Laura’s brieven: Museum voor Communicatie

De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (twintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven en instanties. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies! (Nogmaals: let niet op mijn handschrift, daar gaat het niet om!)

Vorige week had ik de schandpaal op mijn blog gezet, waartoe ook het Museum voor Communicatie behoorde. Totdat ik een reactie kreeg op datzelfde blogje:

Hoi Laura,

Dank voor je brief, we hebben ‘m zeker ontvangen en gelezen en we gingen er absoluut op reageren. Helaas kwam je brief ongeveer gelijk bij ons binnen met 560 sollicitatiebrieven die we allemaal gelezen en beantwoord hebben, daardoor zijn we helaas vergeten om te reageren op jouw brief….

We zullen het met je goedmaken! ;)

Hartelijke groet,

Vera Bartels
Museum voor Communicatie

Een week later kreeg ik dit antwoord in mijn brievenbus:

Een handgeschreven brief terug!  Ik wist niet dat het museum al zo lang bestond. Interessant om te lezen allemaal :)
De kwestie wat betreft privacy is een goede. Ik heb het uitgezocht, voordat ik met dit project begon. Je mag brieven online publiceren, zolang je de naam van de afzender er niet bij zet (je hoeft dus geen toestemming te vragen). Dat is ook de reden waarom ik (zoals sommigen al voorstellen voor een vervolgserie) geen beroemde mensen kan schrijven, omdat ik hun brieven niet online kan zetten. Ja, ik kan in de brief om toestemming vragen, maar dan is de helft van de pret er al af natuurlijk!

Naast de brief kreeg ik ook twee kaartjes voor het museum, erg leuk! Dus, degene die op mijn brief heeft geantwoord: het lijkt me gezellig om koffie te drinken. Ik zal het laten weten wanneer ik langs kom!

44 Responses to “Laura’s brieven: Museum voor Communicatie”

 1. Ja ja ja, smoesjes… Nee echt, stoere reactie.

 2. Wat super leuk! Ik vond dat museum altijd zo tof!! Ook wel heel grappig trouwens dat iemand van het museum jouw blog met schandpaal vond en daarom alsnog een antwoord stuurt! :D

 3. Je hebt het blijkbaar niet helemaal goed uitgezocht, want het mag ook niet zonder naam als de persoon herkenbaar is. Door de reactie (met naam erbij) en doordat je weet dat het iemand is bij dat museum, is het eigenlijk wel herkenbaar. Máár daar staat tegenover dat je als blogger voor de wet journalist(e) bent en die mogen de wet overtreden indien het de enige manier is om aan de informatie te komen. Nou had je er natuurlijk ook bij kunnen zetten dat dit op je blog komt en dus is het niet de enige manier, alleen verandert zoiets de reacties van een bedrijf (voorkennis verandert elke reactie). Daardoor is dit de enige manier om én aan de informatie te komen, én uit te zoeken of bedrijven op brieven antwoorden. En dus is het wel toegestaan, als je het mij vraagt (maar ik ben geen advocaat).

  • Ja, maar die reactie is op mijn blog gekomen, dus die mag ik toch wel plaatsen? En wie zegt dat degene die de reactie heeft geplaatst dezelfde is die de brief heeft geschreven?

   • Ja, die mag je wel plaatsen, maar daar kan je de naam uit afleiden. Er is een grote kans dat het dezelfde persoon is qua logica (waarom zou een ander die brief schrijven). En de schrijfstijl is ook hetzelfde, ze gebruiken ook dezelfde woorden.

 4. Communicatie = kom nu katie..?

  Oh o Laurie…
  Vind ik om persoonlijke reden nog steeds een mooi liedje van de Allessie
  Brothers…

  Ben nog 1 week druk! Vakantie thuis te vieren!

 5. Leuke reactie! Kun je wel merken dat ze niet voor niks het museum voor communicatie zijn :)

 6. Wat lief dat je kaartjes kreeg! Ik zou zeker koffie gaan drinken met ze, altijd leuk :)

 7. Ik vind dit echt de coolste reactie tot nu toe! Superleuk :-)

 8. Wat gezellig, op de koffie in het museum van communicatie. Volgens mij ben ik er wel eens met school geweest toen het nog het postmuseum heette.

 9. Wat leuk :D eindelijk ook een handgeschreven brief terug. Ik kende het hele museum niet, lijkt me wel interessant om er naar toe te gaan. Zeker nu ik onderdeel uit maak van die communicatie.

