Laura’s brieven: Charlotte

Negenenveertig mensen wilden graag een brief van mij ontvangen. Die brieven schrijven is dan ook wat ik de komende tijd ga doen! Het zijn niet alleen bloggers, maar ook onbekenden of familie. Ik stel vragen (nieuwsgierig als ik ben) en zij geven antwoord!

Charlotte

Charlotte is achttien jaar en heeft een blog met de naam ‘sommar svaelja’. Ze houdt heel erg van gedichten en schrijft ze zelf ook (en ze zijn mooi!).


Het is een lange brief, vandaar dat ik deze keer één brief doe in plaats van twee. Maar jeeeej, wat een leuke brief! Sowieso is het briefpapier geweldig, maar de inhoud ook (dus geen zorgen, Charlotte, je brief is net zo leuk en grappig als die van anderen). En ze heeft een goede smaak wat betreft gedichten, maar dat wist ik al. Het zijn alle drie gedichten/dichters die ik zelf ook goed vind. Heel mooi!

Charlotte heeft ook nog vragen aan mij gesteld, die ik even zal beantwoorden.
Ik zou graag nog eens willen liften, is dat gek genoeg denk je?
Ja, dat is gek genoeg, maar ook een beetje gevaarlijk. Ik bedoel, je bent een meisje alleen, ik weet niet of het verstandig is. Misschien kun je samen met iemand gaan? (of klink ik nu te veel als een bezorgde moeder?)

Welke gedichten vind jij het mooist? 
– William Ernest Henley – Invictus (vanwege de kracht die het uitstraalt en dan vooral de regels: I am the master of my fate/I am the captain of my soul).
– Rudyard Kipling – If (straalt net als het vorige gedicht heel veel kracht uit).
– Ingrid Jonker – Ek herhaal jou (voor nadat we het geanalyseerd hebben tijdens college, maar dat is te lang om hier uit te leggen, maar als je het wil horen, zeg je het maar!)
– Toon Tellegen – Waarom schrijf ik (zoooo geweldig, zoals zoveel van Toon Tellegen).

Ben je net zo slordig als je handschrift?
Haha ehm, ik kan wel slordig zijn ja, maar ik ben niet superslordig (kan iemand die beamen alsjeblieft?).

Waarom stuur je deze brief vanaf *woonplaats ouders* en niet vanaf Oegstgeest?
Ik heb het even zwart gemaakt, omdat niet iedereen hoeft te weten waar mijn ouders wonen. Maar ik stuur het vanaf mijn ouders, omdat niet iedereen hoeft te weten waar ik precies in Oegstgeest woon en bovendien is het praktischer. Mijn ouders hebben een scanner en ik niet en het is leuk om te weten dat er brieven op je wachten!

Ben je het niet zat, al die brieven?
Het ontvangen van brieven sowieso niet! Maar het brieven schrijven is soms wel lastig, om vragen te bedenken. En ik heb het nogal druk, dus het komt er meestal niet van en ik schrijf ze alleen als ik bij mijn ouders ben (hier heb ik ook mijn briefpapier enzo en dan kan ik ze dus inscannen).

Bedankt voor je brief, Charlotte, hij is leuk! :)

16 gedachtes over “Laura’s brieven: Charlotte”

 1. Charlotte kent Eddy Zoey niet!? De Eddy Zoey! Oh man, nu voel ik me echt oud xD
  *Zoekt *woonplaats ouders* op* Zo te zien is *woonplaats ouders* niet zo ver weg, maar ben er geloof ik nooit geweest. Nouja, misschien ben ik een keertje door *woonplaats ouders* gefietst op weg naar kennissen. Ik wil de hele tijd *woonplaats ouders* typen maar ik zal het toch maar bij *woonplaats ouders* houden :P -in m’n hoofd was dit stukje over *woonplaats ouders* zooooveel grappiger :P-
  Is het nog mogelijk me in te schrijven voor de brieven of is de inschrijving gesloten?

  1. Nee, inschrijving is gesloten, want ik heb al heeeeel veel mensen, maar er komt vast nog wel een nieuwe reeks! En klopt inderdaad, dat *woonplaats ouders* vlakbij is haha.

 2. Tja, ik zou er ook nog een keertje aan mee willen doen aan deze reeks brieven schrijven.
  Natuurlijk is de nieuwsgierigheid gewekt en moet ik ook een kijkje nemen bij Charlotte. Charlotte vind ik toch al een mooie naam want zo heet onze kat ook.

 3. Rustig maar, bezorgde moeder, als ik ga liften dan zorg ik dat er een lijfwacht meegaat of ik verkleed me als man.
  ‘If’ van Rudyard Kipling kende ik nog niet, maar is erg mooi!
  Sorry dat ik je zoveel scanwerk heb bezorgd, ik had gans niet door dat ’t zo’n lange brief geworden was….
  (Om mijn handschrift zo te zien is net zo raar als mijn stem op een bandje horen trouwens.)

  1. Goed zo! Nee, dat maakt niet uit, ik vond het een hele leuke brief :D (haha dat wist ik niet, dat heb ik zelf nooit gehad eigenlijk)

 4. Leuke vragen en antwoorden! Mooi handschrift ook, daar kan ik altijd zo jaloers op zijn! Leuk om iets meer te weten te komen over gedichten, daar wil ik me eigenlijk wel eens meer in verdiepen!

 5. Leuk dat je brieven met ‘vreemden’ schrijft! Charlotte heeft echt een leuk handschrift. Jij ook wel hoor, ook al is het wel een beetje slordig (en ik voel me nu heel slecht dat ik dit zeg… mag ik dit wel zeggen?).

 6. Leuk dat je brieven met ‘vreemden’ schrijft! Charlotte heeft echt een leuk handschrift. Jij ook wel hoor, ook al is het wel een beetje slordig (en ik voel me nu heel slecht dat ik dit zeg… mag ik dit wel zeggen?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.