Met zonder bril


Het leven van een bril- en lenzendrager is zo makkelijk nog niet. Je staat namelijk elke ochtend weer voor die verschrikkelijk lastige keuze.

Tja, lenzen vind je toch eigenlijk wel beter staan. Je zou dan mascara op kunnen doen (met de nadruk op ‘zou’). Geen wimpers die tegen brillenglazen aan zitten, geen last van de regen of een verandering van warm naar koud (of andersom natuurlijk). De wereld ziet er bovendien zoveel mooier uit zonder vieze brillenglazen.

Maar ja, die bril. Dat is toch wel veel makkelijker. Ik bedoel, het duurt wel vier hele seconden om die lenzen in te krijgen. Bovendien moet je daarvoor tien (!!!) passen doen en dat is toch net iets teveel gevraagd. Met lenzen kun je niet in je ogen wrijven. En die bril staat op zich ook wel.

En zo sta je dan te dubben en de ochtend te verdoen, zodat je uiteindelijk geen tijd meer hebt voor die vier hele secondes en die tien hele passen (juist als je besloten hebt om wél je lenzen in te doen) dat je toch maar je bril op houdt.

Zucht. Wat is het leven soms toch zwaar.

67 gedachtes over “Met zonder bril”

 1. Daarom heb ik dus geen lenzen. Oké, en omdat mijn ogen er niet tegen kunnen.

  Sowieso zijn brillen underrated, als je het mij vraagt. Gewoon lekker opzetten dus, want hij staat je leuk!

 2. Ik wil ook mijn bril dragen, maar daar kunnen mijn ogen dan weer niet tegen. Nu zit ik de hele tijd met die tergende lenzen opgescheept. Laatst was er weer eentje zomaar uit zichzelf door midden gescheurd. Het leven is inderdaad zwaar.

 3. het probleem met brillen vind ik altijd dat er zoveel verschillende monturen zijn en je dan gelijk 1 kiest waar je het hele jaar mee doet (of langer) en ik ben echt super kieskeurig als het om monturen gaat. plus ik ben al is op mijn bril neergeploft dus ja, ik draag lenzen.

 4. Vier seconden? :o Bij mij duurt het altijd wel wat langer hoor.. Eerder twee minuten. Maar, een bril is zo lastig, je kunt mensen niet fatsoenlijk vanuit je ooghoeken aankijken, ze worden vies, het irriteert aan je neus, en bovendien kun je heus in je ogen wrijven als je lenzen hebt. Althans, toen ik ze net had ging dat niet, maar nu gaat het als vanzelf. Geen probleem :)

  Niet dat een bril uiterlijk gezien niet zou mogen.. het is maar net wat je leuk vindt.

  1. Hoe kan dat dan, heb je ze nog niet zo lang? Ik heb sinds mijn vijftiende lenzen (harde lenzen), dus dat gaat binnen vier seconden ja :P

   1. Moet je die niet schoonmaken dan?

    Ik heb zachte lenzen, iets van twee jaar denk ik. En voordat die goed op m’n vinger bungelt, schoon genoeg en niet te plakkend aan mijn vinger, ofwel voordat ie klaar is om gelanceerd te worden, ben ik wel wat meer dan 4 seconden verder!

    1. Ik maak ze altijd schoon als ik ze ’s avonds uit doe. En met harde lenzen heb je dat probleem van plakken niet :P

 5. heu, zonder bril lijkt me eerder Laura,
  met bril een beetje meer Lauradenkt :-)
  ha, en iedereen verklaart me gek omdat ik zeg dat mijn wimpers mijn bril vuilmaken, maar blijkbaar is dat van jij ook! ik heb ze wat ingekort!!
  leuke dag!

 6. Leuke bril Laura. Ik laat tegenwoordig de keus lenzen of bril afhangen van het tempo waarin ik mijn ogen open krijg en open kan houden in de vroege (of late) ochtend…

 7. Ik draag eigenlijk altijd mijn lenzen, dan hoef ik daar ’s ochtends ook niet over na te denken. Soms heb ik wel een periode dat ik veel mijn bril draag, maar dan begin ik de dag alsnog vaak met lenzen, haha.

 8. Ik vind lenzen eng, dus ik heb weinig keuze. Mijn probleem is echter weer, dat mensen mijn bril vaak afpakken of op willen zetten, en als ze me dan zonder zien: ‘Oooooh zonder bril zie je er echt best wel leuk uit!’ Ja. Nou bedankt, maar ik zonder bril zie ik niet wie het twijfelachtige compliment maakt..

