Een feestje

Een aantal van de uitnodigingen die ik vroeger heb gekregen.

De basisschooltijd: je speelt veel, je leert lezen en schrijven, dat soort dingen. Maar het is ook de tijd van de kinderfeestjes! En dat zorgt voor herinneringen.

Allereerst de kwestie: wie ging je uitnodigen? Je beste vriendin natuurlijk, maar dat ene kind? Heeft zij jou eigenlijk wel uitgenodigd op haar verjaardag vorig jaar? En van je moeder moet dat ene meisje ook komen, dat nooit wordt uitgenodigd, want anders is het zo zielig.
Goed, dat hebben we geregeld en dan nu de grote vraag: wat gaan we doen?

Heel veel kan ik me niet herinneren, maar twee kinderfeestjes (van mezelf) nog wel. Als eerste het kinderboekenmuseum in Den Haag waar we een speurtocht gingen doen. Door het doen van opdrachten moesten we letters verzamelen en die vormden samen een woord. Als we dat vonden, kregen we iets leuks (geen idee meer wat).

Het andere feestje was een aflevering van Oppassen! bijwonen. Ik weet niet of jullie die serie nog kennen, maar het kwam altijd op zaterdagavond op tv, voor Kopspijkers. Erg leuk (en origineel, weer wat anders dan naar de bioscoop) en bovendien mochten we na de uitzending op de set kijken en handtekeningen vragen aan de acteurs (Ja, toen heb ik me er dus wél schuldig aan gemaakt. Mijn excuus is dat ik jong en naïef was.)

Wat er nog meer hoort bij kinderfeestjes? De zakjes snoep na afloop (tegenwoordig schijnt dat een goody bag te heten). Bij het ene feestje stelde dat net wat meer voor dan bij de andere.

Eigenlijk maar saai hoe ik mijn verjaardag tegenwoordig vier (geen goody bags). Volgende keer gaan we wel discozwemmen of naar de nieuwe kinderboekenverfilming. Dus: wie komt er op mijn kinderfeestje? Jullie zijn allemaal uitgenodigd!

44 gedachtes over “Een feestje”

 1. Vroeger waren die feestjes altijd zo leuk :) Ik kan me nog een barbiefeestje herinneren, een paar keer zwemmen in een afgehuurd zwembadje, bioscoop, speurtochten, groep 8 fuiven, slaapfeestjes. Wat was dat altijd leuk :)

 2. Jaaaa! Ik ben ook naar het Kinderboekmuseum geweest. En super leuk dat je naar de uitzending van Oppassen! bent geweest. Ik vond het echt een leuke serie. Zelf heb ik een speurtocht door de buurt gedaan, doosjes/cake versieren, naar een winkel waar je zelf een notitiebord kon maken met een eigen afdruk (van Diddl) en een discofeest in groep acht (heel origineel).
  Wat ook leuk was, maar dat heb ik niet bij mijn eigen feest gedaan, was naar Jongerius om zelf brood en koekjes te maken (en mee naar huis nemen, super lekker!). Of dat iedereen zijn knuffelbeer mee moest nemen die we ‘beter’ gingen maken met pleisters en verband.
  En ik wil wel op je kinderfeestje komen, hoor! Maar daar hoort wel een goodybag bij! En een zelfgemaakte (of een zelf opgepimpte) uitnodiging :D

 3. Kinderfeestjes zijn geweldig! Toen een vriend van me 15 werd heel lang geleden hebben we als verrassing een kinderfeestje voor hem georganiseerd, met als thema clowns. Inclusief speurtocht, koekhappen, vieze slagroomtaart, “sjippies” en inderdaad een zakje snoep mee naar huis. Erg leuk, misschien moet ik dat voor mezelf ook maar weer eens gaan doen.

 4. Haha. Ik kon vroeger niet meedoen met at soort dingen. Jehovah’s getuigen mogen geen verjaardagen vieren… Het klinkt wel heel leuk, vooral dat boekenmuseum. Je hield toen zeker al van boeken en dat oort dingen? Haha.

