Ik heb mijn principes opzij gegooid en nu kloppen een paar blogjes niet meer

Ik zal het maar meteen bekennen: ik heb een smartphone. En niet eens zomaar een smartphone, ik schijn de hipste op dit moment te hebben (van Samsung dan, want ik ben dan natuurlijk weer niet net zo hip dat ik een iPhone heb): een Samsung Galaxy S Advance. Iemand op Twitter vroeg of je daarvoor hoogopgeleid (advanced) moet zijn en dat denk ik wel, al hoefde ik mijn diploma niet te laten zien.

Zoveel mensen hebben een smartphone. Daar is niets geks aan. Maar ik heb mooi wel een probleem. Want nu kloppen een paar blogjes niet.

Ooit schreef ik dat ik enorm blij was dat ik geen WhatsApp had. WhatsApp was stom. Op WhatsApp kon je namelijk zien of iemand je berichtje had gelezen (die functie heeft Facebook nu helaas ook). Mensen worden boos als ze zien dat je het gelezen hebt, maar niet reageert. Mensen communiceren niet meer zoals we al jaren doen (door te praten, weten jullie nog wat dat is, praten?), maar ze appen. Op WhatsApp gebeurt heel veel. Relaties worden opgebouwd, relaties worden vooral afgebouwd (No way dat je iemand nu gaat sms’en dat het uit is, nee, kom op zeg, dat kost geld, doe maar liever via WhatsApp) en ruzies worden uitgevochten. Oftewel: ik vond WhatsApp superduperstom. Zelfs nog stommer dan MSN en dat is zo’n beetje onmogelijk.

En toen liep mijn abonnement af. Ik behoorde tot de selecte (die zichzelf erg elitair bevond) groep die geen smartphone had. Maar ja, dan moet je toch kiezen en denk je: goh, best handig zo’n smartphone. Ik bedoel, er zit niet voor niets het woord ‘smart’ in. Ik ben zelf ook wel ‘smart’. Eén plus één is twee en dan heb je hem opeens.

Het eerste wat ik deed, was WhatsApp installeren. Sterker nog: ik heb het zelfs al gebruikt.

Dus het spijt me heel erg dat dat blogje nu niet klopt en om te voorkomen dat het blogje van een paar dagen terug (over mensen die alleen maar met hun telefoon bezig zijn) ook niet klopt, zal ik een lijstje maken van dingen die ik (hopelijk) niet ga doen nu ik een smartphone heb.

Wat ik hoop niet te doen:
– Boos/nee, kwaad/nee, woest/nee, teleurgesteld zijn als ik zie dat iemand mijn WhatsAppberichtje heeft gelezen (ik ben nog steeds in verwarring of dat nou wel of niet kan, maar laten we even uitgaan van wel), maar toch niet reageert. Zelfs niet als een leuke jongen is.
– Levendiger gesprekken met mijn WhatsAppvriendjes voeren dan met mijn real life gesprekpartners.
– In paniek raken als mijn mobiel: op de grond valt/leeg is/kwijt is, maar één minuut later op een volkomen logische plek blijft te zijn/vies is/duidelijk aangeeft dat ik een smsje dan wel WhatsAppje van iemand heb gekregen, maar ik die op het moment niet kan bekijken door iets totaal onbelangrijks als een werkcollege of iets dergelijks.
– Een Instagramaccount aanmaken en dan foto’s maken van mijn eten, mijn hond die ik niet heb, mijn drinken, weilanden, mijn snacks, outfits of mijn eyeliner of the day. Uiteraard met een mooi effectje erover. En dan beweren dat ik Instagram al heeeeel lang kende, hipster dat ik ben, maar dat ik het eigenlijk niet meer zo leuk vind nu het mainstream is. En dan toch gebruiken.
– Duizend apps gebruiken en dan vooral spelletjes a la Wordfeud en Rumble.

Wens me succes. Ik zal het nodig hebben.

