Twittertips


Ja, ik promoot schaamteloos mijn eigen twitter met dit plaatje.

Twitter. Eerst wilde ik er niet aan en vond ik het echt belachelijk (‘Lekker boeiend wat iedereen gaat eten.’), maar voor mijn blog heb ik het toch genomen en ik geef toe: ik ben een un petite peu verslaafd.

Nu dachten jullie misschien dat ik met ’twittertips’ tips bedoelde van wie je moet volgen. Maar nee, dat is het niet, dat moet je helemaal zelf weten. Ik ga een aantal tips geven over wat je vooral NIET moet doen op Twitter.

1. Zeur niet!
Ik weet dat het moeilijk is en ik houd me ook niet altijd aan deze regel, maar toch: stop met dat gezeik! Een enkele zeurtweet is toegestaan, maar als je elke dag gaat zeuren over hoeveel werk het is om het konijnenhok te verschonen (of nog erger: over het weer, maar dat zal helaas altijd zo blijven bij Nederlanders), dan weet ik de unfollow-button wel te vinden. Oh en ga ook niet van die cryptische tweets als: ‘Sommige mensen zijn echt zó irritant.’ sturen, want ten eerste maakt dat me hartstikke nieuwsgierig (over wie gaat dat dan?) en ten tweede, als je dat erop zet, heb dan ook het lef om te zeggen over wie het gaat!

2. (Re)tweet niet teveel.
Tweeten is leuk en verslavend, ik weet het. Maar je hoeft niet alles wat je doet te tweeten. Mijn timeline wil niet op hol slaan.

3. Geen ik ga nu naar de wc-tweets.
Bah. Too much information. Oh en ik hoef ook niet te weten dat je net seks hebt gehad.

4. Geen muh SgAtjuhh @St03RuHB0ii l0v3 Uu S0o MutSjj-tweets.
Dat doe je maar lekker op msn. Of beter nog: in real life (‘Huh, wat is dat? Ik weet wel wat pingen en whatsappen is, maar real life?’)

Al moet ik eerlijk bekennen dat ik de laatste twee nog nooit ben tegenkomen in mijn timeline (kwestie van de juiste mensen volgen), maar helaas gebeuren dit soort dingen wel!

Goed, dat was het twitterlesje van vandaag. Vergeet niet dit blogje te twitteren/retweeten of mij te followen (dit is een grapje voor de mensen die het niet begrijpen, al mag het natuurlijk wel).

Heb jij twitter(tips)?

51 gedachtes over “Twittertips”

 1. Helaas volg ik het laatste type tweeters wel :( Dit is een tweet uit mijn timeline: Egt kkt verrot als je gwn nii verteld wat er aan de hand is.. Als iemand soveel vn je houdd!
  BRB, ik ben even in een hoekje gaan huilen. Het vervelende is, dat als ik haar unfollow, ik de volgende dag te horen krijg WAAROM UNFOLLOW JIJ MIJ. Ze heeft dan ook nog het type moeder dat naar me toe komt, omdat het NOOIT aan haar dochter ligt. Dan volg ik haar liever en lees ik over haar tweets heen.

 2. Ik heb één meisje die ik volg en ze tweet echt elke halve minuut. Ik ging eens op haar profiel kijken, en nu heeft ze ook wel 500 followers dus dan moet je wel up-to-date zijn. Stel je voor dat je ineens uit die lijst bent. Haha ;)

  En breezertaal, vre-se-lijk. Nog een meisje dat ik ken van mijn leeftijd (18) doet het de hele tijd. Of aanelkaar schrijven en de spatievergeten. Irritant. Dat deden we 100 jaar terug.

