My favourite things

httpv://www.youtube.com/watch?v=33o32C0ogVM

Soms verschijnen ze op blogs: de favoriete dingen-lijstjes. Niks mis mee, kan leuk zijn en daarom doe ik het ook, maar dan anders. Ik ga jullie niet vertellen wat mijn lievelingskleur is (misschien weet je het al) of mijn lievelingsmaand. Nee, niets van dat alles. Kijk maar hieronder.

Laura’s favourite things (net zoals in het liedje van the Sound of Music):

Bestek: vork (ork ork ork).
Plaats in de bus: rechts bij het raam, in een tweezitsding, in het voorste gedeelte van de bus.
Manier van soggen (S.O.G. = studieontwijkend gedrag): zeuren dat ik geen zin heb om te studeren en aan het soggen ben tegen mijn studiegenootjes op Facebook.
Scheldwoord: flapdrol (al komt oelewapper er ook dichtbij in de buurt).
Tic: aan mijn oorbellen zitten (ik weet ook niet waarom, maar ik vind het heel irritant als ik ze vergeet in te doen).
Bijbaantje dat ik tot nu toe hebt gehad: vrijwilligerswerk reken ik niet mee, dus dan wordt het bijles geven! (daar leer je zelf ook nog wat van en het verdient goed)
Film om af te kraken: Twilight. Lees maar.
Artiest met dezelfde naam: Laura Marling.
Ben & Jerry’s ijssmaak: New York Super Fudge Chunk. Jammieeeeee. Wie is zo lief om het voor me te kopen?
Educatief instituut: Universiteit Leiden (duuuuuh).
Huishoudelijke klus: afwassen (ik luister dan altijd muziek en het zorgt soms voor inspiratie voor mijn blog).
Cd van de Beatles: the White Album.
Manier om aan een zitplaats te komen in de trein: als een razende op de deuren af stormen en van mijn kleine gestalte gebruik maken om overal tussendoor te glippen (en vriendelijk glimlachen als ik iemand aan stoot).
Personage uit de Harry Potter-boeken: Albus Dumbledore.
Sokken: mijn roze, zachte huissokken, die ik niet meer aan doe sinds ik van de trap ben gevallen, omdat ze zo glad zijn (en ja mensen, dat doet pijn, het van de trap vallen bedoel ik dan, niet dat ik de sokken niet meer aan doe).
Kinderactiviteit: schommelen. Of stoepkrijten. Of in de plassen stampen. Ik kan niet kiezen! :(
Bezoeker van mijn blog: jij!

Wat is jouw favoriete kinderactiviteit/film om af te kraken/Ben & Jerry’s ijssmaak/kies er zelf maar eentje uit?

38 gedachtes over “My favourite things”

 1. Iedereen die Dumbledore zegt in plaats van Perkamentus sowieso +1
  Film om af te kraken… Twilight toch ook wel. Wat een vreselijke derrie.
  En kinderactiviteit is denk ik voorgelezen worden terwijl je al in bed ligt :)

 2. Ik herken het gefriemel van de oorbellen, mijn manier van soggen is roepen dat ik het te druk heb (door facebook, een echt boek, vrienden., het huishouden, werk, kind, familie), ik heb geen favoriete huishoudelijke klus. Als kind mocht ik graag in bomen klimmen .. En de film Twilight ken ik niet maar na jullie ‘warme’ aanbeveling voel ik mij ook niet geroepen om hem te gaan bekijken. IJs mag ik niet hebben en als ik dan toch eens besluit om goed ziek te worden ga ik een Clevers ijsje eten. Dat is 100x lekkerder dan B&J ijs. Al smaakt de chocolate fudge niet onaardig.

 3. Wow. We hebben dezelfde favoriete plaats in de bus, zelfde tic en ik heb ook van die geweldige huissokken (met pompoms!) die ik liever niet meer aandoe sinds ik een paar weken geleden van de trap schoof! Grappig :)

 4. Kinderactiviteit? Kattekwaad utihalen, en er nog geen flauw benul van hebben op die leeftijd want schuldgevoel en verantwoordelijkheid, wat is dat ook alweer?

 5. Leuk ik heb ook op de uni in Leiden gezeten! Miijn gekke tic is om mn haar continue te checken op gespleten puntjes. In de trein bezorgt dit nog wel eens rare blikken haha! Mijn kinderactiviteiten waren inderdaad stoepkrijten maar vooral: elastieken. Wat heb ik dat veel gedaan als kind!

   1. Ik heb op het FSW gezeten voor (organisatie) psychologie :) Ik heb 5 jaar in Leiden gewoond e.d. en ik ben pas een maand geleden weer verhuisd omdat ik klaar was met mijn studie. Leiden was echt hartstikke leuk. Woon jij er toevallig op kamers?

 6. Mooie film, heb ik als kind tig keren gezien!
  Over mijn favoriete B&J ijsje heb ik al een postje geschreven, ik moet het enkel nog posten dus dat lees je binnenkort ;-)

 7. Haha, moet ik misschien ook maar doen zo’n blogje :P.

  kinderactiviteit: tenten bouwen met lakens en boeken op de tafel om de lakens op plaats te houden en stoelen om het nog groter te maken en dan natuurlijk de indianentent aan het eind van de tent.
  film om af te kraken: weet niet… horrorfilms in het algemeen :P.
  Ben & Jerry’s ijssmaak: Chocolate fudge brownie.
  personage uit de harry pottter boeken: DOBBY <3

 8. Ik ken geen artiesten met dezelfde naam :(
  Maar mijn favoriete kinderactiviteit is 10 tellen in de rimboe spelen met iedereen uit de buurt, mijn favoriete film om af te kraken weet ik nog zo net niet en mijn favoriete Ben & Jerry’s smaak is Cookie Dough.

 9. Oh, dat liedje is zo leuk en vrolijk!! En stiekem is B&J niet eens mijn favo ijs (AH yoghurt sorbet ijs met bosvruchten is dat wel :D), maar als ik moet kiezen dan toch Cookie Dough. Maar dat is meer omdat ik die andere smaken nooit gehad heb :p Maar volgens mij is dat ook een van de weinige zonder chocolade/toffee/soortgelijke-smaak-ijs, want dat krijg ik echt niet weg… De stukjes chocola in Cookie Dough gaan nog net.

 10. Leuke blog weer! Ik weet nog goed dat ik het verstopspelletje ’10 tellen in de rimboe’ helemaal geweldig vond!
  En een film om af te kraken? P.S. I Love You, absoluut. Wat een rotfilm! Heb mezelf gedwong om min. een half uur te gaan kijken. Maar ik vond er echt geen zak aan…

 11. Ja zeg, die laatste is wel een beetje makkelijk hoor. Zo voel ik me niet helemaal serieus genomen als bezoeker van je blog ;)

  Manier om aan een zitplaats te komen in de trein: Op de goede plek wachten omdat je uit je hoofd weet wanneer Veolia lange treinen inzet en wanneer niet, en waar het dan druk is.
  Artiest met dezelfde naam: Euuuuuuh. Weet jij er ueberhaupt een? ;)

 12. wat een heerlijke lijst :D

  mijn lievelingssokken zijn ook een soortvan huissokken (ookal hebben ze niet van zo’n bubbeltjes eronder & zou ik ze dus “altijd” aan moeten kunnen doen) ; paars wit gestreept zijn ze, en onderaan plat op m’n voet zegmaar staat een matroesjka poppetje. en oja, niet minder belangrijk: het zijn teensokken (!). en dus mijn huissokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.