Tien weetjes over mijn blog

Weetjes zijn altijd leuk (vind ik). Dus hier zijn tien weetjes over mijn blog :) Voel je vrij om het over te nemen en het als een tag te zien, lijkt me ook leuk om bij anderen te lezen!

1. Ik heb deze blog sinds 24 maart 2011. Reken zelf maar uit hoeveel maandjes dat zijn.
2. Ik wil een nieuwe lay-out. Zelf maken. Ja ja. De vraag is natuurlijk of dat gaat lukken! Maar dat merken jullie vanzelf wel ;)
3. Mijn blog wordt gelezen door familie, vrienden, kennissen, bloggers en onbekenden.
4. Er verschijnt elke dag een blogje, maar ik schrijf niet elke dag. Wel veel dagen in de week, vooral in het weekend en dan schrijf ik vooruit.
5. Blogjes die met namen te maken hebben, zijn populair. De meeste reacties (geloof ik, ik heb niet naar alle blogjes gekeken, maar ik geloof het wel hoor) heb ik tot nu toe op dit blogje gekregen (76, inclusief mijn reacties, maar ook zonder mijn reacties zijn het de meeste, geloof ik).
6. Op dit moment heb ik 291 blogjes geschreven.
7. Ik heb ook niet altijd inspiratie of zin. Maar het komt gelukkig meestal wel snel terug.
8. Belangrijk bij het bloggen: mijn notitieboekje, muziek (op dit moment luister ik naar ‘Lonely Boy’ van de Black Keys) en mijn camera.
9. Sinds een tijdje gebruik ik amper foto’s van internet meer, omdat het illegaal kan zijn, zelfs al zet je de bron erbij (omdat je geen toestemming van de maker hebt). Maar er staan nog wel veel oude blogjes met foto’s van internet erop, dus als ik tijd heb (wanneer dat is, is de vraag), ga ik het allemaal aanpassen. Ik weet dat het niet de meest geweldige foto’s zijn, maar helemaal geen plaatjes vind ik een beetje saai, dus vandaar :)
10. Een blog nemen is één van mijn beste beslissingen van 2011 geweest!

Hoe vaak blog jij?

63 gedachtes over “Tien weetjes over mijn blog”

 1. Hoe kan het toch dat ik om 11:45 automatisch aan LauraDenkt.nl begin te denken. LOL

  9. Sinds een tijdje gebruik ik amper foto’s van internet meer, omdat het illegaal kan zijn, zelfs al zet je de bron erbij (omdat je geen toestemming van de maker hebt).

  Ja .. da’s echt zo .. ik doe het wel .. maar moet daar ernstig over gaan nadenken.
  Leuke blog, leuke weetjes :-)

 2. Leuke weetjes! Ik blog bijna elke dag, tenzij ik een wedstrijd heb of het echt heel druk heb voor school. Ik probeer wel vaak goed vooruit te schrijven, helaas laat mijn inspiratie mij vaak in de steek.

 3. Punt 9 wist ik niet eens! Wat stom eigenlijk. Dan moeten ze zelf die foto’s/plaatjes ook maar niet online zetten, vind ik. Het risico dat ze gebruikt worden is zeg maar erg groot.

  Misschien ga ik binnekort ook eens zo’n lijstje maken. Hij is leuk!!

 4. Wat leuk dat je een eigen layout wil maken, ik ben benieuwd! Ik post op 3 vaste dagen, heel soms heb ik inspiratie voor een 4e post in de week. Ik zou ook meer vooruit moeten/willen schrijven, maar dat lukt me niet altijd. En ik gebruik helemaal geen/heel weinig plaatjes, wat ik inderdaad ook wel een beetje saai van mezelf vind. Maar mijn fotokunsten zijn ook niet zo geweldig, haha. En ik zou niet weten of dat ruimte wegslurpt ofzo, dat na een (lange) tijd ineens alles vol zit ofzo. Niet dat dat zo’n probleem zou zijn, maar wel een slecht excuus om het (nog) niet te doen :p

 5. Ik blogde altijd om de dag, maar omdat ik commentaar kreeg dat het echt te veel was (mijn vrienden en collega’s hielden me niet meer bij) ben ik teruggegaan naar 2x per 5 dagen. Dat lijkt bijna hetzelfde, ik merk echter dat ik wat meer de tijd kan nemen voor mijn blogjes. :-)
  Ik ben benieuwd naar je nieuwe lay-out trouwens.

 6. Harold heeft op zijn blog een stuk geschreven over dat illegaal plaatsen van foto’s en hoe je het beste Flickr kunt gebruiken. Erg handig! De maker heeft namelijk toestemming om ze op je blog te zetten. Moet je maar even zoeken op zijn blog :)

  Mijn blog momenten wisselen. De ene keer blog ik dagelijks, de andere keer 1 keer per week. Ik probeer er serieus een ritme in te krijgen. Maar dat lukt eigenlijk niet :)

 7. Ik ben benieuwd naar je layout :)

  Ik blog elke twee dagen, maar ik schrijf ook vooruit (alleen de afgelopen weken was het zo rond tien uur ’s avonds dat ik dacht: shit! Ik moest nog een blogje schrijven!). Vooral als ik het druk heb, is dat handig.

