Like & dislike (4)

Like

– Een bril hebben.
– Lenzen hebben.
– In de VARAgids van 8 augustus stond een interview met Adriaan van Toor (van Bassie en Adriaan) wat sowieso een geweldig interview was. Een goede quote van Adriaan vond ik dit: ‘Met lachen gaat pijn niet weg, maar met huilen ook niet en lachen is toch leuker.’ (Ik heb dit blogje eerder geschreven, maar later is gebleken dat Adriaan niet zo blij was met het interview, hij zegt dat veel van zijn woorden zijn verdraaid.)
– Alice in Wonderland en Through the Looking-Glass herlezen.
– Mensen gedag zeggen op straat.
– Franse liedjes.
– Manuscripta. Wie gaat 1 september ook?
– ‘What’s cooler than being cool?’ ‘ICE COLD!’ En ‘Shake it like a Polaroid picture.’ En het liedje. En de clip.
– Knuffelen.
– Tijgerbroodjes en deze brief erover.
– Post krijgen. En dan niet van de bank of reclame he.
– Zonnebrandcrème met glitters (it’s so shiny!).
– Dat je een woord verkeerd typt in Google of dat je te snel op enter drukt en dat het ALTIJD wel iets blijkt te zijn. Wonderbaarlijk.
– Toon Tellegen en talloze verhalen en gedichten van hem, maar om er maar eentje te noemen: ‘Wij twee.’
– Jullie! Hvj, hartje, wjnmk, ntb forevah! *zet kleffe modus uit*

Dislike

– Een bril hebben.
– Lenzen hebben.
– De sportzomer. Zomer: oké. Sport: nee.
– Liedjes die tachtigduizend keer op de radio komen en dat zijn dan ook nog liedjes die jij – hipster dat je bent – al veel eerder ontdekt hebt en dus al voordat hij op de radio kwam tachtigduizend keer gehoord hebt.
– Dat niemand mijn kamer wil opruimen. Hoe bedoel je flauw?
– Franse liedjes luisteren, maar geen idee hebben wat er gezongen wordt.
– Lievelingspennen die kapot gaan.
– Temperaturen van dertig graden of hoger. Dat kan arme Laura niet aan (en temperaturen van lager dan tien graden eigenlijk ook niet, dus zo heel veel blijft er dan niet over).
– Een volle kledingkast, maar toch niks om aan te trekken. Nee, hoe kom je erbij dat dat aan mij ligt?
– Zonnebrandcrème met glitters (ik ben verdomme geen vampier uit Twilight!).
– Dat je iemand niet verstaat: ‘Wat zeg je?’ Hij/zij zegt het nog een keer. Shit, je verstaat het nog steeds niets. ‘Sorry, ik versta het weer niet, wat zeg je?’ Hij/zij zegt het nogmaals. En weer versta je het niet. Maar ja, om dan nog een keer te zeggen dat je het niet verstaat, dat staat ook weer zo stom. Dus doe je net alsof je het wel verstaan hebt… (Of ben ik de enige gek die dit overkomt?)

53 gedachtes over “Like & dislike (4)”

 1. Haha op deze manier ben je een goed voorbeeld van ‘elk voordeel heb zijn nadeel’ ;)

  Zonnebrandcrème met glitters, is dat zodat de mensen om je heen juist extra hard verbranden ofzo?

 2. Ik had een bodylotion met glitters. Ook stom. Maar wel leuk: een kamer in Groningen hebben en die kunnen inrichten! Ik zag je ‘Alice in Wonderland’ tweets, die wil ik ook nog lezen.

  1. OH NO! Dat is echt afschuwelijk, haha. Of dat je net zapt naar een andere zender draaien ze daar hetzelfde afschuwelijke nummer. Vandaar dat ik nooit naar de radio luister – sowieso verpest die reclame het al grootendeels.

 3. Ik vind alle post trouwens leuk. Ook van de bank. Behalve misschien post van de belasting. Weet je wat me leuk lijkt? Belanstingbrieven in briefpapier en regenboog enveloppen.

 4. De sportzomer vind ik juist altijd geniaal! Zeker afgelopen zomer met EK, Tour, Olympische Spelen… Alleen Mart mag wel eens aan de verkeerde kant van het gras gaan liggen, qua carrière dan.