54 gedachtes over “Ik heb mijn principes opzij gegooid en nu kloppen een paar blogjes niet meer”

 1. Nouja, ik zei niet ‘hoogopgeleid’ maar ‘highly experienced’ ;) (er van uitgaande dat je het over mijn tweet hebt)
  En vroeger gaf WhatsApp aan wanneer iemand iets gelezen had maar dat schijnt tegenwoordig niet meer zo te zijn, de twee vinkjes betekenen dat het aangekomen is. Aldus WhatsApp zelf. Het valt natuurlijk te betwisten of ze de waarheid spreken.
  Ik wens je alvast veel succes met de dingen die je niet gaat doen want ik heb zelf ondervonden dat het niet spelen van spelletjes terwijl je op de bus of trein staat te wachten erg moeilijk is.

  1. Ja sorry, ik wist niet meer wat het precies was en ik vond hoogopgeleid wel leuk klinken, dan kon ik het grapje over het diploma maken :P

 2. Nou zoals je al weet heb ik precies hetzelfde meegemaakt, maar ik kan je ook meteen mijn ontdekking vertellen: dat wat ze zeggen over die vinkjes, dat is echt niet waar! Het betekent alleen dat het is aangekomen, maar niet dat het is gelezen. Het is vet handig! (alleen moet je niet net als ik een heel irritant muziekje gaan instellen voor ieder berichtje dat binnen komt anders word je slaand gek)

 3. Verrader! Ik blijf wel in de niet-zo-smart-maar-indestructible-mobiel-aanhangersgroep.
  Ik ben benieuwd hoe lang je je niet laat verlijden een van die zonden te begaan :P Succes!

 4. Er is niets mis met WordFeud … Succes met het bestrijden van het: ik heb een smartphone en nu zit hij ineens aan mijn hand vastgeplakt-virust.. Ik ken mensen die immuun blijken te zijn …

 5. Klopt, het zijn niet de vinkjes die aanwijzen dat iemand het gelezen heeft. Je kan alleen zien wanneer iemand het laatst online is geweest, maar ook dat klopt niet altijd. Al die spelletjes heb ik ook niet zo veel mee, ik vind het een week leuk en dan vergeet ik het alweer. Dus daar ben ik maar mee opgehouden :)

 6. Tja. Ik zou die dingen ook niet doen, moet je me nu zien ;)
  1 ding is wel fantastisch aan die startpagina, want met mijn smart(i)phone kan ik wel mooi even jou blog lezen onderweg naar stage! :)

 7. Gelul blijft gelul Laura, in real life én op een smartphone. Dus zolang je in real life niet wandelend op straat hardop totale onzin uitkraamt waardoor iedereen van schrik zeven straten omloopt, zal het in het digitale ook wel meevallen. Hoop ik… ;-)
  Succes met de smartphone, na een week of wat ben je gewend en weet je amper nog hoe het zonder mobieltje was. Geloof me: ik kom uit de tijd dat je nog op de kerkklok moest letten om op tijd thuis te zijn voor het eten. En oh wee als je dat een keer niet voor elkaar kreeg. Denk maar niet dat mijn lieve mama me kon bellen, laat staan dat ze me kwam zoeken.

  1. Nou, ik vind het toch best ernstig dat mensen ruzie maken via WhatsApp in plaats van elkaar recht in de ogen aan te kijken en dán te zeggen wat ze denken.

 8. Eén vinkje is verzonden, twee vinkjes is aangekomen. Als je een Blackberry hebt en je gebruikt Blackberry Messenger dan heb je dus: een vinkje is verzonden, een vinkje + de letter D is aangekomen en een vinkje + letter R is gelezen.

  Ik kan trouwens niet wachten totdat ik Instagram heb, haha.

 9. Ik heb er ook eentje hoor. Hihi, ik heb de voorganger van de jouwe, de Galaxy s plus.
  Als je maar geen zombie word met een mobieltje in je hand geplakt is het prima toch?

 10. Met Whatsapp zélf is niets mis: zolang je het niet verkeerd gebruikt. Zoals de hele dag lang en ook als je met anderen bent. Ik gebruik het net zoals ik vroeger smste, alleen dan thuis (ik heb geen internetabonnement). Buitenshuis sms ik gewoon nog!

