Wie schrijft die blijft (2): beautyblogger Vera


Bron: veracamilla.nl

Na Laura beroept zich komt er eindelijk een nieuwe interviewserie op mijn blog: wie schrijft die blijft. In deze serie interview ik mensen die voor hun beroep schrijven, op wat voor manier ook. Denk aan een columniste of een beautyblogger als Vera. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden, ik vind het in ieder geval erg leuk om te doen!

Vera Camilla Lucker

Waarschijnlijk kennen jullie haar al: Vera Camilla Lucker. Een twintigjarig meisje dat haar geld verdient met haar beautyblog.
Vera deed een grafische opleiding, maar miste het schrijven. Daarom startte ze een blog op web-log.nl, over make-up. Op een gegeven moment kwamen er steeds meer bezoekers en wilde ze het serieuzer aanpakken. Daarom kocht ze een eigen domein: veracamilla.nl en na een tijdje besloot ze ook fulltime te bloggen: ‘Mijn opleiding verliep niet goed. Ik moest opeens blijven zitten, terwijl ik hard werkte en goede cijfers haalde. Dus toen dacht ik: ik stop ermee en kijk wel wat ik in de toekomst ga doen. De aankomende jaren wil ik blijven bloggen. In de toekomst wil ik misschien voor de radio of de televisie gaan werken.’

Cijfers, geen hoofden

Vera probeert zoveel mogelijk vooruit te plannen, maar dat lukt niet altijd. Meestal schrijft ze twee dagen vooruit, zodat ze zich het kan veroorloven als er wat gebeurt (zoals ziekte) om er even tussenuit te gaan.
Soms denkt ze erover na wie haar blog allemaal lezen: ‘Wat wel moeilijk is: als ik naar mijn statistieken kijk, zie ik cijfers, geen hoofden. Daarom vind ik het heel leuk als lezeressen me aanspreken, want dan krijg ik er een beter beeld van. Maar het blijft gissen, want bijvoorbeeld oudere lezeressen zijn minder betrokken.’

Onbegrip

Wanneer Vera vertelt dat ze haar geld verdient met bloggen, reageren mensen altijd positief, maar echt begrijpen doen ze het niet. Ze snappen niet hoe je er geld mee kunt verdienen (dat gebeurt overigens via advertenties).
Ook krijgt ze wel eens te maken met vooroordelen: ‘Mensen denken dat het het eigenlijk alleen maar leuk is, lekker gratis make-up krijgen, een beetje filmpjes maken. Het is hartstikke leuk, maar niet alleen maar leuk. Je hebt wel verplichtingen en je moet ook zorgen dat het geld binnen komt.’
Ook zijn er randactiviteiten waar mensen niet zo snel aan denken: ‘Alle mails beantwoorden van lezeressen, maar ook van persbedrijven. Reacties lezen en beantwoorden. Daar ben ik echt veel tijd aan kwijt. En als ik pakketjes krijg, dan moet ik de persinformatie erover lezen en producten op de foto zetten, die foto’s bewerken. Het is niet dat je het even neer legt, klik, en klaar is het. En natuurlijk ook perspresentaties en dergelijke. Dat zijn ook allemaal dingen die veel tijd in beslag nemen, zodat je niet kan bloggen. Er blijft altijd wel onbegrip, dat mensen het niet snappen. Maar dat begrijp ik ook, dat je het gewoon echt moet doen om het te begrijpen.’

Origineel… of niet?

Wat ik vaak merk, is dat beautybloggers over hetzelfde schrijven. Wat vindt Vera daar eigenlijk van?
‘Ik denk dat het heel  goed is dat juist meerdere blogs erover reviewen, omdat je dan meer meningen hebt om te vergelijken. Dan kun je een betere keuze maken of je een product wil kopen, vooral als het iets duurders is of echt iets innovatiefs. Maar als ik al op vijf andere blogs een review heb gelezen over een product, schrijf ik er niets meer over. Daar hebben bezoekers ook geen zin in. Maar ik vind het zelf ook prettig om meerdere reviews te lezen als ik een product wil kopen. Dus ja, ik vind wel dat dat kan.’
Momenteel zijn blogjes waarbij er een kijkje in het leven een blogger (de week van, iPhone-foto’s etc.) populair. Vera vindt dat ook leuk, maar probeert er dan een eigen draai aan te geven.
‘Ik heb bijvoorbeeld een blogje gemaakt over foto’s van mijn verslavingen. Dan is het toch een persoonlijke kijkje, maar dan anders verpakt.’

Momenteel is Vera één van de grootste beautybloggers van Nederland. Wat ze in de toekomst gaat doen, is dus niet helemaal zeker, maar wie weet zien we haar wel op tv verschijnen!

Ik heb Vera ook nog gevraagd een stukje te schrijven over dit onderwerp en dit is wat ze geschreven heeft:

‘Full-time bloggen is best wel iets bijzonders. Je hebt er geen diploma voor nodig, maar het is maar voor een klein aantal van de honderden bloggers in Nederland weggelegd. En wat ga je dan in de toekomst doen? Je kunt toch niet voor eeuwig blijven bloggen? Ik kan alleen voor mezelf spreken als ik zeg: ik weet het niet. Vind ik dat erg? Nee. Mijn beautyblog veracamilla.nl is een droom die is uitgekomen. Een droom die is uitgekomen, maar die soms nog steeds een beetje op een droom lijkt. Is dit echt? Ik knijp mezelf nog regelmatig.  

