Zwaai, zwaai, zwaai

Afgelopen donderdag sprak ik af met Sandra, die ook in Leiden studeert. Na twee koppen thee (allebei) en twee stukjes BonbonBloc (alleen ik, oeps) besloten we station Leiden Centraal onveilig te maken.

We hebben geen prullenbak kapot geschopt of ovchipkaarten gestolen en door midden geknipt, nee, dit was een graadje erger: we gingen mensen uitzwaaien.

Ik had het idee gekregen door blijbedrijf.nl, alleen was het op die website een grootschalige actie met papiertjes voor mensen die uitgezwaaid wilden worden en minstens tien mensen en dergelijke. Het kan echter veel simpeler.

Ik zal jullie even uitleggen hoe je deze zwaai-actie het beste uit kunt voeren (overigens ook een goed idee als je aan het wachten bent op je trein en je verveelt): kies allereerst een trein uit. Het liefst een spoor met twee treinen die vlak na elkaar kunnen (hoe meer, hoe beter!). Kies een slachtoffer uit die onderin zit (is makkelijker dan boven). Probeer alvast een beetje oogcontact te maken. Dit klinkt makkelijker dan het is, want er zijn veel mensen in de trein die de krant lezen of met hun mobieltje spelen.
Ga dicht bij de trein staan, dus over de witte tegels voor slechtzienden, maar ook weer niet zo dichtbij dat je met je neus tegen het glas staat (bovendien is dat vies). Zodra de trein begint te rijden, begin je fanatiek te zwaaien (je arm in een boog-beweging van links naar rechts en weer terug bewegen) met een big smile op je gezicht. Probeer zo lang mogelijk mee te rennen met de trein. En gefeliciteerd: u heeft weer iemands dag gemaakt!

In de praktijk gaat het wat anders. Ons eerste slachtoffer was een chagrijnig kijkend meisje. Eerlijk gezegd dacht ik dat ze ons debiel zou vinden, maar nee, toen we zwaaiden, moest ze lachen! Helaas zwaaide ze niet terug.
Het tweede slachtoffer was een vrouw van middelbare leeftijd die wel terug zwaaide.
Daarna zochten we een leuke jongen uit (slim he van ons!) en zwaaiden we erop los. De jongen moest lachen, zwaaide terug en, jawel, knipoogde naar ons! Ook onze dag was weer gemaakt ;)
Zo hebben we naar ongeveer acht mensen gezwaaid, van wie er drie terug zwaaiden. Dat vind ik op zich wel een goede score. We moesten ook wel lachen om de laatste vrouw naar wie we zwaaiden. Dat was een oud vrouwtje. ‘Oh leuk.’ denk je dan. ‘Zo’n lief, oud vrouwtje zwaait wel vriendelijk terug.’ Eh niet dus. Ze keek ons aan alsof we gek waren en deed toen alsof ze het niet zag.

Daarna gingen we wat eten waar we in gesprek kwamen met een andere Leidse studente. Die vroeg hoe we elkaar hadden leren kennen (via onze blogs dus) en vroeg ook onze url. Uiteraard heb ik die van mij gegeven: yessss, nog een bezoeker erbij! (‘Ooooh, dus zó kom jij aan die bezoekers, Laura!’).

Toen nam ik de trein naar huis en zwaaide Sandra me uit. Drie keer raden wat ik deed. Terug zwaaien natuurlijk!

64 Responses to “Zwaai, zwaai, zwaai”

 1. Al dat zwaaien doet mij meteen weer denken aan het Filelied van Coen en Sander op 3FM!

  • Hmm, die ken ik niet, ik zal hem eens opzoeken :)

   • Ja klopt! Met z’n allen zwaaien in de file om het maar een beetje vrolijk te houden met z’n allen. Da’s een leuk idee voor als je met de auto gaat Laura (en voor als je een rijbewijs hebt, wat ik eigenlijk niet weet, maar ik heb ’t niet dus schaam je niet).

    • Ik heb een rijbewijs, maar ik houd niet van rijden, dus ik doe het niet zo vaak :P Maar het is wel een leuk idee, ik zal het onthouden. Oh en natuurlijk fileflirten!

 2. Veel stoerder dan prullenbakken kapot schoppen of OV-chipkaarten stelen. :D Ik had terug gezwaaid, zonder twijfel.

 3. Dat oude vrouwtje leek een partij beledigd! Haha. Goed sfeerbeeld! Wat zijn wij toch herrieschoppers ;)

 4. Je moet er maar opkomen : Van hieruit alvast een (digitaal! zwaaitje terug!

 5. wat een leuke actie weer! :)

 6. hahahahahaha, ik heb ook wel eens naar vreemde gezwaait met vriendinnen! altijd leuk die reacties.

 7. Wat een allervriendelijkste actie toch weer. Lollig! :-)

 8. Ik heb wel eens dat er dan mensen voor de trein staan en die zwaaien iemand anders uit. Ik kan het dan nooit laten om ook te gaan zwaaien, het is gewoon een reflex.