 5. Ik vond uitnodigingen als “ik verklap nog niet wat we gaan doen, maar neem je zwemspullen mee” altijd wel grappig. Vooral als we dan niet gingen zwemmen (maar dat gingen we dan natuurlijk altijd wel). Of de dreigementen van vroeger “anders mag je niet op mijn feestje komen hoor” ;p
  Maar Oppassen! ken ik nog wel, dat vond ik superleuk! Leuk om daar dan heen te gaan :) Ik deed volgens mij vaak iets creatiefs knutselen met mijn feestjes. Met textielstiften tshirts bewerken enzo. Al kan ik me ook herinneren dat we een keer naar de sportschool gingen. Voor 10jarigen was dat toen heel speciaal, haha. En lasergamen was ook altijd leuk als kinderfeestje. Of naar de MacD en dat je dan in de koelcel mocht, haha!

 6. ohh d ie goodybag ja…en het was altidj geweldig als er van die bananenchips in zat, maar dat was niet zo vaak.
  Zemmen vond ik altijd lame :$ Ik ging altijd wel wat knutselen, 1 keer een televisiefeestje gehad, was vet leuk.
  Oh en levend ganzenbord door het hele huis! :D

  En bij vriendinnetjes zo’n reis om de wereld, in ieder land een ander spelletje en dan eten met stokjes naturlijk :”P (patat met stokjes ;))

 7. Wij gingen vroeger vaak bowlen, of er werd een speurtocht/smokkeltocht georganiseerd (erg leuk). Mijn feestjes waren meestal gourmetten, dan vond ik erg leuk.

 8. Zakdoekje leggen, niemand zeggen…

  Ik zou het niet meer weten. Alleen dat ene feestje thuis, met de zelfgemaakte kroketten en het zieke vriendinnetje.. daar staat mij nog vaag wat van bij..

 9. Het was inderdaad ontzettend moeilijk wie je op je feestje moest vragen. Zeker als er een maximum gesteld werd. Nog lastiger was wie je tijdens het trakteren mee de klassen rond nam.
  Mijn moeder verzon altijd wel wat leuks om te doen, simpel maar succesvol. Ik kan me herinneren dat een moeder van een vriendinnetje een speurtocht had uitgezet, dat vond ik altijd erg leuk.

 10. Haha, die goodiebags inderdaad, geweldig! Ik had het toevallig laatst nog over kinderfeestjes, best wel weer leuk om eens te doen haha :)

 11. Jaa kinderfeestjes! Die kwamen bij mijn basisschool klas altijd neer op klassenfeesten. Zoveel kinderen zaten er namelijk niet in onze klas haha. Oh en bij ons stond ook standaard op de uitnodiging ‘je wordt thuis gebracht’ en dan met zn allen in een paar auto’s gepropt het hele dorp rond rijden.

 12. Kinderfeestjes zijn heerlijk. Ik weet nog dat wij een keer een hele speurtocht hadden. Zwemmen was op zich ook altijd wel favoriet hier. En natuurlijk de tas met snoepjes.

 13. Oh herinneringen komen boven! Ik heb een keer een verkleedpartij in het bos gehouden, geweldig was dat! En een jaar geleden, toen een vriendin 18 werd, gaf ze een kinderfeestje. We gingen ook verkleed, aten snoep en deden spelletjes. Super was dat :)

 14. Hahah ik herinner me nog een verjaardagsfestje in een kasteel en dan mocht je je verkleden als ridder/prinses of whatever. En daarna frietjes of iets dergelijks. Was wel epic voor zolang het duurde. Later gewoon met 2/3 vrienden naar de film. Ook mooi.

 15. Ja, en als je ruzie had: “Nu mag je niet op mijn kinderfeestje komen!”. Al zei je dat meer voor de grap.

  Dat jij een keer bij een tv-opname langsging was wel echt origineel trouwens. Daar hebben de genodigden het vast nog lang over gehad ;). Ik ging met mijn feestjes bowlen, naar een speelpark, een fotospeurtocht doen in de buurt. En altijd werd er een foto gemaakt. Dat vind ik nu nog wel leuk om te zien. Met wie ging ik toen om? En vooral: wat hadden we aan?

 16. Ikkuhhh! Disco zwemmen is echt de bom hahaha.
  Ben ook een keer naar McDonalds geweest. Mocht ik mijn eigen hamburger klaarmaken. Leuk hoor, voor een vegetariër.

 17. Haha, wat was het eigenlijk leuk om kind te zijn vergeleken bij volwassen zijn… best sneu haha. Ik heb vroeger nooit zoveel kinderfeestjes gehad, ik was niet zo’n feestkind. En als ik mensen op mijn verjaardag uitnodigde, gingen we spelletjes doen of een film kijken of zo, hihi.

