Een Ferrari, een Rolls Royce en een winkelwagentje van de Albert Heijn


Zo zag ik eruit op mijn eindexamengala. Mét make-up. En nee, dat heb ik niet zelf gedaan, ik vind het al knap dat ik mascara op kan doen.

Een paar dagen geleden had mijn broertje zijn eindexamengala. Toen ik hem in zijn pak zag, dacht ik: wat worden ze toch snel groot he! (Nee grapje, ben zijn moeder niet). Na een fotosessie van een uur waar ik de geweldige foto’s maakte, ging hij er vandoor in zijn Rolls Royce. Naar het pannenkoekenhuis. Want daar was het gala namelijk. Tja, op mijn vroegere middelbare school weten ze niet echt wat glamour is.

Twee jaar geleden had ik mijn eindexamengala. Toen was het nog op een boot. Dan moet je niet denken dat het veel hipper was dan dit gala. We moesten namelijk met onze hakken door de modder en van een heuvel af om op de rode loper te komen. Niet bepaald Hollywood-achtig.

Belangrijk bij een gala is natuurlijk de entree. Naast de Rolls Royce van mijn broertje (Ja, die is echt van hem, heeft hij zelf gekocht! Hij gaat er ook mee naar school enzo.) was er onder andere een Ferrari en een Range Rover. Oh ja, en een winkelwagentje van de Albert Heijn.

Tot mijn verbazing zag ik bij het gala van mijn broertje dat de hakken hoger en de jurkjes korter waren van de meisjes. Zijn klasgenoten die er in normale kloffie als jongetjes uit zagen, waren nu heuse mannen.

Sommigen zagen eruit alsof ze hun vaders pak aan hadden. Ik zag een jongen met een witte broek, een zwart jasje en een roze overhemd. Ik weet niet welk fashion statement hij hiermee probeert te maken, maar ik vond het niet zo geslaagd. Gewoon niet doen.

Er waren ook jongens mannen met sneakers onder hun pak. Ik weet niet veel van mode af, maar dit weet ik wel: sneakers horen NIET onder een pak.

Na het uitzwaaien in de koude wind ging ik weer naar huis en trok mijn zogeheten relaxbroek aan. Zit toch een heel stuk beter dan zo’n strak jurkje.

Hebben jullie een eindexamen (gehad)?

42 gedachtes over “Een Ferrari, een Rolls Royce en een winkelwagentje van de Albert Heijn”

 1. Ik vind het altijd wel leuk om te gaan kijken naar zo’n gala en mij viel hetzelfde op, van die hoge hakken, korte rokjes en sneakers!

 2. O ja, sneakers onder een pak, charming, haha. Ik heb jaren geleden alweer mijn eindexamens gehad ;) Mijn middelbare organiseerde daarna ook een eindexamengala, in de toenmalige DansSalon (waar TMF lang, lang geleden The DJs opnam :p Maar de locatie was dus nog wel een beetje hip). Ik ging er met 2 vriendinnen heen, in een mooie cabrio :) Altijd leuk om iedereen dan zo in het net te zien! De school van mijn zusjes had trouwens iedere kerst een gala, ik vond het juist wel specialer om alleen een eindexamengala te hebben.

 3. Nope, bij ons op school deden ze daar niet aan. Je kreeg een diploma-uitreiking en dat was het. We hadden zelfs geen schoolfeesten. Aaahh jammer… not! Hoefde ik me tenminste niet druk te maken om het feit dat ik als een muurbloempje met een glas sap stond te kijken hoe iedereen lol maakte, zoals op mijn eerste middelbare school.

  Ik vond het trouwens wel stoer dat mijn broertje op zijn gala als enige van zijn vrienden géén sneakers onder zijn pak aan had, terwijl hij er normaal gesproken niet uit te slaan is.

 4. Ik moet nog een jaar wachten op mijn eigen gala, maar bij ons op school mag je introducees meenemen dus ik ga dit jaar gewoon mee met al mijn vrienden! Ik heb er echt zin in.

 5. Haha onze gala’s waren altijd in een kroeg. Maar dat deed niks af aan de feestjes, ik mis ze wel! (wij hadden vanaf de 4e elk jaar een kerstgala) Het eindgala was in een grote discotheek volgens mij, maar dat is me minder goed bijgebleven… Van die jongens in hun vaders pakken, haha, schattig!

