De beste Facebooktips vind je hier

Je wordt niet meer uitgenodigd op feestjes. Lokaalwijzigingen krijg je ook niet meer door. En waarom weet iedereen al dat Pietje single is, behalve jij? Nee, er zit niets anders op: je zal Facebook moeten nemen. Maar hoe werkt dat eigenlijk precies? Ik zal je vertellen wat je sowieso moet doen.

– Zet al je foto’s erop.
Dat wil zeggen: foto’s waarop je dronken bent, bikinifoto’s en vooral de gênante foto’s waar je vrienden op staan (niet vergeten ze te taggen!)

– Voeg iedereen toe.
Het buurmeisje van de nicht van de juf van dat oud-klasgenootje, je baas, een onbekende gozer uit oeloewoeloeland… Je kan nooit genoeg vrienden hebben (want het zijn wel echt vrienden van je, onthoud dat).

– Zet zoveel mogelijk plaatjes, citaten, links en andere onzin erop.
Je vrienden zijn heel erg geïnteresseerd in wat je vanavond gaat eten (het lijkt Twitter wel!), ontelbare foto’s van je wandelende tak wil iedereen wel zien en vergeet vooral niet te vertellen dat je nu wel heel erg nodig moet plassen!

– Like alles.
Waarom zit er anders een like-knop op Facebook? En het allerbelangrijkste: like je eigen statusupdates.

– Speel onzinnige spelletjes.
Waarom werken of studeren als je ook spelletjes kunt spelen? Speel zoveel mogelijk spelletjes farmville en nodig al je vrienden uit om samen met je te spelen, dat vinden ze vast leuk.

– Stalk mensen via de Facebookchat.
Die ene leuke jongen? Begin met hem te praten, elke keer dat hij online is. Of nee, nog beter, ook als hij offline is. Zeg dan dingen als: ben je daar? Alles goed? Nog wat leuks gedaan vandaag? Like ook al zijn foto’s en statusupdates, por hem en voeg zijn vrienden toe. Wedden dat dit helemaal goed komt?

– Maak overal groepen voor aan.
De wijhoudenvanbreiengroep, de meisjesmetbruinhaarindezewerkgroepgroep en de ikwildeengroepaanmakenvandaardezegroepgroep. Voeg zoveel mogelijk mensen toe en als ze eruit gaan, voeg ze weer toe!

Is Facebook niet exhibitionistisch genoeg voor jou? Probeer dan Twitter!

50 gedachtes over “De beste Facebooktips vind je hier”

 1. Haha heerlijk! Ik heb trouwens echt een paar vriendinnen die soms niet meer uitgenodigd worden op feestjes omdat ze geen Facebook hebben. Gelukkig niet bij mij want ik mail ze gewoon ;-)

 2. Haha geweldig.”Like je eigen statusupdate”. Why? Why o why doen mensen dat?

  Bij mijn vriend gebeurde dat dus wel, van die feestjes, die deed niet aan facebook vond hij maar onzin etc. Inmiddels heeft hij het aangemaakt zodat hij weet wanneer er feesten van zijn vrienden zijn e.d. want in zijn vriendengroep gaat dat tegenwoordig over facebook ipv. op vrijdagavond in de kroeg.

 3. Mensen vertellen elkaar ook niets meer en dan zeggen ze “maar dat stond toch op Facebook?” Tsja, alsof je van al die 800 vrienden alle status updates gaat terug lezen. Zou je dus wel moeten doen, anders loop je alsnog achter.

 4. Ik merk het al. Er is helemaal niks veranderd sinds het msn-tijdperk, Facebook is alleen de gehypete versie. Met die likeknop die nergens toe dient, want iedereen liket toch alles.

 5. Goed te zien dat ik mijn facebook goed doe :)

  Vooral met die spelletjes ben ik veel te veel bezig. Gelukkig kun je facebook vertellen dat je updates van bepaalde aps niet kunt zien, dus als je die farmville kneut niet wilt zien, dan gewoon eentje verbergen en dan “updates van farmville nooit tonen” klikken en je bent er.

  1. Ik heb nog steeds geen facebook! En besef me nu dat ik veel te lang niet op jouw blog ben geweest! Haha even aan mijn favorieten toevoegen!

   Ga zo door! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.