Laura’s brieven: Shirley en Wijnand

Aangezien het veel tijd kost om de brieven aan bedrijven te schrijven en het nog meer tijd kost om te wachten op antwoord heb ik in de tussentijd een nieuw project.
Ik heb twaalf mensen, bloggers, mensen die ik ken, mensen die ik niet ken, een brief geschreven en zij schreven me terug. Hieronder twee daarvan :)

Shirley

Klik op het plaatje om het groter te maken.

Shirley is een blogger en zoals ik in de brief al zeg, weet ik niet meer hoe ik op haar blog ben gekomen. Ze heeft als blognaam glamourporfavour genomen, vandaar dat ik vraag of ze glamoureus is. Ik heb één vraag zwart gemaakt, omdat Shirley niet wil dat het antwoord daarop aan iedereen bekend wordt. Ik snap dat jullie daar heel nieuwsgierig van worden, maar sorry, ik ga toch niet vertellen waar het over ging!

En ik heb een brief terug gekregen met heel leuk briefpapier! Ik moest erg lachen om het zo glamoureus zijn als een steunkous haha. En of ik van tijgerprint houd: ik draag het zelf niet en bij anderen ligt het eraan hoe het gecombineerd wordt (als je niet op past, kan het ordinair staan).

Wijnand

Zoals in de brief al zeg, heb ik Wijand geïnterviewd. Hij werkt namelijk als machinist en dat vond ik erg interessant voor de serie Laura beroept zich. Ik ken Wijnand, omdat hij mij volgde op Twitter toen ik een blogje over Nico Dijkshoorn schreef. Grappig hoe dat soort dingen gaan! Wijnand is erg actief op Twitter, vandaar dat ik er naar vraag.

Heel leuk om een brief van Wijnand te krijgen! Al vijftien jaar geen handgeschreven briefje, jeetje. Dat zal bij meer mensen wel het geval zijn, daar moet verandering in komen, mensen!
Ik vind het leuk dat Twitter zoiets kan doen, dat het ervoor zorgt dat je met mensen in contact komt die je anders nooit zou kennen. Oh en Wijnand, ik waardeer het zeer dat je je kostbare pauze hebt gebruikt voor het schrijven van een brief, dankjewel!

38 Comments to “Laura’s brieven: Shirley en Wijnand”

 1. Heel gaaf project dit! Ik heb het helaas gemist toen je blijkbaar een oproepje plaatste op twitter hierover, anders had ik graag meegedaan! Leuk om te lezen :)

 2. zo glamoureus als een steunkous ! *ligt in lachdeuk*

 3. Erg leuk weer! En Wijnand heeft gelijk over twitter. Geniaal medium!

 4. Bedankt voor je antwoord en brief Laura. Ik vond het leuk om mee te doen. De brieven lezen van anderen blijft ook leuk. Zo kom je nog eens wat te weten over een ander. ;)

 5. Het briefpapier van Shirley is leuk!

 6. Wat een leuke brieven! Shirley blijft humor hebben, net zoals haar artikelen, amazing!

 7. Wat een leuke brieven weer.

 8. Het project is heel erg leuk. En al 15 jaar geen handgeschreven brief meer gekregen is wel heel erg! Ik heb gelukkig wat schrijfvriendinnen dus krijg ze nog wel.
  Aan jou projectje kan ik niet mee doen want ik heb geen twitter.

 9. Ik geloof dat ik een beetje op dat briefpapier ben.

 10. Het is echt jammer dat mensen nog maar zo weinig brieven met elkaar schrijven eigenlijk. Ik bedoel, het is toch leuk om tussen alle reclamefolders eens een echte handgeschreven brief van iemand op de deurmat te vinden, dan moet je toch wel heel erg blij zijn? Want als iemand je een brief schrijft, dan moet die persoon daar ook echt de tijd voor hebben genomen. En het is veel persoonlijker dan een e-mail (hoewel ik stiekem eigenlijk ook wel gewoon heel graag mail..). Misschien moeten we gewoon met z’n allen weer spontaan brieven gaan schrijven. Ik zou alleen niet zo gauw weten naar wie, maar ja.