 18. Ja, kinderfeestjes waren echt heel erg leuk!!
  Ik heb op de middelbare school ook nog eens een kinderfeestje gegeven, incl. koekhappen e.d. En dansen op K3, haha!

  Ik wil graag op je kinderfeestje komen ;)

 19. Haha, wat lief van je! Natuurlijk wil ik ook komen! (A)

  Ja, ik herinner het me ook nog goed. Kinderfeestjes. Speurtochten, stomme spelletjes en veel snoep. Ik had er echt een hekel aan, vooral om ze zelf te geven. Die van mij konden nooit zo leuk zijn als die van anderen, althans, dat dacht ik.

 20. Wanneer ben je jarig? Dan kijk ik even of ik kan ;)
  Wij gingen vaak zwemmen, dat vond ik het leukste.. Een keer had ik een deprimerend feestje van een vriendinnetje. Er was ons beloofd dat we bij Mac Donalds zouden gaan eten, in plaats daarvan kwamen we het huis niet uit en keken alleen maar film. We kregen niet eens een chipje of koekje of taartje. Toen mijn moeder me kwam ophalen (met broertjelief) vertelde mijn broertje dat zij patat gegeten hadden en ik had dus niks gehad.. Ik moest ervan huilen..

 21. Oh, die goeie oude tijd! Wat was dat toch leuk die kinderfeestjes! Ik zou het zo weer overnieuw willen doen. Ik heb wel eens, hoe hip, schminkmiddagjes gehouden en ook inderdaad discozwemmen, te vet! En we gingen bowlen (uiteraard disco) en daarna frietjes eten. En de snoepzak ontbrak ook nooit hier!

 22. Wat grappig dat je die kaartjes nog hebt! Ik heb niet heel veel kinderfeestjes gegeven, maar die paar die ik had waren wel cool. Iedereen uit de klas ging zwemmen, naar McDonald’s of naar een soort semi-museum waar je mocht kliederen. Ik ging naar een museum in Utrecht (met van die orgels en muziekdoosjes), naar het circus en paardrijden op de kinderboerderij. :)

 23. Oh ja! Klinkt wel leuk, die speurtocht in dat kinderboekenmuseum. Ik had altijd van die themafeestjes haha. Een keer een heksenfeestje (vond ik zelf echt heel eng) en natuurlijk een prinsessenfeestje.
  En als je gaat zwemmen moet je wel op de uitnodiging zetten van: Ik vertel nog niet wat we gaan doen, maar vergeet je zwemkleding niet! :P

 24. Wij hebben een grote tuin en ik ben in de zomer jarig, dus wij nodigden iedereen gewoon thuis uit… En dan verzonnen we vanzelf iets raars om te doen en hadden we de grootste pret. Veeeel leuker dan naar de bioscoop! (Ik hield toen al niet van films ;))

 25. Wij hadden op de lagere school 12 kinderen in de klas zitten. En bovendien was er een meisje wat op dezelfde dag jarig was.
  Wij hadden dus altijd gezamenlijk een feestje waarbij de hele klas uitgenodigd was. Het ene jaar bij mij thuis en het andere jaar bij haar thuis.
  Bij komend voordeel was dat ik ook op alle verjaardagen van klasgenoten uitgenodigd werd. :D

 26. Kinderfeestjes zijn zo leuk!! De serie Oppassen was ik helemaal vergeten, daar mocht ik vroeger voor opblijven. :) Na een kinderfeestje werd iedereen met de auto naar huis gebracht en (afhankelijk van hoe lief de ouders waren) mochten we dan in de kofferbak. En wie als laatste werd thuisgebracht was de populairste, geloof ik. We hadden niet door dat onze ouders altijd gewoon de meest logische route reden. :) Er komen ineens allemaal herinneringen boven, haha. Gelukkig vooral leuke!

 27. Ik mocht een keer niet op een feestje komen omdat zij ook niet op mijn feestje was geweest. Een feestje dat ik nooit had gehouden. Kinderlogica…

 28. Haha, nu moet ik denken aan die keer dat we ooit eens een watergevecht hebben gehouden en iemand iemand anders in het zwembad duwde (zo’n opgeblazen exemplaar, dat was toen nog groot genoeg) mét zijn kleren aan. Kinderfeestjes, wat was dat spannend, zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.