 8. Met bronvermelding óók :o ow. ai! da’s niet leuk.
  Ik ben bezig met een eigen domein en website enzo maar ik ben nog te dom om te kunnen begrijpen hoe ik WordPress erop krijg dus ik ga binnenkort ook verhuizen, als mensen mij geholpen hebben met WordPress haha.
  Ik ben er, zoals je weet, een poosje uit geweest. Het liefst blog ik elke dag, maar het is maar net of ik er tijd en/of zin in heb. Maar vooruitschrijven is een goed plan ;-). Ik heb ook niet altijd inspiratie.

  1. Ik kan je wel helpen met WordPress :)

   Het is lastig om te bloggen als je niet lekker in je vel zit. Soms helpt het maar soms ook niet. Vaak als ik dan weer wat meer tijd en ruimte heb dan ga ik als een speer.. Heb altijd inspiratie genoeg! Je kan het gewoon uit je dag halen.. Wat heb je meegemaakt en waar wil je wat over kwijt? Kan heel simpel zijn en uitlopen tot iets heel bijzonder.

   Succes dames! X

 9. Leuke post! Ik blog zelf niet zo heeel veel, gewoon vanwege tijd EN inspiratie ;) Meestal heb ik tussen de 10 en 15 blogjes per maand. Vind ik zelf genoeg, dus groot respect voor jou creativiteit!

 10. Jeetje, jij bent écht productief, al 291 blogjes terwijl je ‘pas’ in maart 2011 begonnen bent. (r-e-s-p-e-c-t ;-))
  Zelf heb ik geen vaste dagen dat ik blog. Dat wil ik ook niet. Ik blog gewoon wanneer er iets in me opkomt. Op dát moment doe ik er wat mee. Of het blijft in m’n hoofd zweven tot ik tijd heb om het op te schrijven. Vooruit schrijven en later plaatsen doe ik eigenlijk nooit. Grappig om te lezen hoe verschillend dat kan zijn!

 11. Leuk om te lezen! Voordat ik mijn camera had gebruikte ik ook veel foto’s van internet zomaar.. eigenlijk helemaal niet over nagedacht dat dat illegaal zou zijn.

 12. Leuk om te lezen!
  En goh, hoevaak blog ik… Al zeker niet dagelijks! Daar heb ik te weinig inspiratie voor… In actieve tijden blog ik gemiddeld 3x per week en anders niet of 1x.

 13. Wat een leuke weetjes! Misschien is het voor mij ook wel handig om voor te schrijven haha, ik heb er niet altijd tijd voor namelijk, maar vind het wel heel leuk om te schrijven! Thnx voor de tip dus :D

 14. Ik probeer een aantal keer per week te bloggen (minstens drie ofzo). Maar vroeger was het veel minder, dan kon ik soms maanden niks schrijven. Dat ik nu frequenter blog, merk ik aan de kwaliteit soms, dus het is wel een moeilijke evenwichtsoefening…

  Als ik in een inspiratiemoment ben, blog ik ook vooruit :)

 15. je hebt echt veel reacties op dat blogje gekregen! zlef post ik iets van 2x per week & mn zus ook.
  ik wist trouwens niet dat je foto’s niet zomaar mag gebruiken!

 16. haha, erg leuke tag :). Nooit geweten dat het illegaal was om foto’s te gaan gebruiken van mensen ;o. Ik blogde vroeger bijna elke dag, nu probeer ik wat minder te gaan bloggen. Ik wil namelijk meer op mijn schoolwerk richten, dat lukt me namelijk niet zo goed nu =.=.

 17. Elke dag, maar ook hier staan ze vaak in de wacht;-)
  Ik gebruik veel fotos van het internet maar altijd met de link er bij.
  Ik heb 1x een kunstenaar gehad die er niet van gediend was.
  Soms gebruik ik fotos die ik zelf maak, maar zo min mogelijk omdat ik gewoon niet kan fotograferen.

 18. Leuk om te lezen! Knap ook dat je kennelijk met muziek op de achtergrond kunt schrijven; ik kan heel veel dingen tegelijk, maar schrijven en muziek luisteren tegelijkertijd is gedoemd om te mislukken.
  Zelf heb ik niet echt een streefaantal blogjes per week. Ik plaats iets wanneer ik daar zin in heb. Is dat dagelijks vind ik het prima, zit er een langere periode tussen twee blogjes vind ik dat ook best :)

  PS. Ik heb je link opgenomen tussen mijn links. Hopelijk vind je dat niet erg! Anders moet je dat maar laten weten, dan verwijder ik hem :)

 19. Leuke weetjes ^-^,
  ik blog op het moment niet zo vaak (had een blogdipje, even geen inspiratie of tijd :S), maar daar wil ik verandering in gaan brengen ;).
  Xoxo, leoniae

 20. Het fotomateriaal hanteer ik zoals Molly. Het merendeel komt trouwens van weheartit,en ik ga ervan uit dat deze illustraties vrij beschikbaar zijn. Bloggen vind ik net als jij een steengoeie beslissing in 2011! Daarom wil ik dit jaar minimaal 100 stukjes gaan schrijven! Reken zelf maar even de frequentie uit, hihi !

