Waarom ik gek ben

Je had al zo’n vermoeden, maar na het lezen van dit blogje weet je het zeker: die Laura is echt gek!

– Ik stuur heel veel mailtjes naar mezelf. Soms ook met als onderwerp ‘Je weet wel’. En het dan niet weten.
– Ik kan er niet tegen als de dop niet op de afwasmiddelfles zit. Mijn huisgenootje laat die van haar steeds open staan en dan doe ik hem stiekem dicht.
– Lang leve de commercialiteit! Want daardoor liggen chocoladekruidnoten vanaf maart al in de winkel en bestaat er Valentijnsdag (ik grijp elk excuus voor romantiek aan).
– Ik houd er niet van als mijn nagels lang zijn (en ik vind ze al snel lang). Het typt ook niet fijn. Ik zou graag mijn nagels weer rood willen lakken (dat deed ik eerst altijd, AL-TIJD), maar ik ben te lui en mijn rode nagellak is al half vergaan en als je het eraf haalt, zien je nagels er niet meer uit. Zucht. Zwaar leven.
– Ik studeer Literatuurwetenschap en weet wél wat voor werk ik later wil gaan doen (ongekende combinatie).
– Als ik mensen zie hardlopen, heb ik zin om ze aan te moedigen. Ik heb het overigens nooit gedaan, want ik weet niet of ze dat kunnen waarderen.
– Als het ’s avonds laat is en ik fiets naar huis, kijk ik achterom of ik niemand zie en als dat het geval is, zing ik mee met mijn mp3speler (ik durf het niet te doen als er mensen zijn of nou ja, dat wil ik ze niet aandoen).
– Maar ik praat sowieso wel op de fiets, ‘Verdomme!’ als mensen me niet voorlaten wanneer ik al dan niet voorrang heb en ‘Neeeee, niet dat nummer!’ tegen de shufflefunctie van mijn mp3speler.
– Ik lees de grote beautyblogs, maar draag alleen mascara.
– Ik zwaai random mensen uit op het station of geef ze warme chocolademelkstoepkrijt Rotterdam vol en geef mensen zomaar bloemen (als jij ook van dat soort acties houdt en zoiets een keer met mij wil gaan doen, MAIL ME!)
– Ladekasten moeten helemaal dicht, gordijnen ’s avonds ook (niet dat je nog zo’n strookje licht ziet), de dop op de tandpasta en tegen lekkende kranen, tikkende klokken en rode lichtjes in het donker kan ik ook niet.
– Ik blog en bloggers zijn per definitie gek. Dat weet iedereen.

49 gedachtes over “Waarom ik gek ben”

 1. tandpasta gedorie!!! heb ik al meerdere keren iets mee voorgehad: dop wil er eerst niet af, schiet er dan toch af, tandpasta wil er niet uit, dus knijpen tot ik niet harder meer kan, en dan natuurlijk: fwiiieeeeets, een heeeeele lange sliert tandpasta op de spiegel, muur, kastdeurtjes……
  nu is dat allemaal nog zo erg niet, maar om dan die tandpasta terug in die tube te krijgen……….gegarandeerd te laat op het werk!

 2. Ik ga graag een keer mee gek doen met je :)
  Ik wil eigenlijk al m’n hele leven een keer een groot berenpak huren en dan ergens midden in een centrum mensen gaan knuffelen ofzo, of gratis knuffels (nee, niet die pluizendingen) uitdelen.

 3. Ik vind het eerder spontaan en prettig gestoord! Hou niet zo van t woordje gek. Ik vind heel veel dingen heel herkenbaar! Heb ook zo mijn neuroses en rituelen :) ik denk dat deze eigenschappen een mens uniek maken! Mooi artikel!

 4. Die hardlopers moet je juist wel aanmoedigen! Doe ik ook altijd. Dan roep ik: Kom op, nog 10 kilometer te gaan.. Als je die koppen dan ziet? Of ze horen me niet door de mp3.

 5. Als jij gek bent, dan ben ik het ook.. Dat met de dop op de fles is héél herkenbaar, ik heb dat ook met pennen, vreselijk als mensen pennen laten liggen zonder de dop er op te doen..

 6. Ik vind het soms wel grappig als mensen me aanmoedigen, of kleine kindjes die mee gaan rennen, kan het niet van iedereen waarderen hoor..

 7. Als je iemand ziet hardlopen vooral aanmoedigen! Mijn (Amerikaanse) nichtje deed aan cross country running. Wanneer ik bij haar in de auto zat was het altijd een feestje. Bij elke hardloper ging ze uit het raam hangen: “You go girl, run run run!! C’mon!!!”
  Maar goed, de gemiddelde Amerikaan is ook wel heel fanatiek als het op zijn sport aan komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.