 5. Dat laatste heb ik ook best vaak. En dan echt 3x wat? gezegd te hebben. En dan zeggen ze of Laat maar, maar dan wil je het toch weten.
  Of je knikt maar een beetje ja, haha.

 6. Had je die brief van adriaan op zijn website gelezen? Ik heb het interview niet gelezen, maar die brief vond ik hilarisch.

  En dat laatste heb ik ook veeeeeeel te vaak. En juist bij mensen die na twee keer al een stomme geïrriteerde opmerking maken, nooit bij mensen die geduldig blijven herhalen of eens extra goed gaan articuleren of überhaupt met hun gezicht in je richting gaan staan in plaats van de andere kant op mompelen.

 7. Oooh dat laatste is wel herkenbaar ja.. Zo irritant, maar op dat moment kan ik echt geen logische zin verstaan (of überhaupt een aantal logische woorden). Dus nee, je bent niet de enige gek die dat overkomt!

  1. Haha wel leuk: dat het überhaupt bestaat, anders kan ik niet overleven met mijn -7 :P Een bril staat wel leuk en is handig voor als ik lui ben, lenzen doe ik in als ik niet te lui ben en staat ook leuk. Maar wat er niet leuk aan is, is dat ik ze überhaupt nodig heb, dat brillen beslagen en lenzen heel irritant kunnen zitten (als er een vuiltje in zit).

 8. Dat laatste heb ik de afgelopen 2 weken zo vaak! Ik weet niet wat het is, maar ik versta mensen de hele tijd niet en het wordt echt vervelend als je steeds moet vragen “wat zeg je?”
  En ik hou ook van post =D

 9. Ik heb een knoflookallergie, en ik kan vanwege mijn lichte huid niet zo goed over de zon, met glitterzonnebrand denkt iedereen dat ik een vampier ben. Haha

  En dat over temperaturen is hetzelfde hier. Onder de 10 is het te koud dan bevries ik, boven de 25 graden voel ik mijn vel zowat verbranden als ik buiten loop.

  Je laatste punt is erg herkenbaar, vaak later in het gesprek valt het kwartje pas wat diegene eerder zie (als je geluk hebt natuurlijk, anders blijf je voor altijd onwetend)

 10. Dat laatste is zo enorm herkenbaar (en ook zo frustrerend). Na drie keer vragen gewoon ja-knikken, waarna ze je gegarandeerd (helaas) raar aankijken…. :)

 11. Zonnebrandcreme met glitters? Het is weer eens wat anders… En dat niet goed verstaan… dat overkomt me regelmatig op m’n werk en dan vraag ik de klant maar naar zijn postcode want anders wordt het zo’n raar gesprek…

 12. Herkenbaar van die temperaturen. 10 graden is het absolute minimum en 30 graden het absolute maximum, maar het prettigst voel ik mij bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden. Dan blijft er echt niet veel meer over!

  En die kledingkast, is die echt vol, of heb je gewoon weinig kastruimte? ;-)

 13. Lievelingspennen die kapot zijn en niet meer te krijgen of vinden zijn, dat vind ik altijd echt jammer. Ik heb het wel eens in de les gehad en dat ik echt even een baal momentje had. Ik weet nog dat een leerling dit zag en zei; Je bent toch niet sip omdat de pen het niet meer doet. Oeps betrapt. Het is belangrijk om fijne nakijkpennen te hebben, die fijn glijdt, niet te snel en niet te stroef. Waarmee je snel, tjoek tjoek kan doen, 10 pt 0 pt. Want proefwerken nakijken is geestdodend, dus de pen is belangrijk Woohoo

 14. dat met zonnenbrand creme had ik laatst met mijn dagcrème -.-. Mijn hoofd zag eruit als een disco bal haha! En de allerlaatste heb ik ook altijd en daarna ga ik gewoon lachen en dan degene dom aanstaren :’). -heb slechte oren, had buisjes maar die zijn er waarschijnlijk alweer eruit-

 15. Haha, heel leuk! en dat laatste punt in je dislike-lijstje is zooo herkenbaar, vooral omdat ik zwaar slechthorend ben en ik mensen soms echt niet versta maar niet vervelend wil overkomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.