellen, waarschijnlijk keken ze op je achternaam en die komt niet vaak voor … ?

  En ja, ik denk ook dat hij dacht dat je tien jaar was.

 2. wat creeeeepy van de postcodeloterij.
  en inderdaad, wat een leuk briefpapier & madame tussauds feitjes :)

 3. Ja, ik gok dat ze dachten dat je tin jaar was :P

 4. Ze hebben bij de postcodeloterij natuurlijk gezocht op je retour adres. :D
  Maar dus oftewel desalniettemin, super leuk wel dat er antwoorden kwamen. Die weetjes over Madame Tussauds (ik ben er ook nog nooit geweest btw) zijn erg leuk.

 5. Dit is zo leuk om te lezen telkens :D

 6. Zo jammer dat zo’n bedrijf als Madam Tussauds dan niet de moeite neemt om je echt te beantwoorden he. Ben er trouwens ook nog nooit geweest en het lijkt me eerlijk gezegd ook niks.

 7. Ik vind je brieven zo leuk, en ook leuk om te lezen wat de reacties zijn

 8. Blijft leuk om te lezen wat ze reageren. Inderdaad wel vreemd dat ze zomaar achter jullie telefoon nummer zijn gekomen :O

 9. Haha geweldige brieven!! Ga je er nog meer plaatsen hier? Lijkt mij leuk!

 10. Ik vind het zo leuk dat je dit hebt gedaan, zulke artikelen lees ik echt met plezier!
  Ik ben benieuwd naar de volgende brieven, jippieeeeee! :P

 11. Leuk weer! Ik vind de Postcodeloterij maar bijzonder. Volgens mij koopt mijn vader met oud en nieuw 2 loten. Mijn moeder doet mee aan de straatprijs, want stel!
  Ik ben ook nog nooit in Madame Tussauds geweest, dus schaam je niet. Ik zou er wel graag heen willen.

 12. Wat een fijne brieven weer! De antwoorden op je vragen van Madame Tussauds had ik eigenlijk wel willen weten. Ik dacht dat iedereen Madame Tussauds al gedaan had, dat ik de enige was die het niet interesseerde. Blijkbaar niet dus!

 13. Leuke brieven weer!
  Tjemig zeg 150.000 euro voor zo’n beeld, wat een geld zeg!
  Ik moet iets bekennen, ik heb wel eens geen Ben’s ijs opgehaald, 2 stuks, ik vond het te ver rijden;-)
  De tweede keer was het dichterbij gelukkig.
  Ik durf de postcodeloterij niet op te zeggen omdat ik bang ben dat dan net de straatprijs hier valt. Dat is nl mijn zwager overkomen. Is dat erg of niet!
  Ik win trouwens vaak bij die loterij, sinds ik 5 jaar geleden op dit adres kwam wonen.
  Ik zeg het niet op;-)!!

 14. Vooral het antwoord van de postcode loterij was iets waar ik benieuwd naar was, ik deel je mening het is een super slimme organisatie ;)
  Maar jij de schrijfstijl van een 10-jarige? Nee dat heb je zeker niet…

 15. Flauw hoor van madame tussauds! Ik vind je briefpapier wel weer schitterend, kun je niets van zeggen haha. Overigens ben ik er maar één keer geweest omdat mijn ouders ergens kaartjes gewonnen hadden: het was wel leuk maar niet uren wachten waard ofzo..

 16. ‘Wat doe jij voor werk?’ ‘Ik? Oh, ik doe het haar van de wassen beelden in Madame Tussauds.’ Hahaha, leuk beroep ja!
  Ik vind dit echt zo leuk om te lezen altijd :) Maar wel een beetje eng dat ze je telefoonnummer hebben achterhaald inderdaad.

 17. Mmm. Laura, even over je handschrift hé? Errug lelijk hoor! :P grapje

 18. Toch wel tof van de Postcode Loterij dat ze echt moeite hebben gedaan! En ik vind toch altijd een beetje stom als ze zo’n kant en klare brief terugsturen :(. Al moet ik zeggen dat ik ook wel een beetje kan begrijpen dat ze wel betere dingen te doen hebben, haha.

 19. LOL, ik zou ook denken dat je 10 was, als ik ooit zo’n brief zou lezen xD. HAHAHA, ik vraag me dan wel af hoeveel je verdient als je “kapsster” bent voor de madam tusaud

 20. Nou ja, de postcodeloterij heeft wel goed te moeite gedaan om te antwoorden :P

 21. Het wassen beeld

  De man werd
  na overlijden
  bij iedereen bekend
  Om wat hij deed
  wie hij was
  In het museum
  Was hij het
  voor altijd

 22. Ja, wel raar van dat telefoontje, jammer dat je zelf niet hebt opgenomen.

 23. ik vind zo grappig dat je dit deed haha. Maar wel erg leuk dat ze de moeite namen je nummer te zoeken en je te bellen.

 24. Leuk dat de loterij de moeite nam om even op te bellen! En Madame Tussauds is leuk! Of in ieder geval, ik ben er al een jaar of 10 niet meer geweest, maar ik vond het wel altijd heel leuk :)

 25. Wat een leuke brieven weer. Kun je hier alsjeblieft een vervolg op maken?

 26. Je moet toegeven, de postcodeloterij heeft wel veel moeite gedaan. Wel eng dat ze je telefoonnummer hebben maar aan de andere kant leuk dat hij belt :) En weer leuke brieven!

 27. Goh, ik zou willen dat ik bij een interessante winkel of merk zou werken zodat ik ook een brief van je kon verwachten. Wat grappig weer!

 28. Haha, wat een zielig antwoord van Madame Tussaud’s!

 29. Wat leuk! Hier zou ik dus echt nooit op komen, zo origineel! Ook echt leuk dat je antwoord hebt gekregen, ben benieuwd naar je andere brieven!

 30. Grappig dat ze belden in plaats van een brief stuurden en ook leuk dat je een heel informatiepakket kreeg.

 31. Ik vind dit echt een erg leuk idee!! Heel erg origineel en erg leuk om te lezen. Ik ga misschien ook eens een brief schrijven!

Leave a Reply