  1. Nee, die van weheartit zijn niet vrij beschikbaar. Het zijn plaatjes die mensen lukraak van internet afhalen zonder toestemming, helaas!

 21. Zelf een layout maken is leuk :) Wel moeilijk, als je helemaal vanuit niks wilt beginnen. Maar je zou natuurlijk ook met een standaardlayout kunnen gaan rommelen, het voordeel daarvan is dat het geheel al werkt, dus je kunt de aanpassingen zo klein houden als je maar wilt, en ook doen wanneer je wilt. Zo kun je steeds iets van jezelf toevoegen als je tijd of ideeën hebt. Zo heb ik het met mijn blog ooit gedaan, wat geleid heeft tot mijn huidige layout :)

 22. Ik maak me nooit zo’n zorgen om wat ik gebruik en niet-gebruik op mijn site. Ik heb al 7 jaar een site en schrijf in die zeven jaar wel eens een stukje. Maar heb nog nooit klachten gehad van iemand die wilde dat ik een foto of plaatje weg moet halen.

 23. Leuk, deze weetjes over je blog! Ik blog bijna dagelijks. Af en toe eens 1 dag niet, als ik geen tijd heb of als er onverwacht iets tussen komt. Maar over het algemeen is er elke dag iets nieuws ♥

 24. Jij bent echt zeer productief. Ik heb een tijdje gehad dat ik ook beel vaak schreef, dat lukt me niet meer, om meerdere redenen, maar blogs zijn fijn hè!

 25. Leuke weetjes! Zelf een lay-out maken is echt heel erg leuk, ik heb dat ook gedaan door een bestaande lay-out aan te passen. En Lonely Boy van de Black Keys is een tof nummer!

 26. Dat van die plaatjes ga ik maar eens uitzoeken. Ik wil geen illegale dingen doen natuurlijk!

  Ik probeer zelf trouwens minstens een keer per twee dagen iets te posten. Ik heb ook altijd wel een aantal drafts die ik af en toe aanvul op een moment van inspiratie (en tijd).

 27. Ik snap niet hoe je het volhoud altijd dagelijks! En zo lang al! Maar ontzettend leuk :) Ik blog nu dagelijks maar heb daarvoor eens in de drie dagen ofzo geblogd. Toen ik op jouw site las over het inplannen van blogjes ben ik dat ook gaan doen. Handig is dat!

 28. Heel leuk deze weetjes, ik had verwacht dat je al veel langer je blog had, en heb nu nog meer respect voor je!

  Wat ik trouwens ook lastig vind is om afbeeldingen op mijn blog te zetten. Ik denk altijd dat als het op google staat het mag, maar dat is natuurlijk niet zo! Ik heb vandaag besloten dat ik alleen wallpapers of tumblr plaatjes erop zet omdat ik dan zeker weet dat het mag (volgens mij mag dat, want je mag wallpapers ook als achtergrond gebruiken en tumblr plaatjes gaan zoveel sites rond)!

 29. Ik blog vrij veel, vrijwel elke dag met elke maand één tot drie dagen dat ik niet blog. Waar ik de inspiratie vandaan haal vraag ik mezelf ook wel eens af ^^ Ik ga eens kijken wat er bij mij uitkomt!

 30. ik blog al jaren, en weet uit ervaring dat dagelijks loggen bijna niet vol te houden is.
  Ik ben wel benieuwd naar je nieuwe layout, is nu toch wat eentonig en kleurloos hé (sorry als dit grof overkomt)
  Mijn logjes gaan voor het overgrote deel over persoonlijke ervaringen én muziek. The Black Keys is een goeie keuze, Laura… ;-)
  Ik ben aan het nadenken om ’s een nieuwe categorie te publiceren, maar suggesties zijn altijd welkom

  Succes nog met je log!!!

 31. Leuk om te lezen! Ik neem hem ook mee als tag, hoopelijk kan ik er 10 verzinnen hihi! Het bloggen gaat bij mij verschillend, Het is ook niet hoeveel inspiratie ik heb voor mijn blogje. De ene keer plaats ik maar 3 blogjes door de weeks en de andere keer weer meer. Toch probeer ik vaak om de dag een post te hebben..

 32. Ik ben het met je eens. Weetjes zijn altijd leuk! Ik vroeg me trouwens ook al af waarom er ineens geen plaatjes van het internet meer stonden, hihi.

  Ik ga hem onthouden. Ik vind ’t ook een tag en hij is inderdaad leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.