Ik ben de baas

Ik heb een vader. Ik heb een broer. Ik heb een broertje. Allemaal mannen zijn het. Gelukkig heb ik ook nog een moeder, anders was de balans al helemaal zoek geweest.

Kijk, mannen, dat zijn sowieso rare wezens. Daar kom je al helemaal achter als je met ze in één huis woont. Mijn broer is het huis uit, dus die kan in ieder geval niet doen alsof hij het beter weet. Maar de overgebleven mannen worden er alleen maar erger van.

Het is als we tv aan het kijken zijn. Of een discussie hebben tijdens het eten. Of tijdens het bepalen waar de volgende vakantie naar toe gaat. Je snapt er helemaal niks van. Hoe ze op het idee komen dat ze überhaupt iets zinnigs te melden hebben.

Ze denken dat ze de baas zijn.

Ze gaan ervan uit dat zij iets te zeggen hebben over de afstandsbediening, ja, dat ze zelfs mogen beslissen wat we gaan zien! Zeg nou zelf, dat is toch te gek voor woorden?

Want de vrouwen zijn de baas, dat weet iedereen.

Of eigenlijk, maar zeg dat maar niet tegen mijn moeder, ben ik gewoon de baas. Het wordt een zootje zonder mij. Daarom ga ik ook nog terug in de weekenden wanneer ik in Oegstgeest woon, om de boel enigszins recht te trekken.

Ach, wat ben ik toch eigenlijk goed mens, vind je niet?

37 gedachtes over “Ik ben de baas”

 1. Hahah lief van je dat je toch nog terug komt in de weekeinden!

  En ik kan je vertellen, mijn vader is de enige man in ons gezin, dat vrouwen ook maar rare wezens zijn soms ;)

 2. haha een heel goed mens! Wist je trouwens dat het zootje is en niet zooitje? :) (ooit bij een Nederlands dictee gehad, waar ik echt voor moest leren omdat ik de keer daarvoor een 1 had :$)

 3. Niet te begrijpen…
  het andere geslacht
  Multisasking…
  wij kunnen dat niet
  verlang het dus ook niet
  Eerst een kratje
  die tillen we
  eventueel wel zelf
  Dan onze rug insmeren
  gaan we luieren
  Jullie rug…
  Ok, maak de bandjes
  maar los!

 4. “Want de vrouwen zijn de baas, dat weet iedereen”. Ik wist het niet. Die memo was mij ontgaan. Bij dat college ben ik niet geweest, denk ik. Toen keek ik voetbal. Of dronk bier.

 5. de man mag dan het hoofd zijn maar de vrouw is het nekje.. en de nek laat het hoofd bewegen. zonder nek kon dat hoofd niets! …. logisch dus ja wij zijn de baas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.