Dit is een supersentimenteel verhaal, ga alsjeblieft niet huilen

Het begon in Deventer, in een restaurant waarin ik samen met mijn tegenwoordig ex-vriendje zat. Van mijn 13e tot mijn 16e had ik een blog gehad (het ging over mijn niet zo boeiende leven als vwo-scholier op web streepje log en hij is zelfs een keer in een boek genoemd, maar dat is een ander verhaal die ik ooit wel zal vertellen) en toevallig hadden we het er nu over.
‘Ik ga echt nooit meer een blog nemen!’ zei ik.
Misschien heb je hem al door, maar ik heb me dus niet aan mijn woorden gehouden.
De reden dat ik het niet wilde, was omdat mijn vorige blog erg persoonlijk was. Maar dat hoeft natuurlijk niet altijd, merkte mijn ex-vriendje op, en dat is waar. Binnen een paar minuten veranderde ik van mening en begon ik er serieus over na te denken. Ik zou een blog beginnen. Niet bij web streepje log, maar gewoon met .nl erachter.

Toen begon het uitzoeken. Verstand had ik er niet van en als ik het ene probleem met wordpress.org had opgelost, dan kwam er weer een nieuwe. Maar 24 maart was het er dan eindelijk: www.lauradenkt.nl, mijn eigen blog!

Ik wilde het rustig aanpakken. Drie keer in de week wat plaatsen. En toen stapte ik met mijn ex-vriendje een boekenwinkel in Rotterdam in. En daar was Nico Dijkshoorn, aan het voordragen. Nico had (heeft) een baard. En daar schreef ik een blogje over. En ik tweette het naar hem. Een seconde later had ik al spijt: mijn god, wat had ik gedaan?
Maar toen kwamen ze: de bezoekers. Waarom? Nico Dijkshoorn had me geretweet en teruggestuurd dat hij het goed geschreven vond! Het resultaat? Meer dan 2500 unieke bezoekers op één dag.

Tja en wat doe je dan? Dan ga je die dag erna weer een blogje schrijven. En die dag erna ook. En voor je het weet, blog je dagelijks.

Nu moeten jullie niet denken dat die 2500 bezoekers allemaal zijn blijven hangen (ik kom er niet eens bij in de buurt). Maar in dit jaar zijn de bezoekers wel flink omhoog gegaan en de reacties ook. Bedankt daarvoor!

Als ik erover na denk, is er best wel veel gebeurd. Ik heb zoveel leuke blogs ontdekt in dit jaar en sommige bloggers heb ik ook ontmoet. Ik heb gekke dingen gedaan, mensen geïnterviewd en vooral veel geglimlacht vanwege de lieve reacties. Wat ook leuk is, is dat ik het idee heb dat ik nu onderdeel ben van een soort community, de blogcommunity.

En nu? Nu ga ik gewoon weer door. Dagelijks bloggen zo lang het kan (dus volgend collegejaar waarschijnlijk niet, omdat het dan drukker wordt, maar ik blijf bloggen, dat sowieso!), verder met ‘wie schrijft die blijft’, brieven schrijven, fictieve interviews houden. Ik ga nog meer bloggers ontmoeten, nog meer gekke dingen doen.

Oftewel: ik ben blij dat ik niet naar mezelf heb geluisterd. Bloggen heeft bijna alleen maar goede dingen gebracht en ik ben blij dat ik er weer mee ben begonnen!

(Het is dat dit allemaal online is en ik niet zoveel geld heb, maar anders had ik jullie allemaal een glaasje Jip en Janneke-champagne aangeboden! Oh en geef het maar toe: je hebt keihard zitten janken om dit supersentimentele stukje. Tja, ik heb je gewaarschuwd.)

69 gedachtes over “Dit is een supersentimenteel verhaal, ga alsjeblieft niet huilen”

 1. Ik geef het toe, tranen met tuiten.
  Maar leuk om te lezen wat jouw blog je allemaal heeft gebracht en sowieso mooi dat het voornamelijk goede en mooie dingen zijn :)

 2. Ik kan me het nog herinneren dat stukje en volgensmij schreef je ook al ergens een keer over de bezoekers toen nog steeds zo apart wat een tweet kan veroorzaken maar gelukkig positief. Je schrijft leuk zelfs de interviews met de prullenbak en boekenlegger vind ik leuk keep going

 3. Yay for bloggen en yay voor jouw blog die alweer een jaartje meegaat! Blijf bloggen, ook al is het straks misschien niet meer elke dag. Ik lees je blogs altijd graag! (En het fungeert ook als een soort alarmsysteem: als ik ’s avonds jouw blogje online zie komen weet ik dat het alweer vééél te laat is en dat ik toch eens moet gaan slapen)
  En dat glaasje Jip & Janneke-champagne, dat valt me toch een beetje van je tegen hoor. Misschien moet je maar een zaaltje afhuren en ons daar allemaal uitnodigen ^^

  1. Ik wil jullie wel allemaal op mijn kamer uitnodigen (dat is goedkoper dan een zaaltje afhuren), maar ik denk niet dat dat past!

