Laura’s Liefdesletteren: snoepring

Oké, iets nieuws op mijn blog. Ik vind fictie schrijven leuk, maar ik maak er te weinig tijd voor vrij. Ik doe het wel, maar dat zijn meestal langere verhalen (en serieuzer) en daarom niet geschikt voor mijn blog. Zwijmelen en fantaseren over liefde is ook iets wat ik graag doe, dus wat krijg je dan? Laura’s Liefdesverhalen. Laura’s Liefdesliteratuur had qua alliteratie perfect geweest, maar het is natuurlijk geen literatuur. Laura’s Liefdeslectuur klinkt wel een beetje denigrerend naar mezelf toe. Dus Laura’s liefdesverhalen. Mocht je een betere naam weten, dan hoor ik het graag!  Lenneke heeft de naam Laura’s Liefdesletteren verzonnen en dat gaat hem worden! Uiteraard is dit allemaal ter voorbereiding van Ria Romers chicklit.

***

Af en toe durfde hij een blik op haar te werpen, maar dan keek hij snel weer naar de grond. Ze moest giechelen toen hij een snoepring uit de snoepautomaat haalde, van zijn laatste zakgeld.
‘Voor jou, omdat ik je lief vind’ zei hij.
Ze stak haar hand al uit, maar hij draaide zijn wang naar haar toe.
‘Eerst een kusje.’
Ze giechelde nog een keer. De rode lippenstift van haar moeder liet een afdruk achter op zijn wang.
‘Wij gaan later trouwen toch?’
Hij knikte enthousiast.
‘Ja en dan nemen we vijf kindjes en een hond en een kat en een goudvis en een konijn!’
Hand in hand liepen ze naar de speeltuin. Af en toe keek ze naar de ring. Wat was hij toch mooi.

Kind ophalen van de crèche, boodschappen doen, de baas bellen. Ze heeft het druk en loopt met grote stappen door de straat. Ze loopt zo hard dat ze recht op hem afkomt en struikelt over de stoepstenen of misschien wel gewoon over haar eigen voeten. Haar papieren vallen op de grond. Terwijl de man de papieren opraapt, kijkt hij haar aan en ze ziet een blik van herkenning in zijn ogen.
‘Ben jij niet…?’ vraagt hij.
Ze heeft geen idee wie het is en loopt snel door. Nog zoveel te doen.
Hij kijkt haar na. Wat is ze toch veranderd.

56 Comments to “Laura’s Liefdesletteren: snoepring”

 1. Nice one! En… ‘liefdesletteren’. Best ever.

 2. Lief verhaaltje zeg.

 3. Ik zat helemaal gefascineerd naar het hartje op je hand te kijken. Die is ook goed gelukt zeg, net als je verhaal. Het lukt mij nooit om het zo kort te houden. :-)

  • Haha dankje! Ja, het verbaast me ook (zowel het hartje als dat ik het verhaal zo kort heb gehouden, dat lukt normaal niet haha).

 4. Laura, dit vraagt naar meer! dit is misschien de eerste chicklit die ik uit zou lezen

 5. En nu verwacht ik op een bepaalde manier dat hij daardoor geïntrigeerd raakt en achter haar aan gaat en dat zij een alleenstaande moeder blijkt en het dus druk heeft met haar belangrijke baan en en en… uiteindelijk natuurlijk weer iets met een snoepring op hun eerste date of huwelijk. nouja je zou dit dus moeten uitwerken because i love it. =D

 6. Ah, wat een bijzonder verhaal! Ik wil meer :D

 7. Top hoe je het verhaal zo kort kunt houden.. Daar moet ik ook eens aan werken..

 8. Ik vind dit nu al een leuke nieuwe rubriek! Zo kort is eigenlijk juist wel leuk, maar toch voel ik ergens een vervolgverhaal/serie met cliffhangers aankomen, haha.

 9. Waarom geen serieuze verhalen hier?! Ik ben voor, wie nog meer? Meeste stemmen gelden! ;-)

  • Ik vind het al eng om dit soort verhalen erop te zetten, laat staan de serieuze verhalen :P

  • Ik ben ook voor. Én je moet niet zo zeuren om dingen die je eng vindt, want serieus nog met geen enkel concept/idee/ding heb je kritiek gehad dat het slecht was! Dus gewoon doen.

   • Oké ander argument: die serieuze verhalen zijn allemaal veeeeeeeeeeeel te lang of onafgemaakt en sowieso zonder spannende cliffhangers.

    • We don’t care. Hup, durven! :) Het is geen kunst iets doen waarvan je zeker weet dat het goed gaat. (Neehoor, je mag het helemaal zelf beslissen. En dat meen ik echt. Maar ik ben erg gewoon erg nieuwsgierig naar)

     • Haha ik snap dat je nieuwsgierig bent, maar mijn blog is niet anoniem en het meeste wat ik schrijf, is geïnspireerd door persoonlijke dingen, dus niet geschikt voor mijn blog :)

 10. Leuk verhaal! Komt er een vervolg? :P Ze moeten toch weer een keer samenkomen (zo gaat dat in liefdesverhalen)…

 11. Toen ik de titel las dacht ik dat je een ode aan de snoepring ging schrijven… maar nee, helaas. (En ik wil je niet beledigen of zoiets, maar ik kan niet zo goed tegen romantisch-dramatische verhaaltjes, ook al zijn ze nog zo kort.)

 12. Leuk, je schrijft goed! Komt me wel bekend voor, ik kreeg ook ooit van een jongen in de “camping-disco” een doosje met een sleutelhanger uit zo’n automaat waar dan zijn mobiele nummer in zat, wát romantisch!

 13. Kun je er geen gevolg aan geven? Iedere keer een kort stukje maar dan met verwijzing naar het vorige voor degene die dat dan niet hebben gelezen?

  • Nee! Ik doe gewoon steeds een ander verhaaltje :) (ik weet ook eigenlijk niet of ik wel in staat ben om hier steeds een vervolg op te schrijven, dat speelt ook mee haha)

 14. Wat een leuk verhaal, Laura! Ik vind het juist wel leuk dat je elke keer zo’n kort verhaaltje schrijft in plaats van een vervolg verhaal met cliffhangers, dat is weer eens wat nieuws.

 15. Het verhaal is goed gelukt zeg! Van mij mag je dit vaker doen, haha!

 16. Leuk! Veel vaker doen!

 17. wauw, het wekt zoveel nieuwsgierigheid bij mij op. Goed kort verhaal meis

 18. Leuk, grappige twist ook!

 19. Heel leuk! Ik ben nu al benieuwd naar de volgende :)

 20. Leukleuk! Keep up the good work, I love it!

 21. Meer, meer, meer!

 22. Oooh meer ja!! En liefdesletteren is mooi gekozen :)

 23. Leuk geschreven, ik wil ook meer verhaaltjes lezen!

 24. Komt er nog een vervolg. Hihi, het boeit me nu al! :D

 25. Wauw! Ik vind het echt heel mooi en goed! Het klopt gewoon precies, van begin tot einde. Er staat precies genoeg in niet teveel en niet te weinig. Gewoon GOED!

 26. Oe, wat leuk :). Je moet een vervolg schrijven, haha! Net als hoe ze het vroeger deden, elke keer 1 pagina.

 27. Liefdesletteren is een zeer goede naam! Leuk stukje.

 28. Ik vind het wel leuk om vaker kleine verhaaltjes te lezen :)

 29. ahhh wat een zielig verhaaltje eigenlijk :(
  maar mag je vaker doen laura!

 30. Ik snak naar meer! :) Leuk geschreven!

Leave a Reply