Laura’s brieven: Loesje

De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (twintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven en instanties. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies! (Nogmaals: let niet op mijn handschrift, daar gaat het niet om!)

Loesje

Loesje kennen jullie wel toch? Van de posters met grappige/bijzondere/opvallende/kritische opmerkingen. Ik vind Loesje echt een geweldig initiatief en daarom moest er zeker wel een brief geschreven worden. Dit kreeg ik terug:

Dat wordt dus verhuizen naar Berlijn!
Nee, ik vind het een leuk antwoord en ook leuk met dat kasteel op wolken enzo. Wel jammer hoor, dat Loesje niet in Rotterdam zit. Overigens is mijn vraag over het liedje niet beantwoord. Ik weet niet of jullie het kennen, maar dat is een oud liedje waar later een remix van gemaakt is, die kun je hier luisteren.

Dat was alweer de laatste brief! Volgende week komt de altijd spannende schandpaal met bedrijven die niet teruggeschreven hebben.

UPDATE: Ik kreeg een mailtje van Loesje met het antwoord op de vraag over het liedje:

Wel, eigenlijk hebben we een hekel aan het lied. We worden er vaak mee geassocieerd, maar Loesje is niet het meisje van de drummer van de band. En als ze het wel zou zijn geweest (in die tijd dat het liedje geschreven is), is het vast nu uit met die drummer ;-)
Nee, we luisteren dus nooit naar.

49 gedachtes over “Laura’s brieven: Loesje”

  1. Er komt nog een serie van brieven naar bedrijven, maar pas over een half jaar ofzo. In de tussentijd ga ik brieven schrijven naar lezers van mijn blog :)

 1. Ik begin te denken dat alle mensen waarvan de naam begint met een L geweldig zijn :-) Hoe kom je er toch op om random bedrijven zulke hilarische brieven te schrijven? Ik vind ’t zo’n leuk idee dat ik me afvraag of ze hier in België ook zouden antwoorden… Misschien moet ik dat maar eens uittesten, ooit.

 2. Leuk antwoord maar ben het wel met Rianne eens. De schrijver/schrijfster had de brief even door moeten lezen voor de postzegel erop geplakt werd… ;-)

 3. De wouden wilden
  niet beter zijn
  maar wel worden
  Woorden van protest
  of tot nadenken stemmend
  Het beklijft op papier
  of in ieders binnenste

  Door de hoeveelheid neerslag
  is besloten tot
  een nieuwe Unie
  binnen Europa:
  De Verregende Naties
  Ivar

 4. Geweldige brieven weer, allebei. – En dat handschrift is best oké: is weer eens wat anders dan de doorsnee ronde vormen en bolletjes. ;)

 5. Ahh wat super leuk! Ik vind het wel een leuke brief terug ook hoor! Jammer van dat liedje inderdaad, maar nog jammerder dat ik nu die remix in m’n hoofd heb :P

 6. Leuk! Het verhaal achter loesje kende ik helemaal niet! Ben benieuwd naar de schandpaal! Ik wil zelf eigenlijk ook wel eens een aantal brieven schrijven naar bedrijven.

 7. Super antwoord, ik heb weer wat geleerd en de brief ziet erg prachtig uit.
  Jammer dat de meeste instanties meestal 1 vraag vergeten te beantwoorden.
  In deze zit ook spontaniteit en dat vind ondergetekende leuk :D

 8. Leuk dat je altijd weer reacties krijgt. Maar bij deze ook leuk om te weten te komen waar de naam eigenlijk vandaan komt. Dat wist ik nog niet.

 9. Ik had vroeger in de brugklas een agenda van Loesje. En nog steeds heb ik een half versleten etui met een Loesje-tekst van toen ik een brugpiepert was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.