Laura’s brieven: Jozefien en Lisanne

Aangezien het veel tijd kost om de brieven aan bedrijven te schrijven en het nog meer tijd kost om te wachten op antwoord heb ik in de tussentijd een nieuw project.
Ik heb twaalf mensen, bloggers, mensen die ik ken, mensen die ik niet ken, een brief geschreven en zij schreven me terug. Hieronder twee daarvan :)

Jozefien

Klik op het plaatje om het groter te maken.

Jozefien ken ik via mijn studie (Literatuurwetenschap in Leiden). Ik noem haar altijd Joosjepoosje en zij noemt me Lauratius. Waarom? Geen idee! Net zoals ik is ze een beetje gek (op een leuke manier), maar ze zit nog een beetje  in de ontkenningsfase wat dat betreft.

En dat is Jozefiens antwoord! Om maar gelijk haar vragen te beantwoorden:  mijn definitie van gek, tja. Ik kan beter een paar voorbeelden geven: rare bijnamen aan mensen geven (daar zijn we allebei goed in) of hele Facebookgesprekken die over niets gaan. Er zijn natuurlijk gekkere dingen, maar dit zijn wel leuk-gekke dingen die we doen!
En eigenlijk heb ik vanwege dezelfde redenen Literatuurwetenschap gekozen als Jozefien :)

Lisanne 

Zoals ik in het kaartje zeg, was mijn briefpapier op (op miraculeuze manier verdwenen, ik denk door de kaboutertjes meegenomen?), dus stuurde ik een kaartje.
Lisanne is een meisje van zestien wier blog ik al een tijdje volg. Ik ken haar niet in het echt, maar volgens mij is ze heel lief :)

Ik kreeg een kaartje terug, uit Friesland! Leuk dat Lisanne zoveel verschillende dingen wil gaan doen later, ik ben benieuwd wat ze uiteindelijk gaat doen. Zelf wil ik journalist worden en het allerliefst gewoon heel veel schrijven (dus niet alleen journalistiek), maar of dat gaat lukken?
Ik spaar zelf geen boeddha’s, maar ik heb er wel vijf (allemaal gekregen). Dat je ze zelf niet mag kopen, schijnt overigens niet waar te zijn, maar daar weet ik het fijne niet van! Jullie misschien?

Binnenkort weer twee nieuwe brieven :)

29 Responses to “Laura’s brieven: Jozefien en Lisanne”

 1. Ze zijn weer erg leuk die brieven, gezellig ook.

 2. Wat leuk weer zeg! En de blog van Lisanne kende ik nog niet.

 3. Ah leuk deze brieven, bijna leuker dan die naar die bedrijven!

 4. Wat een leuke brieven weer!

 5. Het blijft leuk. :D (ja ik ben niet origineel in mijn comments maar meer kan ik er niet van maken, vind het gewoon leuk)

 6. wat een leuke meid, die jozefien! :P

 7. Wat leuk zulke brieven, dit is ook zo leuk mee te communiceren. Ben blij dat je dit vaker gaat doen, heel vermakelijk om te lezen :)

 8. Ik blijf dit echt met plezier lezen. Leuk dat je zoveel reacties terug krijgt. Bewaar je dit ook allemaal in een speciale map ofzo?

 9. Volgens de man van de buddha winkel in Utrecht mag je ze wel zelf kopen, maar ja, hij is dan ook een man van een buddha winkel…

 10. Wat is dat eerste briefpapier leuk! Hoe kom je daar aan?

 11. Leuke brieven om te lezen :)

 12. Haha! Leuke brieven! & Jozefien schrijft idd wel best mooi!

 13. Wat klinken jij en Jozefien leuk samen. Schrijf eens over een gekke actie!

 14. Leuk geschreven..
  en leuke bloggen!

 15. Als je literatuurwetenschap deelt door liter per Newton krijg je anders ook een hele leuke wetenschap! Met een hoofdletter N :)

  Leuke brieven weer! :D

 16. Leuk! En inderdaad super leuk briefpapier!
  1 dingetje dat me opviel; “Lisanne is een meisje van zestien wiens blog ik al een tijdje volg” moet dat ‘Wiens’ niet ‘Wier’ zijn? Ja, het lijkt/klinkt heel raar maar volgens mij is dat de vrouwelijke versie van ‘Wiens’ haha (: Verder, zoals gewoonlijk, super leuk! :D

 17. wat heeft jozefien een mooi handschrift :). Erg leuke brieven!

 18. Ik ben aan komen waaien en las dit blogje. Wat een ontzettend leuk idee is dit. Zo krijg je toch ook een beetje een persoonlijkere band met elkaar.

 19. Leuke brieven weer, Laura! (En Jozefien en Lisanne natuurlijk :P)

 20. Luk brieven enkaartjes weer. Jij en Jozefien klinken echt grappig z samen.

 21. Trackbacks

Leave a Reply