Tien weetjes over mijn blog (deel twee)

En deel één kun je hier vinden.

1. Er staan tot nu toe 416 blogjes op mijn blog, deze meegerekend.

2. Ik sta in de top 200 van Nederlandse blogs (volgens BlogLovin’ dus). Dat vind ik best een prestatie voor een niet-beautyblog (aangezien ongeveer 90% van de top 200 dat dus wel is en van de top 300 waarschijnlijk ook en misschien ook wel van de top 400).

3. Momenteel heb ik 53 concepten staan, maar een stuk of tien daarvan zijn blogjes die ik daadwerkelijk goed genoeg vind om op mijn blog te zetten. De rest is meestal niet afgemaakt of gewoon superduperslecht.

4. Als ik links in een blogje zet, dan zet ik in het concept *klik* (dus zonder de link). Dat komt omdat ik te lui ben om de link er meteen in te zetten en zo vergeet ik het (meestal) niet.

5. Meestal heb ik muziek op als ik een blogje schrijf. Wat voor muziek verschilt. Nu luister ik bijvoorbeeld Rise van Eddie Vedder.

6. De vorige keer zei ik dat ik een nieuwe lay-out wilde en dat ik die zelf wilde maken. Haha, wat ben ik toch grappig/naïef. Uiteindelijk is het me niet gelukt om op een bepaalde wijze aan Artisteer te komen en ben ik simpelweg te lui. Maar zo erg vind ik het eigenlijk niet, ik ben op zich wel tevreden met deze lay-out. Hij is wel erg wit, maar dat heb ik liever dan een drukke lay-out eerlijk gezegd.

7. Een vriendin van mij noemde mijn blog soms ‘edgy’, oftewel: op het randje en dat vond ze leuk. Ik had er eigenlijk niet zo over nagedacht en het ook niet zo bedoeld, maar ik denk wel dat ze gelijk heeft. Natuurlijk met mijn meer column-achtige blogjes waar ik vaak gebruik maak van overdrijvingen en stereotypes en sommige dingen die ik over bloggen zeg. Soms zijn er mensen die dat niet door hebben of denken dat ik dat niet weet (ik weet dat ik dat doe, maar je moet het allemaal met een flinke korrel zout nemen) en dat levert soms misverstanden op. Dat is dan weer het nadeel, maar ik blijf gewoon doorgaan!

8. Dit is niet mijn eerste blog. Van mijn twaalfde tot mijn zestiende ongeveer had ik ook een blog. Die was veel meer persoonlijk (en slechter geschreven haha) en ik was er ook minder fanatiek mee bezig dan nu. Het ging over saaie dingen zoals school.

9.  Ik weet niet precies hoeveel, maar ik heb sowieso al meer dan vijf bloggers in het echt ontmoet en ik kan jullie vertellen: in real life zijn ze net zo leuk! :)

10. Ik denk dat ik columns en interviews het leukste vind om te schrijven. En op de interviews ben ik het meest trots, want dat is echt veel werk en heeft wel wat discipline nodig.

59 Comments to “Tien weetjes over mijn blog (deel twee)”

 1. Zijn er echt zoveel beautyblogs in die top 200? Meh..

 2. Wat leuk, zo’n lijkst je met feitjes! En ik vind die helemaal witte layout echt heel erg mooi (helder en overzichtelijk) :)

 3. Leuk. Behalve dan dat van die talloze beautyblogs, wellicht.

 4. Waarom zijn beautyblogs zo populair?
  Beauty is zoooo 2011 ;)

  Enne, 53 concepten zijn er heel wat! Ik moet de laatste tijd echt moeite doen, heb maar weinig inspiratie…

 5. Ik lees liever Laura denkt dan een beauty blog en werk tegenwoordig ook met bloglovin’. Een mens moet toch wat… (en 53 concepten vind ik erg veel; soms kan je beter even opschonen)

 6. Oeh interessant! Die eerste mag je trouwens trots op zijn. bloglovin barst van de beautyblogs!

 7. Beautyblogs worden vooral gevolgd door jonge meisjes, die ook niet weten wie de president van Amerika is. Jouw blog mag dan niet op nummer 1 staan, maar je hebt wel mensen met een brain die je volgen.
  Maar dat is geloof ik niet zo aardig om te zeggen he?

 8. :)

  (doe nog eens zo’n zoektermen-postje, die zijn zo leeeukkk)

 9. Ik vind je lay-out heerlijk rustig!

 10. Jammer dat de beautybloggers zo populair zijn.

 11. De beautyblog power is helaas groot.

 12. Wat een leuk lijstje! Ik vind je layout precies goed, en het past bij je blog. De focus ligt op de tekst en niet op alle poespas eromheen :P

 13. Ik vind jouw blog veel leuker dan beautyblogs, en knap dat je iedere dag weer iets online zet! Dat is ook mijn streven maar af en toe word ik zo ondergedompeld in werk voor de uni dat ik wel eens een dagje over moet slaan.

