Vage verpakkingen: cherrytomaatjes van de Albert Heijn en Samsung

Verpakkingen, handleidingen, teksten achterop shampooflessen: je leest ze, omdat je iets te doen moet hebben in de bus of omdat je niet snapt hoe het strijkijzer werkt, maar eigenlijk is het supersaai. Of toch niet? Het leek me leuk om een nieuwe rubriek te beginnen waarin ik verpakkingen (de serie heet ‘Vage verpakkingen’ vanwege de alliteratie, maar het geldt ook voor handleidingen en dergelijke, mocht je trouwens een betere naam weten, let me know!) laat zien waar iets raars mee aan de hand is, iets grappigs op staat of opmerkelijk is. Mocht jij iets gespot hebben, mail het dan naar laura@lauradenkt.nl!

Cherrytomaatjes 

Nu vraag ik me sowieso af waarom ze cherrytomaatjes heten (misschien omdat het de vorm heeft en net zo groot is als een kers?) en waarom, als mijn hypothese klopt, we het dan als ‘sjerrie’ uitspreken en niet als ’tjerrie’ (op zijn Engels dus), maar goed, dat doet er eigenlijk niet toe.

Goed. Cherrytomaatjes van de Albert Heijn dus. Niet zomaar tomaatjes, oh nee, ze zijn mooi wel excellent. Goed om te weten. Waarom ze excellent zijn? Omdat ze geselecteerd zijn op basis van hun unieke vol zoete en aromatische smaak. En wat staat dan daarna? Het leven is genieten.

Beste Albert Heijn. Ik vind cherrytomaatjes lekker en inderdaad, daar kan ik best van genieten. Maar om dat nou meteen op het hele leven te betrekken, dat gaat me toch net iets te ver. Bewaar deze uitspraak maar voor één of ander zweverig tijdschrift over de feel good-mentaliteit.

Samsung

Stel je voor. Je hebt er werkelijk maanden over gedaan om de prachtige lange nagels die je nu hebt te krijgen. Ze zijn zo mooi dat je niet eens een manicure nodig hebt. Het is werkelijk fantastisch.

En dan krijg je een nieuwe telefoon.

In een nieuwe telefoon hoort natuurlijk een SIM-kaart, anders heb je er niet zoveel aan. Maar ja, dan moet je wel eerst het achterklepje verwijderen. Stel je nu eens voor dat je dat klepje verwijdert en dat dan je onwijs mooie lange nagels kapot gaan. Zeg nou zelf, dat is toch een wereldramp?

Dat weet Samsung ook wel, dat dat een wereldramp is. En daarom zijn ze bij Samsung zo vriendelijk geweest om te vermelden dat je wel voorzichtig moet zijn met het achterklepje, anders zou je zomaar je nagels kunnen beschadigen.

Nu heb ik korte nagels, dus maakt het mij niet uit, maar toch: ik geloof dat ik het goede merk heb gekozen.

42 gedachtes over “Vage verpakkingen: cherrytomaatjes van de Albert Heijn en Samsung”

 1. heel lief van Samsung … ze hadden me ook duidelijker mogen aangeven waar het simkaartje in moet en waar de SD kaart in moet. Want ik maakte die stomme fout en weg telefoon.

 2. Valt me nog mee dat je niet ingaat op de statement van de AH dat de cherrytomaten zijn geselecteerd op basis van smaak en ze dus al die tomaatjes zouden moeten proeven. Of was dat te flauw geweest?

 3. Ik weet niet hoe het in Nederland zit, maar als je (bij ons) in België een GSM koopt steken ze in de winkel je SIM kaartje in je nieuwe GSM. Maarja, wij zijn maar ‘achterlijke boerkes’ ook hé =)

 4. Ik vind dat heel lief van Samsung, ik had er namelijk wel een probleem van gemaakt als mijn nagels afbreken zonder ervoor te zijn gewaarschuwd. Stel je voor.

 5. Leuke nieuwe rubriek! Soms staan er echt vage dingen op verpakkingen! Bijvoorbeeld dat het product ‘sporen van noten’ kan bevatten op pindarotsjes o.i.d. Dan denk ik altijd: dat mag ik hopen ja!

 6. dit vind ik weer een leuke rubriek of hoe noem je dat… nou ja iig ik vind het leuk..

  ik zal eens opletten of ik iets kan vinden wat ik opmerkelijk, grappig vind…

 7. Tja… waarom ‘sjerrie’-tomaatjes? Vermoedelijk omdat de gemiddelde Nederlander vooral dénkt dat hij goed Engels spreekt, maar dat eigenlijk niet doet. Cherry/kers-tomaatjes hangt wat betreft vorm en grootte wel met elkaar samen, niet zozeer met kleur al weet ik dat als kleurenblinde niet helemaal zeker.
  Overigens doet me dit aan een geheel ander fenomeen denken, namelijk het verschijnsel dat klank/woordbeeld soms niet kloppen met een daadwerkelijke lettervolgorde. Hoe lang ik niet gedacht heb dat deze dingen KersTtomaatjes heetten…
  Nog hilarischer zijn kinderen die van liedjes die een wat onbegrijpelijke tekst hebben in hun leefwereld daar in hun ogen/oren volkomen logisch geheel van maken. Bijv. i.p.v. ‘Midden in de winternacht ging de hemel open…’ luid en duidelijk ‘Midden in de winternacht ging de HEMA open…’ zingen of ‘In het veld ligt Leo…’ in plaats van ‘In Excelcis Deo…’. Enz. enz. Heerlijk zo’n mondegreen.

  1. Maar tot een jaar of tien geleden waren het ook nog kerstomaatjes, totdat Nederlanders besloten dat ze hip waren en heel goed inglies konden spieken.

   En inderdaad, ik dacht ook heel lang dat het kersttomaatjes waren. Eigenlijk totdat ze cherrytomaatjes begonnen te heten, en ik me plotseling afvroeg hoe dat dan zat.

 8. Ik zal er ook eens op letten.
  – Heb ooit een gedicht over een verpakking geschreven:

  In een oogwenk
  ontdekte ik een busje.
  Het stond op een stoffige plank
  tussen de doosjes met oorschelpen,
  flessen traanvocht en wat wangzakken.
  Toen ik het ontsloot
  werd het mij
  in één tel duidelijk:
  ik had
  een ogenblik geopend!

 9. Tja, handleidingen moeten met alles rekening houden hè. Is trouwens nog best lastig, een handleiding correct schrijven. Ik geloof dat ik zelfs ooit eens via via over iemand hoorde die voor zijn afstuderen handleidingen onderzocht ofzo.

 10. Harstikke leuk deze nieuwe rubriek! Enne, sinds afgelopen weekend heb ik ook een smartphone van Samsung en zag dit inderdaad ook in het boekje staan! Lachen… gelukkig heeft in mijn geval de verkoper de boel geïnstalleerd!

 11. Ik weet iets dat je voor deze rubriek kunt gebruiken. De chocolademelk van de Jumbo. “In de natuur komen wel vaker mooie vriendschappen voor. Zo vormen melk en cacao een perfecte combinatie; het verleidelijke van chocolade samen met het lekkere van zuivel. Mooi toch, die cadeautjes van moeder natuur?” Chocomel een cadeautje van moeder natuur? Yeah, right. Het “lekkere” van zuivel? Vind ik wel erg makkelijk. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is zit bij de opening een superrealtistisch plaatje van een druppel chocomel die van het pak druipt. Mindfuck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.