  En ik vergeet hem altijd. En dattie altijd vies is ook.

 9. Bril staat je goed! Ik sta ook vaak voor dat dilemma, maar ik hou sowieso minimaal 1x per week bril dag (beter voor mijn ogen denk ik)

 10. Het staat je beide leuk. Vooralsnog heb ik niet dit dilemma. Enige dilemma wat ik in de ochtend heb is, zal ik stiekem in bed blijven liggen.

 11. Ik heb altijd mijn lenzen in, maar zodra ik thuis ben, gaat de bril op. De bril voelt dan ook als een soort huispak, waarmee je niet naar buiten kunt (tenzij je écht schijt hebt aan wat ‘anderen’ denken)

  1. Hahaha de bril als een huispak. Dat had ik inderdaad bij mijn vorige bril, die vond ik niet zo leuk, dus deed ik altijd lenzen in (buitenshuis).

 12. Het misstaat je geen van beide, maar zonder bril vind ik meer Laura – hoewel je er met bril wel lekker bollebozig uitziet! Als ik het voor het zeggen had, dan zou ik voor de bril gaan… lijkt me een stuk makkelijker en pijnlozer.

 13. Mijn beste vriendin heeft lenzen en het ziet er altijd zo verschrikkelijk uit als ze die in en uit moet doen.. lijkt me niet leuk. En die bril staat je inderdaad goed :)

 14. Het leven is zwaar, ik ken het probleem.. Of je hebt besloten je lenzen in te doen en hebt er de hele dag last van, en je hebt je bril niet mee genomen..

 15. Ik heb alleen een bril, krijg ontzettend last van mn ogen als ik lenzen draag. Gelukkig heb ik maar heel weinig stertke en heb ik hem niet altijd nodig, Vooral als ik heel de dag achter de computer zit, moet auto rijden of als ik moe ben. En die bril weerhoud me er niet van mascara op te doen ;-)

 16. Ik kan niet twijfelen over lenzen of een bril, want ik heb helemaal geen bril meer in huis. Ooit had ik een bril voor als ik mijn lenzen niet in kon (of wilde), maar die is jaren geleden al op één of andere manier verdwenen. En nee, ik ben nog steeds geen nieuwe reservebril gaan halen (wat ik eigenlijk toch wel echt zou moeten doen)…

 17. Jeetje, ja… dat zijn wel de moeilijke keuzes in het leven… ;)

  Ps. Ik moest nog aan je denken vandaag! Ik was naar Nick en Simon en ze deden een nummer van… de Beatles, haha!

 18. De bril staat je leuk hoor! Zelf heb ik geen van beide maar zou eerder voor een bril kiezen omdat dat gepriegel met lenzen me helemaal niks lijkt…

 19. ik hoor tot de luie slechtzienden… bril.. zoveel makkelijker…. alleen tja veel gedoe.. maar die lenzen dat doe ik nooit meer… of nou ja heel af en toe.. als ik mooi wil lijken!

 20. Wat een verschil kan een bril toch een verschil uitmaken in iemands uiterlijk. Zelf heb ik hier tegenwoordig ook last van, nochtans vroeger nooit last van gehad, toen was het sowieso lenzen :)

 21. Staat je inderdaad beide!
  Bij mezelf vind ik zonder mooier, misschien ook om dat ik er ooit mee gepest ben..
  Een bril is voor mij alleen op een luie zondag zonder mensen om me heen :)
  Liefs!!

 22. Bril staat je goed! Lenzen lijken mij maar vervelend, dus ik heb alleen een bril en hoef nooit te kiezen. Maar ik wil nog wel eens vergeten dat ding schoon te maken, dus ik loop regelmatig met matglas rond (dat merk ik ook zelf niet meer :P)

 23. HAHAHA! En soms duurt het 10 seconden, want dan wil een van die $#%$ lenzen niet in je oog blijven plakken, maarja, die andere zit er al in, en je hebt geen tijd meer, moet je make up én je haar nog doen en bovendien is je tas nog niet helemaal ingepakt! Conclusie: Sta je daar te schelden tegen je lenzen, nogmaals dat ding schoonmaken, waardoor je m laat vallen maar uiteindelijk toch nog net op tijd klaar bent..

  Dit is voor mij elke ochtend hetzelfde liedje…

  X

 24. Herkenbaar, ja! Al doe ik het liefst lenzen aan als ik wegga; als ik thuiszit kies ik sneller voor mijn bril, is beter voor de ogen ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.