 6. Leuke foto! Haha sneakers onder een pak, dat kan echt niet! Ik had vorig jaar gala, en dit jaar komt er nog een eindexamengala. Wat ik wel vind is dat die rokjes steeds en steeds korter worden, dat vind ik eigenlijk ook niet kunnen, het is een gala, geen hoerenfeest..

 7. Wat leuk helaas hadden wij geen eindexamen gala maar misschien werd dat toen nog niet gedaan is alweer bijna 10 jaar geleden denk ik maar had me wel enorm leuk geleken

 8. Gelukkig deden ze op mijn school niet aan gala’s. Ik was toch niet gegaan aangezien ik aan mijn schoolperiode weinig goede herinneringen heb overgehouden. Er zijn momenten geweest waarop ik op het punt stond om contact op te gaan nemen met Peter van der Vorst, maar met mijn hoofd op tv zie ik ook weer niet zitten en zit ik wel te wachten op die meiden van toen. Ik zat namelijk op een meisjesschool.

  Geen gala dus voor mij….

 9. Ik heb een vmbo-diploma en een havo-diploma. Bij de havo was er wel een gala met kerst geloof ik. Dat was gewoon in de aula van de school. Ik ben niet geweest, ik heb daar niet zoveel mee.

 10. Ja, wij hadden ook zo’n eindejaarsbal, maar ’t is niet de beste herinnering aan mijn middelbare schooltijd, fiew..
  Ondertussen wel een paar leuke bals gehad aan de universiteit! (op platte schoentjes overigens ;-) )

 11. Ik heb geen gala gehad. Heb wel vol bewondering naar mijn zoon in zijn vaders smoking gekeken. (Nu zijn smoking. Pa is beslist geen gespierde spijker meer.) En naar alle meisjes die er ineens als vrouwen uitzagen.

  De jurken worden inderdaad elk jaar korter en de hakken hoger. Dat zie ik ook in de galakledingwinkel van mijn vriendin. Toch begint er een kentering te komen en beginnen de jurken met iets uitlopende rok tot net op of net over de knie weer in trek te raken.

  Mooie galafoto by the way!

 12. Het leuke op zo’n gala is dat je (jongens/kerels/heren) manspersonen hebt die een pak met flair dragen. Hello mister fancypants! Maar er zitten ook genoeg jongens tussen die niet zo goed weten wat ze met hun opgedirkte zelf aanmoeten. En dat zijn volgens mij de gasten die semi casual semi stoer toch de stoute schoenen aantrekken. Hun nike air max welteverstaan. (wat zijn ze toch rebels!) Je kan t ze natuurlijk niet kwalijk nemen, het zijn nog maar jongetjes, maar toch huil ik altijd een beetje van binnen als ik dat zie.

 13. Ik had geen eindexamengala.. Maar onder een pak mogen wel vans/all stars. Mits het past bij de jongen natuurlijk! Hoewel, op een gala horen eigenlijk gewoon nette schoenen.

 14. Hmmm… sneakers onder een pak. Héél Amerikaans. Daar kan dat, hier geldt het (goddank!) als stijlloos.
  Zo te lezen was je op het gala, maar ik heb je niet gespot of je was al vroeg weer vertrokken (arriveerde zelf rond kwart over acht of nog iets later).

  1. Nou ja, ik was niet op het gala zelf, maar ik stond buiten. Ik was er vroeg, maar ik heb jou ook niet gezien inderdaad.

