Elektra is gek

544656_521248877913385_1477642979_n

(Opdracht: zoek mij. En oh ja, normaal kijk ik niet zo arrogant.)

Jawel, de fabuleuze actrice Laura Bosua maakt haar eerste opwachting bij een toneelstuk: Elektra is gek.
Sinds september zit ik bij de enige (en echte) studententoneelvereniging van Leiden, die Cuculum heet. We begonnen met improvisaties, maar werkten langzaam maar zeker naar een stuk toe en dat is Elektra is gek geworden.

Het is een moderne versie van de tragedie Elektra van Euripides. Het begint met Elektra die ondervraagd wordt door psycholoog Pieter-Bas en dan nemen we een kijkje in haar verleden. Haar moeder, Klarissa (gespeeld door mij!) heeft namelijk haar vader omgelegd samen met Klarissa’s vriendje Adrianus (gespeeld door mijn vriendje!) en daar is Elektra op zijn zachts gezegd niet zo blij mee. Ondertussen moet ze nog wel in de kroeg van haar moeder werken. Maar ze zint op wraak…

Zelf speel ik twee rollen. Zoals gezegd de rol van de niet zo vriendelijke Klarissa, maar ook Manuela, een toevallige passant in de kroeg aan wie het hele verhaal over de moord op Agamemnon (de man van Klarissa) wordt verteld.

De voorstellingen zijn, zoals je op de poster kan zien, op 16, 17 en 18 mei in Leiden. De prijs ook goed te doen, dus ik zou zeggen: komt allen en kom erachter hoe bitcherig ik kan zijn! (nee, ik wist ook niet dat het mogelijk was, maar dat is dan ook toneelspel he, niet echt, ik ben heel lief) Voor meer informatie, zie: www.cuculum.nl

(We hebben nog twee groepen die een voorstelling geven: Dat je denkt dat je denkt aan vroeger, een verhaal over oorlog en een zoektocht op 23, 24 en 25 mei. En In gesprek, waarin de mobiele telefoon een grote rol speelt op 30, 31 mei en 1 juni).

15 Comments to “Elektra is gek”

 1. Cool dat je in een voorstelling speelt! Lijkt me echt iets voor jou, hihi! Gave poster!

 2. Waaah 1 van mijn oud toneel regisseuses/maatjes uit Rotterdam regisseert ook bij jou vereniging! Lies om precues. Doe dr de groetjes ;)

  Succes met de voorstellingen!

 3. Gaaf! Ik mis toneelspelen nog steeds, maar de enige toneelverenigingen hier voor mensen die niet studeren hebben een gemiddelde leeftijd van 50+ :(

 4. Supergaaf! Wij moeten voor drama ook wel eens toneelstukken doen. Ik vind het eigenlijk heel leuk, maar heb nooit de stap genomen om op een toneelvereniging oid te gaan.

 5. Superleuk! Ik zou het wel graag willen zien maar denk niet dat dat gaat werken, haha. Ik vind toneelspelen ook zo leuk, doe het alleen nooit. Volgend jaar misschien wel met een toneelstuk van school maar dan heb je ook nog audities enzo…

 6. Gave poster, je lijkt echt! (Ook al kijk je bitchy.)

  Jammer dat een treinkaartje naar Leiden drie keer zo duur is als de voorstelling zelf.

 7. Gaaf zeg. Jij benut alle talenten die je hebt gekregen..

 8. Heel erg leuk, veel plezier alvast!

 9. Ik herken je niet op de poster, ze kijken allemaal bitchy.

Leave a Reply