Lollipop

httpv://www.youtube.com/watch?v=H10D0OrHWLo

De verhalen erover hadden we al gehoord en eindelijk was het dan zover, na vijf jaar Latijn of vier jaar Grieks: het traditionele Laatste Avondmaal bij meneer Latijn (zo heet hij natuurlijk niet, maar ik moet hem een naam geven en aangezien hij onder andere Latijn gaf, noem ik hem even voor het gemak zo) voor de 6-gymnasiumklas.

Eén voor één kwamen we binnen.  Omdat er niet genoeg plaats was om allemaal bij elkaar te zitten, zat de ene helft in de woonkamer en de andere helft in de eetkamer. En hoe stereotype het ook klinkt, het was echt waar: de jongens zaten bij de jongens en de meisjes bij de – voel je hem al aankomen? – de meisjes.

We aten het zelfgemaakte Italiaanse eten en praatten over de dingen waar meisjes het over hebben (jongens, andere meisjes, school). Daarna waren we klaar voor de finale: limoncello.

Nou eerlijk waar, ik vond het niet te drinken.

Maar het zorgde wel voor wat moed voor het volgende onderdeel: meneer Latijn had namelijk een huis met een balk bij het plafond, jawel, een rode balk. En een ieder die zijn benen over de balk kon slaan, mocht zijn naam op de muur schrijven. En ja: het is iedereen gelukt. Ook mij. Ik heb mijn naam op de muur geschreven, heel groot, zodat meneer Latijn mij nooit zal vergeten.

Ondertussen stond er muziek op (waaronder ‘Lollipop’). Als ik het liedje (dat jullie hierboven kunnen beluisteren) hoor, dan denk ik aan meneer Latijn die met zijn lage stem ‘dum dum dum’ meezong.

Vorig jaar heb ik nog een keer bij hem gegeten, met een paar oud-klasgenoten. Toen ik hem mailde met de vraag wat zijn adres ook al weer was, was zijn antwoord: ‘Maar Laura, hoe kun je dat nou vergeten? Je naam staat immers met grote koeienletters op mijn muur geschreven!’

Wat is jouw leuke herinnering aan de middelbare school? (en als je er nog op zit: tot nu toe)

40 gedachtes over “Lollipop”

 1. Leuk zeg! En leuk liedje. haha. Mijn leukste herinnering aan de middelbare school hmm. De pauzes dat ik met mijn vriendje naar de appelboombaard ging. Dan hadden we even een momentje met zijn tweeën. Na school moest hij altijd meteen naar huis.

 2. Haha, ik was van plan om nog ooit iets te schrijven over mijn leukste middelbare school-herinnering. Het heeft wel vreemde ingrediënten: een brandalarm en strafstudie voor de hele klas… :-)

 3. Wat een leuke traditie van meneer Latijn. Aan mijn lagere schooltijd bewaar ik goeie herinneringen. Het begin van de middelbare schooltijd was wat minder, maar toen ik eenmaal op het MBO zat werd het weer leuk. We waren de eerste lichting van de nieuwe richting Textiel, de proefkonijnen zogezegd. In het eerste jaar begonnen we met zo’n 22 leerlingen en het derde jaar eindigde met ca. 16 leerlingen. We zijn nog met z’n allen naar een modebeurs in Parijs geweest. Dat waren leuke jaren.

 4. Leuke herinnering aan middelbare school? GEEN! Hell. Van begin tot einde! En nee, dat overdrijf ik niet; pesten, wc’s die worden open getrokken als je er op zit, banden die leeg worden gestoken.
  He, fijn!

  Wat jullie trouwens deden bij die leraar, deden wij in groep 8. Mochten we met zijn alle bij de meester komen eten of iets drinken. Weet niet eens precies. Maar het was best leuk!

 5. Dit is wel gaaf idd, dat soort docenten verdienen een erepodium :)

  Mijn favoriete herinnering moet wel aan mijn geschiedenis leraar zijn, die overigens helaas niet meer leeft… Deze man kende bonuspunten toe aan mensen die hun aantekeningen het mooiste weg schreven. Tja dan ben je 12 en natuurlijk wil je die man imponeren, tenminste ik wel :) Uren werkte ik in de avond aan mijn aantekeningen, iedere week weer. Het werd een soort eerbetoon aan de Egyptische en Romeinse tijd vol plaatjes en extra informatie. Was meneer onder de indruk? Ahuh jaar 1 sloot ik af met een 10 voor geschiedenis. En het schrift? Ik heb het nog steeds na ruim 19 jaar.

 6. Leuke herrineringen! Zoiets vergeet je nooit meer. Ik zal de ‘5e klas reis’ naar Griekenland nooit meer vergeten. De docenten hadden hun gitaar meegenomen en speelde erop toen we met zonsondergang op de akropolis zaten. Toptijd was het!