 15. Wij hadden geen eindexamen gala :(

  Ik vind sneakers onder een pak trouwens wel kunnen soms. Het ligt er dan natuurlijk wel aan wat voor pak en wat voor sneakers het zijn. Maar het kan best leuk zijn. Maakt het wat minder stijfjes :)

 16. jaa en ons gala was op de pier in scheveningen! super cool! veel mensen in limo’s enzo, maar het jammere van de pier is: je kan de auto niet voorrijden :P dus de entree was bij ons niet echt een groot ding. Jammer dus: kom je in je limo (ik niet trouwens, mijn vader had ook een behoorlijk mooie bak) wordt je halverwege er uit gegooid en moet je nog een stuk lopen voor je bij het eindpunt komt :P

 17. Ik ben meerdere keren naar een gala geweest, soms met iemand mee en één keer voor mezelf. Eigenlijk kom ik elke keer weer tot de conclusie dat de lol van het kopen van de jurk, het doen van je haar en make-up en het uizoeken van de per-fecte schoenen (ja, ik ben een echte vrouw) eigenlijk het leukste is aan het hele gala. Want alle gala’s waar ik tot nu toe ben geweest waren niet echt heel leuk. Maar ik was in ieder geval wel heel mooi in mijn zorgvuldig uitgezochte jurk en per-fecte schoenen.

 18. Eindexamengala, de enige keer (tot voor kort) dat ik een jurk droeg. En de laatste keer dat ik een strapless BH droeg. Het was wel leuk geloof ik, maar niet helemaal mijn ding. ;)

 19. Ik heb vorig jaar 2 gala’s gehad. Beide keren in een lange jurk, tot over mijn enkels en op hakken. (Anders sleepte de jurk over de grond) en make-up op. En jongens in pak! (Weet niet wat voor schoenen, haha)

 20. Ik zag op het gala van mijn broertje ook voor het eerst sneakers onder een pak. Sommige mannen komen ermee weg, maar de meesten niet :P Mijn gala was niet zo’n hele geslaagde avond: te kleine ruimte en een foute rapper, al snel zijn m’n vrienden en ik richting ons buurthuis vertrokken om daar gezellig biertjes te drinken ;)

 21. Mijn eindexamengala was niet echt geweldig ofzo. Komt denk ik omdat ik gewend was aan mooie kleding als er weer een bal was van stijldansen, en ik was nog nooit wezen stappen. Ik kwam dus terecht in een zaal met prachtig geklede mensen zoals bij stijldansen, maar die erop los schuurden (nee ik kom niet uit een boerengehucht) als een stel maloten. Mijn ex was ook niet echt een feestbeest (of überhaupt een sociaal dier… my oh my). Ik stelde me er te veel van voor. Bij ons ging iedereen naar gala’s zodra ze in de bovenbouw zaten, maar omdat ik nog geen zestien was, mocht ik niet… Gelukkig was ik wel al zestien bij mijn eigen gala, haha.

  Oja, er was geen rode loper en ik was niet fashionably late maar uncool vroeg dus ik heb die auto’s ook gemist.

 22. Dat ik me zo veel kan herinneren zeg. Het is vier jaar geleden. Ik heb de jurk die ik droeg nog steeds maar niet meer gedragen want hij is die avond kapot gegaan :-(

 23. Mannen in pak zijn sexy, jochies met sneakers onder hun pak niet.. Toen ik gala had, werd een meisje gedragen door vier bodybuilders in zo’n Egyptische draagstoel. Dat was wel echt heel erg gaaf! Ik kwam heel “origineel” met een oldtimer.

 24. Ik heb nog geen eindexamen gehad maar op onze school is er wel altijd een soort gala met kerst. En daar heeft ook echt elke jongen sneakers onder een pak aan. Airmax onder zo’n nette broek, verschrikkelijk.

 25. Ik geloof wel dat wij een gala hadden, in de gymzaal van onze eigen school. Ik kan me vooral herinneren dat in mijn vriendengroep mensen ruzie hadden, er 5 telefoons gestolen zijn en een vriendinnetje van me vieze dingen heeft gedaan in de douche van de kleedkamer. Niet echt glamour ofzo.

 26. Mooie foto, Laura!

  Ik heb mijn eindexamens vakkundig weten te omzeilen door na 3havo over te stappen op het mbo, waarna ik alsnog naar het hbo kon. Helaas dus ook geen eindexamenstunt of -gala of weet ik veel wat.. Dat was het enige nadeel.

 27. Tweemaal. De tweede keer heb ik mijn haar laten doen door mijn nicht. Beide keren in hetzelfde muziekcentrumdingetje. De eerste keer was ik ook geschokt door de heren in pak. En door een dame op sneakers onder haar avondjurk. Nee, pijn lijden moet je. Wel op een gala. In een feest / avondjurk. xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.