 3. Nummer 3 kom ik vaak genoeg tegen in mijn TL… maar ik weet dan ook wie dat zeggen! ;)

  Het ergste vind ik ook al die spambots die je gaan volgen of iets terug zeggen omdat je toevallig het spijt me zegt of wat dan ook. Is er nou echt iemand die dat leuk vindt?! Waarom worden die dingen dan gemaakt…

 4. Een meisje uit mijn timeline doet aan al deze punten, al gebruikt ze geen breezer-taal maar doet ze wel aan ‘mijn schatje is de beste, hij is zo lief, zo leuk blablabla’ tweets. En als je haar “unfollowed” dan blijft ze je berichten sturen met de vraag waarom je dat deed, zodat je haar maar weer met tegen zin gaat volgen.

 5. Ik voel plots de nood een nieuwe tweet online te zetten met iets in de trant van “UhH, mN sChatJuHh iZz SoO lIEf aLzz aNdEreN DaT nIeT ZiJn.. nU eVeN nAAr de wC, dRiNgenDe nO0d a@n e€n pL@ssjee!” Kwestie van even alle regels in een tweet te breken ;) (Maar geen zorgen Laura, dat doe ik niet! ;) )

 6. Ik vond Twitter ook altijd vrij nutteloos, maar soms zie ik er de voordelen wel van in.. Sommige retweets zijn nuttig (ID gevonden, telefoon kwijt, kind vermist, auto gestolen, dat soort dingen), maar het meerendeel gaat nergens over.. Vind het soms wel leuk om discussies van mensen mee te kunnen lezen als je beiden volgt of het profiel niet is afgeschermd.. Ik volg overigens bijna alleen maar mensen die ik in het eggie of via elders ook ken of die beroemd zijn, maar totaal onbekenden vind ik een beetje nutteloos

 7. HAHA die laatste twee. Ik moest even goed kijken wat je daar had neer gezet.. (dat is de generatiekloof denk ik…) Ik had twitter ook voor mijn blog aangeschaft. maar ik moet zeggen dat ik het prima red met bloglovin en mijn mialbox :)

 8. Ik begon twitter met het bekende ‘eens zien wat er allemaal voor herrie om is’ en nu, 3 jaar later is het nog steeds dagelijks aanwezig. Leuk om vrienden, collega’s, bands, artiesten, DJ’s en anderen bij te houden. Daarnaast vind ik het ‘eten/wc/neuken’ gehalte in mijn timeline aardig meevallen tot nauwelijks aanwezig. En voor mijn opleiding is het ook vrij handig!

 9. Ik heb twitter, en ik doe volgens mij niet heel veel, alleen heb ik soms van die momenten dat ik er wel dingen op zet. Ik heb volgens mij laatst wel eens gezegd dat iemand moeilijk deed. Maarja, dan weet ik wie mij volgen en dat die het mogen lezen enzo. Nog 1 tip erbij: retweet niet veel liefdesdingen ofzo, ik heb een meisje die retweet en tweet allemaal dingen van liefdeszinnen enzo.

 10. Wat je ook niet moet doen: je medemens overladen door elke dag je horoscoop te tweeten (wat boeit mij dat? het is jóuw horoscoop!) of het aantal fouten dat je had bij je dagelijkse reken- of taaltest (zoek een hobby).

 11. Ik ga je net volgen op twitter en zie nu dat ik de krijg-een-brief-van-Laura-actie gemist heb! :(
  Maar, goede tips. Hoop dat de mensen die ze nodig hebben ze daadwerkelijk lezen, haha.

 12. Twitter is echt geweldig. Eerst wilde ik niet, maar uiteindelijk hebben mijn vrienden me toch zo ver gekregen ;)

  Het enige irritante vind ik dat ik niets tegen sommige mensen kan zeggen. Dat komt omdat ik mijn tweets heb afgeschermd (niet heel de wereld hoeft te weten wat ik tweet) maar als ik dan een keer een tweet wil reply’en bijvoorbeeld door tegen jou te zeggen ‘Je hebt helemaal gelijk’ oid, dan is dat onmogelijk omdat jij mij niet volgt.