 9. Haha, leuke actie! Iets kleins om iemand z’n dag goed te maken, altijd leuk! :-)

 10. Haha echt leuk! Dat ga ik ook eens doen!

 11. Kom ook eens langs leeuwarden? Kunnen jullie mij uitzwaaien :)

 12. Ik vind het bijna jammer dat ik gisteren niet met de trein in die contreien was… Het is toch heerlijk wanneer er naar je gezwaaid wordt! (Ik zou geloof ik alleen denken dat het niet voor mij is, maar voor de persoon aan de andere kant van de coupe. het kwartje zou pas vallen wanneer ik helemaal alleen in de trein zit. of wanneer de zwaaiers zwaaiertjes zijn.. )

 13. Ik deed dat vroeger wel eens in de auto, vanaf de achterbank naar iedereen zwaaien en kijken wie er reageert.

 14. Lekker vrolijk! Ik ging van de week mijn vriendin uitzwaaien op het station maar omdat de trein zo lang stil stond had iedereen al gezien dat wij nog door het raam probeerden te communiceren, dus toen de trein weg reed en ik zwaaide, zwaaiden er wel vier mensen terug ofzo. Daar werd ik zelf dan weer blij van!

 15. Super leuke actie! Hoe iedereen ook reageert, echt leuk!

 16. Ooh.. echt helemaal geweldig!! Ik zou me inderdaad kapot lachen en uiteraard ook terugzwaaien!

 17. Haha, wat een leuke actie! Ik had sowieso teruggezwaaid hoor ;-)

 18. Dat is het proberen waard, alleen lijkt die zwaai beweging me erg moeilijk..

 19. Dat had ik wel willen zien hahaha

 20. Haha, briljant! xD En héél slim om een leuke jongen uit te zoeken ;)

 21. Leuk idee! Je bent een kei in het blij maken van mensen, Laura!

 22. Soms baal ik er van dat ik nooit met de trein reis als ik over dit soort acties hoor ;)

 23. Haha, hoe kom je erop!

 24. Hmm, Leiden, dus? Misschien moet ik ook eens met de trein naar Nederland…

 25. Haha, fantastisch! Ik zou me echt doodlachen als je dat bij mij zou doen!

 26. Ik deed dit vroeger altijd in de auto, vooral in de file, toen ik nog een klein meisje was.. Vooral de vrachtwagenchauffeurs zwaaiden dan terug, soms kreeg ik een knipoog of luchtkusje, dan moest ik blozen en wist ik niet meer hoe ik moest reageren, haha!

 27. Ik had je waarschijnlijk ook aangekeken alsof je gek was, hoewel ik moet toegeven dat ’t stiekem best een leuk idee is. Als ik zelf maar niet uitgezwaaid word :’)

 28. Af en toe kom je van die blogs tegen dat je denkt; hé nee, weer zo’n lap tekst. Maar hier is dat totaal niet zo. Wat schrijf je ontzettend leuk! Weer een favoriete blog erbij, dankzij Nicole van Coco Gold!

 29. Haha ik zoud at dus nooit in mijn eentje doen. En waarschijnlijk ook alleen als ik dronken zou zijn :P Maar goed dat je het toch hebt geprobeerd XD

 30. Geniaal! hahahahaha, mijn god ik zie het al helemaal voor me. Zou zelf even niet weten wat ik zou doen als er ineens twee wildvreemde meiden stonden te zwaaien naar mij. Waarschijnlijk even mijn telefoon pakken en naar jou blog surfen voor een foto om te vergelijken hahaha.

 31. Geniale actie! Zo simpel kan het dus zijn om iemand vrolijk te maken! Wel flauw dat niet iedereen terug zwaaide…

 32. Oh wat een leuke actie. Leuk dat sommigen terugzwaaiden en lachten. Dat oude vrouwtje is wel stom. Maar ik begrijp haar ook wel. Als je meerent met de trein moet je wel uitkijken voor palen die daar staan, die staan meestal tussen die ribbeltegels en de trein in (Als er een afdak is tenminste) haha.

 33. Haha lijkt me best grappig. In m’n eentje heb ik daar het lef niet voor, maar met iemand anders zou het nog leuk zijn ook!

 34. Leuk idee! Vroeger deed ik het ook altijd, waarom nu niet meer weet ik eigenlijk niet. Ik ga er weer mee beginnen :)

 35. Grappig, zo ken ik een van mijn vrienden. Ik verveelde me, zwaaide naar een trein en iemand zwaaide terug. Een paar weken later kwam ik hem weer tegen. “Hey, jij was dat vrolijke meisje dat zwaaide!”. Inmiddels ook al vijf jaar geleden :o

 36. Leuk idee..!
  Zullen veel mensen leuk hebben gevonden

 37. Whaha volgens mij heb jij echt niks te doen af en toe XD. Wel echt een leuk idee :). Valt me nog zwaar tegen dat maar 3 van de 8 mensen terug zwaaiden.

 38. Wat hou ik van die acties die je altijd doet! Maar wel stom dat sommige mensen gewoon niet terugzwaaien. :p

 39. Wat super leuk! Haha!
  Het is niet toevallig gefilmd, hè?

 40. Trackbacks

Leave a Reply