  Lay-out zelf maken is moeilijk, en aan Artisteer komen valt ook niet mee (weet ik uit ervaring). Hoewel ik zelf heel erg van kleur hou (was dat al opgevallen op mijn blog? haha) vind ik jouw lay-out ook heel mooi.

 14. Super dat je in de 200-lijst staat van bloglovin!

 15. Haha, 53 vind ik best weinig, ik heb 91 concepten :’)

 16. Wat een leuk lijstje weer zeg!
  En bloggers in het echt ontmoeten lijkt mij ook wel eens leuk!

 17. 416 al? Je gaat me inhalen :(

 18. in de top 200? dat doe je zeker goed!

 19. Leuk om te lezen Laura :)

 20. Wat goed dat je in de top 200 staat. Dan ben je meteen ook het enige hele populaire blog dat ik lees. Ook leuk voor mij! :-)

 21. Leuke weetjes :D En wat ontzettend veel concepten. Ik heb er maar één met ‘potentiële ideeën’

 22. Zo, dat zijn een boel blogjes! Ik vind de link ergens aan hangen meestal minder werk dan *klik* typen en dan naderhand weer de url moeten opzoeken en toevoegen. Ik heb denk ik net een iets andere soort van luiheid, haha ;p

 23. Hmm ik ga toch eens opzoeken hoe die ranking dan is bij bloglovin. Ik vind deze blog namelijk ook veeeeel leuker dan beautyblogs! En die beautyblogs lees ik wel, maar dat is meer voor inspiratie… ik ben zelf niet zo creatief, haha. De inspiratie is trouwens voor mijn eigen site, niet voor make-up o.O

 24. Leuk overzicht! Ik heb nu ook al een kleine 10 bloggers ontmoet. Erg leuk en het grappige is dat je eigenlijk al erg veel van elkaar weet, zonder dat je elkaar kent! ;-)

 25. leuke weetjes over je blog hihi

 26. Leuk om te lezen! &wat gaaf dat je blog in de top 200 van bloglovin’ staat!

 27. Wat een leuk stukje weer! Je mag trots zijn op je plek in de 200, het werd tijd voor een goeie niet-beauty blog in deze lijst! (;
  xx

 28. Ik maak er een 11 bij:

  Deze blog is een van de blogs die Liliane erg graag leest omdat juist het sarcasme en het overdrijven haar aan het lachen maakt. Ook waardeert ze de originaliteit van deze blog heel erg want 10x een post over dezelfde lipstick komt haar ook vaak de neusgaten uit.

  Wat betreft punt 7, eens in de zoveel tijd krijg ik ook een comment waaruit ik kan opmaken dat mensen me soms te serieus nemen :’) Weet niet echt of dat een nadeel is zoals jij beschrijft, tekst blijft tekst en iedereen heeft een eigen interpretatie dus je kunt er toch niet zoveel aan doen. Inderdaad gewoon doorgaan dus.

 29. Beautyblogs. Eén van de redenen waarom ik erg blij ben dat ik geen meisje ben :P
  En sowieso, heb je er één gezien, ken je ze allemaal.
  Gewoon door blijven gaan met (erg) leuke stukjes schrijven!!

 30. Oooh wat leuk om te lezen! Ik vind het altijd zo leuk om meer te weten te komen over blogs. En 53 concepten, waarvan 10 bruikbaar: herkenbaar.

 31. De Eddie komt naar Werchter, wist je dat al?

  • Nee, dat wist ik niet, maar ik ga niet naar Rock Werchter (als het al niet uitverkocht is), maar wel aardig dat je het even zegt :)

 32. Goed hoor, in de top 200! En ook de frequentie van het bloggen: dagelijks een bericht en dan ook nog eens voor een heel jaar potentiële berichten in je archief.

 33. Wat leuk om het zo te lezen!
  Liefs, Swaen

 34. Jij luistert echt goeie muziek! (Maar dat wist ik al, omdat je ook naar de Black Keys luistert)

 35. Serieus?? 53 concepten? Mijn hemel! Mag ik er een paar van lenen? haha

 36. Vergeleken met jou ben ik heel slecht haha, maarja ik doe het met andere doelen, en meer foto’s dus ja:P

  Leuke weetjes :)

 37. Weer interessante weetjes. Leuk dat je bloggers in real life hebt ontmoet, anders is het ook maar een persoon achter een blog.

Leave a Reply