  Maar dit is niet echt een twittertip, dit is alleen een tip voor de mensen die twitter hebben gemaakt zodat ik nog blijer word als ik ga twitteren ;D

 13. Bah, herkenbaar. Sommige goede kennissen unfollow ik zonder schaamte. Sorry, maar ik hoef gewoon niet te weten dat je met je ‘best friend’ nl: je laptop op de wc zit te kakken. Waargebeurd overigens.

  Ik ben me aan het beperken tot minder dan 10 tweets per dag en dan wel zinnige.

 14. Ik twitter zelf niet en snap eerlijk gezegd nog steeds niet wat nou DE goede reden is om ermee te beginnen haha. Ik ben dus heel erg benieuwd naar een logje met je favoriete twitterberichten!

 15. Je hebt er een volger bij :-)
  Ik vind tips als gericht volgen, veel interactie en je erg bewust zijn de beste tips die er zijn. Ik zie soms dingen op Twitter voorbij komen waarvan ik denk ‘ahhh, als je baas dat leest…’

 16. Waarschijnlijk niet de gene die jij wil horen: stop er mee ;) Echt serieus ben er een half jaar terug mee gekapt en het heeft me zoveel rust gegeven. Ik kan weer gewoon iets leuks doen zonder dat de hele wereld dat direct hoeft te weten ;)

 17. Wat heb je een ontzettend leuke blog! Vooral over de brieven die je gestuurd hebt naar die bedrijven, ik lag echt in een deuk. Ontzettend origineel, ga zo door :) liefs!

 18. Ik twitter ook…. Voor mij is het een beetje een uitlaat klep geworden om mijn dingen blije en irritaties te kunnen delen. Daarom staat hij heel verstandig op privé haha…. Want volgens mij klaag ik nog al veel op twitter haha.

 19. haha, ik herken dit helemaal!
  Ik heb laatst even mijn ‘following-lijst’ ge update, en alle onboeiende mensen verwijdert. Mn timeline knapte er echt van op moet ik zeggen! (:

 20. Ik ben ook pas laat met twitteren begonnen, vooral omdat ik er toch een beetje een “interessant willen doen” gevoel bij had. En zó interessant vind ik mezelf niet ;p Maar ja, het is wel leuk, zeker voor nieuwsgierige mensen zoals ik, haha. En dat interessant willen doen valt uiteindelijk (soms, haha) ook wel mee :) Maar toen ik begon met twitteren nam ik me ook voor alleen maar positieve dingen het web op te sturen. Dat ging binnen een week al fout, haha. Het is gewoon te makkelijk. Maar ik kan ook slecht tegen van die over-positivo’s. Of van die retweeters inderdaad.

 21. Je twitteraccount niet aan je facebook koppelen. Ik hoef niet elke tweet ook weer op Facebook te lezen. En beperk de 4sq, getglue achtige dingen een beetje.

  Oh ja, nog eentje. Reageer op mentions

 22. Ook ik heb nog niet zo lang geleden een twitter account aangemaakt, om te ontdekken waarom er zoveel getwittert wordt. Ik zie door de bomen het bos niet meer door het vele ‘onzin’ twitteren, waardoor ik er dan ook zelden te vinden ben. Mijn tweettip is dus; houd het zinnig!

 23. Ik ben echt verslaafd aan Twitter (je volgt mij al, haha) en heb het ook altijd openstaan als ik online ben. Ik tweet ook best wel extreem veel, maar probeer me wel aan de regel te houden dat ik niets moet tweeten wat ik bij andere tweets irritant vind. Dus zo min mogelijk gezeik en zo min mogelijk ”nu ga ik dit of dat doen” want dat is gewoon saai. En oh, ik heb ook een bloedhekel aan die msn-taal… maar cryptische dingen vind ik soms wel leuk, daardoor leer je wel wat er in iemands hoofd omgaat en zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.