Ze waren gewapend

De foto is gemaakt door Caithlin. 

Delft was bedekt met een laagje wit. Twee meisjes met sneeuwvlokken in hun haren liepen naar het station. Ze waren gewapend. Met warme chocolademelk.

Die twee meisjes, dat waren Caithlin (ze heeft er gisteren ook over geschreven, check haar versie!) en ik. Vanwege het weer (ijskoud en sneeuwval) besloten we warme chocolademelk uit te delen op station Delft Centraal.
Dit had kunnen gebeuren:
1. Iedereen nam warme chocolademelk en bedankte ons.
‘Jullie zijn geweldig!’ zeiden ze in koor.
En ze begonnen spontaan voor ons te klappen.
Of:
2. Niemand wilde warme chocolademelk.
‘Rot toch op met die vieze troep.’ zeiden ze.
En ze draaiden zich om, terwijl ze met hun ogen draaiden.

Ik kan hierbij vertellen dat allebei de situaties niet zijn voorgekomen.

‘Wat is er dan wel gebeurd?’ Dat zal ik je vertellen, allerliefste, poepigste, schattigste lezer (‘Even kappen met dat kleffe gedoe, Laura.’ ‘Ik wil alleen maar laten zien hoeveel ik van je houd hoor.’ ‘Gewoon even niet, oké?’ ‘Oké.’).
Sommige mensen zeiden dat ze het niet lusten (HOE KAN DAT?). Anderen namen het aan en zeiden dat het lief was. Eén jongen zei: ‘Waarvoor?!’ Een andere jongen zei: ‘Gratis?’ En een aantal moest lachen.

Maar aangezien we twee thermoskannen leeg hebben gekregen (oké, ik geef toe, we hebben zelf ook een bekertje genomen), vind ik dat het toch goed geslaagd is!

Eigenlijk vind ik dat er in de winter altijd iemand warme chocolademelk moet uitdelen op het station. Dus mensen, verenigt u! Ik zal het in ieder geval dankbaar aannemen.

59 gedachtes over “Ze waren gewapend”

 1. Kon je beter bij een bevroren slootje doen
  Waar wat mensen probeerden
  Hun eerste streken te maken
  Of je deelt er
  Tegelijk wat stoeltjes uit
  Uitrusten of steviger verder
  Met een vierpoot
  Voor je!

 2. Wel leuk idee ja! Behalve sporadisch een kop slootwater met de wijdse naam ‘koffie’ komt de NS op zulke dagen je niet echt tegemoet! En dan is er chocolademelk!

 3. Nou, ik vind chocolademelk dus niet lekker, haha. Maar ik vind het wel een toffe actie en met dit weer had zelfs ik het misschien toch wel aangenomen. Al was het alleen maar om mijn handen te warmen ;)

 4. Dit is grappig! Ik had het er van de week nog over met onze puber dat het misschien niet eens zo’n slecht idee zou zijn om bij een grote vijver te gaan staan waar iedereen aan het schaatsen is om daar warme chocolademelk uit te delen. Hij voelde er natuurlijk niks voor. Jullie hebben het gedaan op het station. Petje af!

 5. Iewl! Nee, ik lust geen chocolademelk (warm of koud), maar wel heel lief van jullie. Ik ben vroeger een keer samen met een vriendinnetje langs de weg gaan staan met een limonadekraampje terwijl er een wielrenwedstrijd was. Zo leuk, ze waren er heel blij mee. We kwamen zelfs nog op de radio. :-D

 6. Superleuk zeg! Ik hou er niet van (sorry!) maar ik vind het inderdaad wel heel goed dat jullie dit initiatief genomen hebben. Gewoon barmhartig en onbaatzuchtig, door anderen te helpen help je ook jezelf en maak je de wereld beter!

 7. Wow wat lief van jullie! Ik vind je oproep heel nobel maar ik kan me er echt niet toe zetten om uit vrije wil op een ijskoud station te gaan staan. ;)

 8. Oh, dat is echt wel een leuk idee! Klinkt leuk & die reacties ook wel funny (:! Ik vind het wel super vreemd dat er mensen zijn die geen chocomelk lusten!!

 9. Supeer leuk idee jammer dat ik op dat moment niet op delft station was ! Had ik je even gedag komen zeggen en een kopje chocomelk aangenomen en opgedronken !:)

 10. Wat leuk dat je dit hebt gedaan!! Ik heb me voorgenomen dat als het door winterweer nog eens muurvast staat aan auto’s op de doorgaande weg hier dichtbij, dat ik dan voor wat warms te drinken zou zorgen. Dat is alleen nog niet gebeurd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.