 10. Ooohh dan ben ik daar vroeger wel eens geweest! Toen het nog PTT-museum was, met school of met m’n oma denk ik.
  Dat was idd superleuk en toen moesten we ook brieven schrijven. En toen kreeg ik een hele gave brief terug met een iriserende libellesticker erop (dat was echt de bom). Van m’n oma, maar dat maakte het niet minder gaaf.

 11. Lief van ze dat ze toch nog terug geschreven hebben :)

 12. Wat een super leuke reactie. En goed dat ze de brief toch nog hebben beantwoord!

 13. Wat leuk dat ze alsnog hebben geantwoord! :D

 14. Leuke brief terug! En gezellig dat ze je op de koffie vragen zeg!

 15. Leuke brief. Slimme mensen ook daar bij het Communicatie Museum.. Ze (of in ieder geval 1 iemand) hebben je blog goed gelezen, nu een reactie terug geschreven, alle vragen duidelijk beantwoord in een handgeschreven brief. Daar kunnen massa’s bedrijven een voorbeeld aan nemen.

 16. He wat leuk zeg, dat ze toch nog antwoorden! Met een handgeschreven brief zelfs :-)

 17. Wel tof dit, haha! Vooral dat koffie drinken is awesome. Deze reactie is best leuk… ook een handgeschreven brief is gaaf. :D

 18. Wat een leuke reactie!

 19. Wat leuk dat je een handgeschreven brief terug krijgt, leuk initiatief ook. :)

 20. Leuke reactie, en ook leuk dat ze hem handgeschreven hebben! :D

 21. hé, zo leuk, én met de hand geschreven!
  moet ik me natuurlijk verontschuldigen voor mijn reactie bij “de schandpaal”….

 22. Leuke brieven. :-)

  Ik heb het museum voor en na de 1998/1999 een paar keer bezocht en persoonlijk vond ik het als PTT Museum leuker dan als Museum voor Communicatie, maar dat kan ook met mijn leeftijd te maken hebben: ten tijde van het PTT Museum was ik nog een kind, terwijl ik na de verzelfstandiging meer richting adolescentie ging.

 23. Wat een gezellige brief! Niet zo zakelijk zoals die andere reacties. Maar dat is misschien ook wel omdat ze ondertussen jouw blog kennen ;)

 24. Wat een mooi handschrift heeft diegene eigenlijk.

 25. Ik wist ook niet dat dat museum zolang bestond. Interessant zeg. Wat privacy betreft, dat heb je goed uitgezocht dan.

 26. Leuk dat ze hem met de handgeschreven hebben :)

 27. Leuk dat je toch nog een brief terug gekregen hebt!

 28. Wel super leuk dat ze een handgeschreven brief terug schrijven..
  én kaartjes er bij…. hmm zullen we dat LauradenktEvent soms in het museum houden…. kunnen ons eigenlijk niet weigeren, anders komen ze op ieder zn blog op de schandpaal….
  Nou ik denk er nog even over na ;-)

  Trouwens je kan best naar BNers sturen zolang je er maar niet in zet voor wie het is, zolang jij die afstand kan bewaren, dus vragen stellen waardoor wij niet kunnen weten wie het is doe jij volgens mij niets fout, En jij kan altijd die namen weg halen in de brief die jij dan weer ontvangt.
  Én als wij dan toevallig raden wie dat is, tsja daar kan jij dan weer niets aan doen..

  iig leuk die reactie’s….. en ze hebben het idd wel goed gemaakt…

 29. Wat leuk dat ze een handgeschreven brief terug hebben gestuurd!
  Ik ben lang geleden wel eens in dat museum geweest, wat leuk :)

 30. Wat leuk dat ze je blog gelezen hebben en toch nog terug geschreven :)

 31. Leuk! Dat hebben ze echt meer dan goedgemaakt zo :)
  Dat privacygebeuren is inderdaad maar ingewikkeld… Want nu staat weliswaar niemand zijn naam erbij, maar we weten wel van welke bedrijven/instanties etc de brieven komen, mag dat dan wel?

 32. Beter laat dan nooit antwoord! Wel fijn dat ze alsnog de moeite namen om te antwoorden en het zelfs goed proberen te maken door toegangskaartjes en het aanbieden van een kop koffie!
  Lijkt me een fijn museum!

 33. Oeh, wat een leuke reactie zeg!

 34. Ik vind dat ze het nu best wel goed hebben gemaakt. :)

 35. Wel leuk dat je toch nog reactie hebt gekregen :D

 36. Een goede sportieve reactie zeg. Het duurde even maar ik vind het super dat je de brief hebt terug gekregen en dat jouw blog in de gaten wordt gehouden. Super (met duits accent want dat klinkt leuk)

 37. Hier doe je het voor. Zulke reacties. Leuk!

 38. Trackbacks

Leave a Reply