 4. Wat ben ik blij dat je toch opnieuw bent gaan bloggen. Want ik vind het heerlijk om ’s ochtends met mijn dagelijks kopje koffie je blogje te lezen. Dat zal nog een gemis worden als je niet meer dagelijks schrijft.

  Enne… ik heb weer genoten van je blogje van vandaag!

 5. proficiat blog van Laura :)
  ik blijf het knap vinden dat je élke dag blogt, en dat het elke dag leuk & interessant is ook. op naar de volgende 365!

 6. ik ben helemaal ontroerd :P maar je schrijft veels te leuk om er mee te stoppen dus gewoono zo door gaan! :D

  (en: is het uit met je vriendje? :O :( of was dat een ander vriendje?)

   1. :( sip, sterkte daarmee! (maar misschien is het al heel lang uit, kan me niet meer zo goed herinneren of je pas nog over “het vriendje” hebt geschreven :$)

    En ik dacht ook niet dat je zou stoppen hoor ;) :D

    1. Dankjewel! Nee, het is al een paar maanden uit, maar ik ben er nog niet helemaal overheen (gaat wel al stukken beter hoor).

 7. Ik zit hier acuut depressief te zijn … Ik was al zo blij met 2500 bezoekers na een kleine maand of zo.. Ik zou er bijna om gaan twitteren…

  Goeie Marketingstrategie Laura!!

  1. Oh niet depressief zijn hoor, dat was maar één keer en daarna ben ik nooit meer in de buurt van dat getal gekomen!

 8. Je blog is echt gewoon ontzettend leuk, dus ik ben ook blij dat je je niet aan je belofte hebt gehouden om nooit meer te bloggen! Ik wil jou ook nog eens ontmoeten (A)

  1. Dankje! En dat is goed, nu we ontdekt hebben dat we redelijk dichtbij elkaar wonen, kan dat zo geregeld worden :)

 9. Haha, leuk om de geschiedenis van mensen hun blogs te lezen. Heb je die blog van toen je 13 was wel bewaard? Ik had er namelijk ook een, dat was echt mijn dagboek in de openbaarheid, ik weet ook niet waarom ik dat deed. Maar die heb ik laatst teruggevonden en helemaal doorgelezen, dat is echt héél grappig om te doen!

  1. Ja, die staat nog ergens op internet (ik ga niet vertellen waar haha). Het is inderdaad grappig om dat terug te lezen :P

   1. Moet je ook niet doen, is alleen leuk om voor jezelf te lezen en om dan te gaan gniffelen om je eigen genantheden :P Die van mij heb ik ook maar snel voor het publiek afgeschermd toen ik hem herontdekte :P

 10. Haha, toevallig is er een strafrecht-arrest dat ‘Deventer ex-vriend’ heet, moest ik gelijk aan denken :P Maar een goede beslissing om te blijven bloggen, dat staat vast ;)

 11. Ik had alvast een pak met tissues erbij gepakt, de tranen blijven maar stromen. Aawh, wat jammer nou ik zou graag een glaasje jip en janneke champagne willen hebben, haha!

 12. Leuk geschreven weer, en leuk om te lezen! Bij dezen ook meteen de mededeling dat mijn blog verhuisd is naar wordpress, ik hoop je daar terug te zien :)

  Groetjes Jennn

 13. Wat een leuk stukje!
  Ook ik zit nu in de priode van ik ga nooit meer bloggen, temiste die zit er aan te komen. Naast mijn 365 project dan, want dat is niet echt bloggen.. (of misschien toch weer wel?)

  Nou ja idegeval blijf ik je vrolijk verder volgen! xD

 14. Je hebt er in ieder geval weer een ‘fan’ bij. Kan niet stoppen met glimlachen om je stukjes. Het piano interview incluis.

 15. Ik ken je blog nog maar net maar ik ben wel al fan! Hopelijk kan ik ook nog een jaar van je blog genieten :) En gefeliciteerd natuurlijk!

 16. Nog gefeliciteerd met je 1-jarig bestaan van je blog, volgend jaar hopelijk een feestje ter ere van het 2-jarig bestaan na een jaar weer vol van allerlei leuke blogjes van jou!

 17. Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog! Was jammer genoeg te laat om mee te doen aan de traktaties… ;-)
  Zou ook wel graag een eigen webnaam hebben maar ja ik ben zo’n internetleek, ik ken daar allemaal niets van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.