  Niet de smartphone is verkeerd, maar de smartphonegebruiker. Jammer genoeg kan je tegenwoordig alleen nog smartphones kopen…

 11. Ik zit met hetzelfde probleem, mijn huidige simpele telefoon is hard aan vervanging toe en dan kom je inderdaad al snel op zo’n soort telefoon uit. Dat instagram lijkt me dan wel weer leuk maar waarschijnlijk ben ik er ook snel weer flauw van… Succes ermee!

 12. Als hij (bijna) valt raak je echt wel in paniek hoor haha, vooral als je hem net hebt! Succes! Ik heb ook heel lang een domme telefoon gehad maar nu ik een smartphone heb wil ik niets anders meer. Ook heel handig voor je blog! Je kunt onderweg op comments reageren enzo!

 13. Je snapt het niet Laura. Een foto (Instagram) van je overheerlijke toetje (bijv.) maak je dus niet omdat het zo’n geweldige foto wordt, maar om iedereen op Twitter / Facebook e.d. jaloers te maken! Daarom doe ik het althans, hahaha! (En omdat ik foto’s maken leuk vind.)

 14. Ik ken trouwens dat gevoel goed, dat je bericht wel wordt gelezen en er niet op gereageerd wordt :P Eén troost voor mij: je bent geen leuke jongen (sorry als je je daardoor gekwetst voelt :P)

 15. Haha, ik behoor (helaas) (nog) tot die selecte groep zonder smartphone. Maar die spelletjes apps ken ik wel en die zijn inderdaad zeer verslavend, succes :p

 16. Oooooo.. wat jammer! Ik zag je blog en ik dacht; jeeee nu gaat Laura ook iedere week laten zien wat ze doet, via Instagram! Maar nee. Balen.
  (overigens zijn er wel een paar blogs die dat ook doen en die ik altijd met plezier lees. :-) )

 17. Laura, ik heb sinds een paar weken ook zo’n smartphone.Zou ik natuurlijk nooit aanschaffen (net als jij) En idd. er verandert nog al wat, maar je blogjes veranderen niet. Er is sprake van blogjes vóór je smartphone en blogjes na je smartphone.
  Blijf vooral schrijven!

 18. Gewoon doen waar je zin in hebt zonder een ander te veroordelen. hahahah moeilijk! hahah ik wilde heel lang geen instagram, wat een verzet zeg. totdat ik dacht, ppfff ik vind stomme fotos maken altijd leuk en slinger ze zo het feestboek op, dus toen ik een snelleren foon had toch maar geinstalleerd. Ik vind het leuk, hahah so i am allowed
  Voor spelletjes heb ik geen geduld, word er onrustig van, blehrr

  Whatsapp ze meid.. ;)

 19. Oei, wat heb je al veel op je “bureaublad” staan (ik weet eigenlijk niet eens hoe dat heet op je telefoon..) Ben je er al een beetje aan gewend..

  Via WhatsApp kun je zien hoe laat iemand voor het laatst WhatsApp gecheckt heeft. Ik ga er dan inderdaad wel vanuit dat iemand MIJN berichtje gelezen heeft, maar gefrustreerd raak ik er niet van.. Doe het zelf ook vaak genoeg. Als je echt ergens NU antwoord op nodig hebt, bel je me maar..

  Heb je nog helemaal geen spelletjes op je telefoon? :O Dat is wel schokkend! Rumble is cool (wel tijdrovend trouwens..)

 20. Ooit, lieve Laura, en ik ga je voorspellen dat dat al heel snel is, zul je jouw smartphone helemaal geweldig vinden en al die dingen waarvan je hierboven zegt dat je ze nooit hoopt te doen, wél doen.

 21. oh wat kun je toch heerlijk schrijven. vooral over instagram. ooit zou je dit soort ironische blogjes moeten verzamelen en een bundel uit moeten brengen. :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.