Ik heb ontzettend veel van mijn blog geleerd. Ik ben beter door gaan schrijven, fotograferen, communiceren. Ik vond het interview met Laura leuk en ik had het gevoel dat ze mij ook echt snapte. Dank daarvoor!’

Ik vond het leuk om Vera te interviewen. Het is interessant om te zien dat je geld kunt verdienen met een beautyblog, alleen beseffen veel mensen niet dat het niet alleen maar leuk is. Hopelijk biedt het interview je een ander perspectief op beautyblogs, ik ben er in ieder geval wel anders over gaan denken!

42 gedachtes over “Wie schrijft die blijft (2): beautyblogger Vera”

 1. Ik denk dat er altijd wel onbegrip is, welk beroep je ook doet. Je moet het doen om het te snappen. Natuurlijk is het erger bij minder bekende beroepen, maar ik denk dat je zelfs als putjesschepper nog wel op onbegrip zou stuiten.
  Leuk interview Laura!

 2. Leuk interview!
  Ik volg weinig beautyblogs (eigenlijk geen 1. Kom alleen zo eens in de zoveel tijd eens flink lurken). Er zitten goede tussen en die van Vera vind ik oprecht een van de betere omdat die niet zo commercieel overkomt in tegenstelling tot andere.
  Bij andere word je werkelijk plat gebombadeerd met advertorials en allemaal dezelfde reviews van één product. Daar hou ik niet van.

 3. Leuk dat je dit doet! Ik snap dat er niet alleen maar voordelen aan zitten, dat is eigenlijk overal mee… Maar toch lijkt het me wel te chill om al je beautyproducten toegestuurd te krijgen. Ik ben er namelijk fortuinen aan kwijt :’)

 4. Zwart
  voor extra lange wimpers
  Wenkbrauwen aangezet
  of juist geëpileerd
  Lippen gekleurder gestift
  wat voller of juist
  wat smaller
  Kleur op je wangen
  Alles kán perfecter
  dan de schepper
  had bedacht
  Schrijven over de strijd
  om het mooist
  Wie wordt het meest begeerd
  Lijstjes, met ook punten
  Beauty is dé norm
  Laat ik nu
  van natuurlijk houden
  Niet te veel om het lijf
  Eén vrouw wil ik
  en haar bezit ik al…
  getrouwd

 5. Wat gaaf dat je Vera mocht interviewen! Ik volg enkele beautyblogs, waaronder Vera. Ze schrijft leuk en ondanks haar blog haar bedrijf is, schrijft ze niet erg commercieel (wat veel andere wel doen).

 6. Ik vind het mooi dat je dit kan schrijven en interviewen zonder er een waarde-oordeel aan te hangen. Bijzonder veel respect daarvoor — je begrijpt vast wat ik bedoel, hoop ik :-)

 7. Ik lees eigenlijk geen beautyblogs, heb het wel eens geprobeerd, maar het interesseert me niet zo. Dit interview vond ik trouwens wel interessant. Leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen.

 8. Ik heb Vera ook een hele tijd gevolgd (toen ik in mijn beautybloggerfase zat) maar ben uiteindelijk gestopt omdat ik altijd op al die beautyblogs hetzelfde las. Af en toe kom ik nog wel even langs, maar dan vooral voor de persoonlijkere stukjes.

  Anyways, leuk interview!

 9. Wel echt heel stoer dat ze er geld aan verdient! Ik volg beautyblogs niet echt maar soms dan kom je weer eens langs op een blog en dan lees je weer een heel stuk dus zo zie je toch wel nieuwe dingen.

 10. Ontzettend leuk om Vera voorbij te zien komen op Lauradenkt.nl. Ik volg Vera haar blog al een tijdje, en ben groot fan. Haar schrijfstijl is prettig, luchtig en licht eigenlijk altijd dicht bij de lezer (in mijn geval dan). Fijn interview met mooie vragen. Leuk om iets meer te weten te komen over Vera.

 11. Volgens mij is ze lekker ‘down to earth’. Ik ken er ook een paar die duidelijk de wereld in gooien hoe gewéldig hun beautyblogleven wel niet is, en daar irriteer ik me mateloos aan. Dus Vera, ga zo door ^_^

 12. Leuk idee, zo’n interviewreeks. Schrijven voor je beroep, daar wil ik wel meer over lezen! Dit interview is in ieder geval goed gelukt. Gisteren kwam ik toevallig voor het eerst op Vera’s beautyblog en ik zal zeker vaker langskomen.

 13. Op zich lijkt het me echt gaaf om je geld verdienen met je blog, van je hobby je werk maken, wie wil dat nou niet? Maar ik begrijp inderdaad wel dat ook dat niet altijd even leuk is. En aangezien ik advertenties op mijn weblog haat ga ik gewoon door met studeren hoor, haha :D
  Leuk interview Laura :)

 14. zo’n baan als beautyblogger lijkt me te gek, maar ook wel zwaar. Volgens mij krijg je dagelijks te maken met meiden die met opzet allemaal nare dingen over je zeggen, maar toch lijkt zo’n groot blog -als baan- mij ook wel wat. Heel leuk interview!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.