There are worse crimes than burning books. One of them is not reading them.

jajajajaja
Hierin houd ik het bij.

Geloof het of niet, maar ook in het tweede gedeelte van 2012 heb ik boeken gelezen en films gezien. Hoewel ik het drukker heb gehad dan in de eerste helft van het jaar, vind ik de score toch meevallen, zeker de boeken. Ik heb namelijk 17 films gezien en 29 boeken gelezen. In heel 2012 kom je daarmee op een totaal van 41 films en en 57 boeken.

Zoals ik al eerder zei werk ik met een systeem van +’jes en -’tjes. Het hoogste is ++, het laagste – -.

Allereerst de boeken. – -’tjes heb ik niet gegeven, het slechtste uit de bus kwam Things fall apart (-) van Chinue Achebe, dat me niet zo aansprak. Maar er waren wel een aantal ++ en dat is een wonder, want die geef ik niet zo vaak! Dat was bij onder andere bij Een schitterend gebrek van Arthur Japin. Het eerste boek dat ik van hem heb gelezen en het is prachtig! Ook Laten wij aanbidden van Ann-Marie MacDonald was een heerlijk, lekker dik boek. En natuurlijk krijgt Through the looking-glass van Lewis Carroll ook veel punten. Het was de tweede keer dat ik hem las en het zal zeker niet de laatste keer zijn.

De films. Na Singin’ in the rain besloot ik vaker oude films te kijken, zoals Citylights, High society en Dr. No. De absolute tegenvallers waren Mozart and the whale (-) en the Dictator (-) (don’t ask). De beste films? Moonrise Kingdom (+),  Intouchables (+) en Jagten (+). Serieus, kijk die films, je zult er geen spijt van krijgen!

Ook werd ik gedwongen door mijn vriendje om de Godfather-films te kijken (ik vond het eerste deel het leukst en het derde deel het minst leuk) en om onze relatie te redden, heb ik dat maar gedaan. Je snapt dat ik hem nu kan dwingen om een romantische film met mij te gaan kijken. Alleen waar moet ik voor kiezen: (500) days of Summer of Love Actually? Of de romantische films vergeten en toch maar voor I am Sam gaan?

Ik zal in ieder geval doorgaan in 2013 met films kijken en boeken lezen, wees daar maar niet bang voor!

30 gedachtes over “There are worse crimes than burning books. One of them is not reading them.”

 1. Mijn vriend en ik hebben een afspraak: Voor elke meisjesfilm die ik aan hem laat zien, laat hij mij een jongensfilm zien.

  Je hebt wel goede boeken en films gezien! Ik heb door school heel weinig tijd, helaas. Al heb ik de afgelopen vakantie wel 5x Pitch Perfect gezien.

 2. I am Sam is ook voor hem geen straf om te kijken ;) dus ik zou voor 500 days of summer gaan (vond m’n vriend trouwens ook wel leuk).
  En een Schitterend Gebrek..tja misschien snapte ik de diepere boodschap niet zo goed maar ik vond het niet heel geweldig :$

 3. Ik ga ook door met boeken lezen en films kijken en hopelijk meer dan dat ik vorig jaar gelezen/zien heb, haha. Life of Pi trouwens al gezien? Die is ook mooi!

 4. Ik zou als wraakactie voor James Cameron’s Titanic gaan. Dat is misschien wel de slechtste film OOIT. Verhaalsgewijs, maar ook historisch gezien een blamage. Van alle ECHTE verhalen die er te vertellen waren over die nacht van 14 op 15 april 1912 koos de regisseur voor een slap, klef en ongeloofwaardig liefdesverhaal.

 5. Zijn het dan vooral boeken die je in het kader van je studie heb gelezen of daarnaast nog? In dat laatste geval vind ik 29 een hele goede score, dat redde ik toen niet tijdens mijn studie…

  1. Hiervan zijn denk ik twee of drie boeken voor mijn studie (literatuur dan, de theorieboeken tel ik niet mee), dus inderdaad de rest daarnaast nog. Het scheelt dat ik een snelle lezer ben en ik heb in de vakantie heel veel gelezen!

 6. Haha, ik zou beginnen met I am Sam, en als hij die mee vindt vallen, er gewoon vol voor gaan met een ergere film ;) En niet Love Actually, want die is eigenlijk alleen leuk met kerst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.