 7. Wij hadden helemaal niet zo’n leuke leerkrachten en al zeker geen waar je thuis op de muur mocht gaan schrijven :D De leukste herinnering dat moet wel onze Italiëreis in het vijfde jaar geweest zijn! Hoewel limoncello mochten we er niet drinken hehe.

 8. Leuk! Mijn allerleukste herinnering is het meedoen aan een toneelstuk, waarin ik één van de twee dansers was. We werden gevraagd voor een hbo dans – toneelopleiding ofzo, maar dat hebben we niet gedaan. In april speel / zing ik weer mee in een toneel stuk, hopelijk wordt dat net zo leuk!

 9. Ah, dat klinkt als een hele fijne herinnering inderdaad. ik zou zo geen goede herinnering kunnen noemen eigenlijk.. Ja, die tijd dat ik twaalf was en verliefd op mijn veertienjarige achterbuurjongen. Maar om dat nou een goede herinnering te noemen?

 10. Op de lagere school meneer A, die, wanneer je vervelend was een leeg filmrolletje (iets groter dan een plakbandrolletje) naar je hoofd gooide. 3 rolletjes per dag betekende nablijven. Wat kon die man vertellen en voorlezen. Brief voor de koning, Kruistocht in Spijkerbroek, De zevensprong… Ahhhh..

  Op de HAVO de geschiedenisbroertjes. De oudste van de twee wist alles, de jongste van de 2 kon prachtig vertellen. Vooral over hoe hij tot zijn beroepskeuze was gekomen…

  Zucht.. Je brengt mij op ideeën Laura!

 11. Oh my god door dat liedje moet ik aan milkshakes en hamburgers denken whahah. Het is zo vrolijk! Ik ga nog een keer luisteren :P

  Mijn leukste herinnering van de middelbare school..hmm. De twee jongens die op me verliefd waren :P WHAHAH :P

 12. leuk dat jullie allemaal je naam op de muur mochten schrijven! ik zit nog op de middelbare dus ik heb nog echt geen idee wat mijn leukste belevenis was :P

 13. Haha super leuk! Uhm ‘denk denk’. Ik weet het eigenlijk niet, ik denk alle mensen die ik daar ontmoet heb en nu nog steeds als vriendengroep bij elkaar is. Terwijl iedereen wat anders doet.

 14. ik heb niet echt een moment. ik heb een boekje met leuke/grappige uitspraken die door de jaren heen zijn gedaan en dan zijn dan de kleine favoriete momenten hahaah

 15. Moest even denken, maar daarna wist ik het wel meteen. Twee jaar geleden was het WK voetbal en de eerste wedstrijd was onder schooltijd en dat gingen we dus kijken op het mega scherm in de aula. Nou ben ik geen grote voetbal fan maar iedereen ging mee zingen met het wilhelmus en iedereen juichen als er gescoord werd en iedereen in koor “stekeleburg, stekeleburg” als de keeper een schot had tegengehouden… Ja dat was echt leuk. En ik hou niet eens echt van voetbal ofzo, maar dan voel je je echt ineens een school :).

 16. Een hele hoop leuke herinneringen, maar ééntje waar ik gelijk aan moest denken :)
  De laatste les op een vrijdagmiddag voor de kerstvakantie was Latijn. Wij hadden op school een klein schattig latijnlokaaltje in stijl van de klassieke talen, waar maar 12 leerlingen in konden – meer hadden er in de bovenbouwklassen toch geen Latijn – en daar hadden we les. Toen we naar binnen gingen was de leraar nergens te bekennen, maar wel: een klein kerstboompje met lichtjes (verder was het donker), en kerstmuziek op de cdspeler. Zo sfeervol! En toen kwam de docent binnen met banketstaaf en thee en ging hij het kerstverhaal voorlezen :D Met een echt kerstgevoel aan mijn kerstvakantie begonnen toen!

 17. Wat een leuke herinnering. Mijn schooltijd was niet zo leuk, maar in het laatste jaar hebben we met enige regelmaat onwijs leuke sneeuwbalgevechten gehouden. Kwam je met een zeiknatte broek terug de klas in, terwijl de rest van de klas veilig in de aula was gebleven ^^

 18. Wat een leuke herinnering! Ik denk dat mijn leukste herinnering zeilweek in het derde jaar was. Op magische wijze vond de hele klas elkaar een week lang aardig en ik heb ontzettend veel lol gehad een week lang.

 19. Mijn favoriete middelbare school herinneringen zijn denk ik toch wel avonturen tijdens de schoolreisjes! Heeft waarschijnlijk ook iets te doen met dat die heel vaak naar het buitenland waren ;) Ik ben denk ik ook wel een geluksvogel met tripjes en uitwisselingsprogramma’s met Engeland, Oostenrijk, Griekenland én Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.