  En ik vind je briefpapier -en dat van Shirley ook- trouwens heel erg leuk. : )

 11. Ah deze serie is zo leuk! Ik hou van handgeschreven brieven :-D

 12. Heel leuk zo’n handgeschreven brief project!

 13. Ik denk dat ik ook al zo’n tijd geen handgeschreven brief meer heb gehad hoor. Leuk weer!

 14. Wat leuk dat je weer brieven hebt gestuurd/terug gekregen :)

 15. Ik blijf dit echt een ontzettend leuk project vinden :)

 16. Ik vind dit echt een heel leuk project :D

 17. Leuk weer! De steunkous is inderdaad grappig haha.
  Machinist vind ik een interessant beroep :) Het lijkt me enerzijds geweldig om veel op het spoor te zijn en veel van het land te zien, anderzijds lijkt het me soms eenzaam en wil je er al helemaal niet aan denken dat je brokken krijgt, want dat loopt meestal niet best af… Wijnand, zeg eens, wat is jouw mening hierover? :)

  • Klopt Esra, zolang er niets mis gaat ben je op tijd thuis.. Een aanrijding overkomt je niet regelmatig gelukkig en de verstoringen waardoor je vertraging oploopt zijn per jaar ook op één hand te tellen.. Het is een beroep met het mooiste kantoor dat er is, elk traject is anders.
   Groeten..

   • Mooi! Ik reis graag met de trein, want het geeft me inspiratie :) Trein is nog net geen categorie op mijn weblog, maar wel een woord dat je er vaak ziet! Soms zou ik ook wel voor in dat ‘kantoor’ willen zitten, want dan zie je vast veel meer van de wereld. En van de bielzen :)

 18. Heel leuk om te lezen weer!

 19. Oh, dat vind ik ook leuk :))) Ik vind jouw brieven altijd echt leuk en ik vind het ook altijd leuk om te zien wat voor handschriften mensen hebben. Ze zeggen toch dat je iemands karakter kan aflezen door iemands handschrift (volgens mij kan je tegenwoordig aan alles iemands karakter aflezen, maar gibt nichts) :p

  • Oh, dat ‘oh dat vind ik ook leuk’ was als reactie op jouw ‘Er komt zeer waarschijnlijk nog een tweede serie, dus dan kun je daaraan meedoen :)’. Ging even iets mis volgens mij.

 20. Aaaaw, dit is echt super leuk!

  Handgeschreven brieven, heerlijk om te lezen :)

 21. Zo lekker ouderwets, brieven van echt briefpapier en met pen geschreven! :) Jammer dat het nu nog zo weinig gebeurt. Zelf schrijf ik alleen nog een brief/kaartje als ik op vakantie ben. Toch wel jammer, maar ja mailen is ook gewoon hartstikke handig!

 22. Klopt Esra, zolang er niets mis gaat ben je op tijd thuis.. Een aanrijding overkomt je niet regelmatig gelukkig en de verstoringen waardoor je vertraging oploopt zijn per jaar ook op één hand te tellen.. Het is een beroep met het mooiste kantoor dat er is, elk traject is anders.

  Groeten..

 23. Ben nu wel errrrg nieuwsgierig naar de ‘zwarte’ vraag en het ‘zwarte’ antwoord!

 24. Ik weet niet hoe het kan, maar mijn reactie staat nu bij het verkeerde bericht! Dus hier nog een keer:

  Ik vind deze brieven zo leuk om te lezen! Ik word inderdaad wel nieuwsgierig van je zwarte vraag haha.

 25. Leuke brieven weer. Ik vond je interviewserie ook zo leuk toen.

 26. Weer leuke brieven. Leuk om op die manier te communiceren, en ik vind dat schrijfpapier met die regenboog heel leuk! ^^

 27. Leuk om te lezen! En brieven schrijven is ook fijn, het heeft iets nostalgisch. Pen, papier, envelop, postzegels…wanneer gebruik je dat nou nog, behalve met kerst (:

 28. Nog even voor de mensen die fan zijn van mijn briefpapier. Komt van penpal junkie. Google op ppjunkie en dan vind je de webshop vanzelf. ;)

 29. wat schrijft Wijnand mooi :),
  en dat briefpapier heb ik ook! hihi

Leave a Reply