Ik ben nog steeds heel stoer hoor

Op 3 oktober viert Leiden dat de Spanjaarden opgerot zijn. Dit betekent dat de stad al vanaf 29 september overgenomen wordt door kermisattracties en ander ongein. Maar, als echte niet-Leidenaar, moest ik er wel naar toe, met mijn echte wel-Leidenaar als vriendje. Ik zal je uitleggen hoe dat ging.

Je baant je een weg door de mensenmassa, kermisattracties, snoepkraampjes, Vietnamese loempia’s, banaan met slagroom (ja serieus, hoe vies is dat?). De panterprintjes zijn niet te overzien, want nou ja, het is niet bepaald de elite die erop af komt (behalve ik natuurlijk). Vermakelijk is het wel, want je kunt urenlang op één plek blijven staan en je niet vervelen. Zoveel dronken en aparte mensen, daar is Koninginnedag (Koningsdag) niets bij.

Ik ben een stoere meid. Dat weten jullie. Vorig jaar was ik ook met mijn vriendje in de zweefmolen geweest, dus dat moest nu weer gebeuren.
‘Neeeeee, doe me dat niet aan!’ roept mijn vriendje nog, maar zoals dat hoort in een gezonde relatie luister ik niet naar hem.
Ik kijk naar de zweefmolen, zie staan dat hij zestig meter hoog was en denk: goh, dat is wel een stukkie de lucht in. Mijn vriendje staat ondertussen bibberend naast me (alhoewel dat ook van de kou kon zijn), want die heeft hoogtevrees. Maar voor de liefde doet hij alles.

Na een tijdje wachten gaan we erin. Ik trappel met mijn benen van de kou van enthousiasme. Steeds hoger en hoger gaann we en ja hoor, het is nog net zo leuk als vorig jaar! Ik kijk over de hele stad heen, heb een leuke jongen naast me, dus het is allemaal dikke prima.

Totdat ik me bedenk hoe hoog we zijn en dat we dood zouden zijn als het ding los zou schieten.

Totdat het karretje/dingetje opeens wat meer begint te schommelen.

‘Ik vind het eeeeeeng!’ zeg ik tegen mijn vriendje, die nu opeens de stoerste is.
‘Wat voor eettentjes heb je allemaal al gezien?’ vraagt hij en ik denk: waar heb je het over? Dit ding is eng, ik wil eruit! Maar hij blijft volhouden en leidt me af met gepraat over eten, totdat we weer veilig aan de grond staan.

Ik denk dat ik volgend jaar maar op diezelfde grond blíjf staan.

13 Comments to “Ik ben nog steeds heel stoer hoor”

 1. Kermis. De laatste keer dat ik naar een kermis ben geweest, was in 2009 ofzo, toen ik nog in Nijmegen woonde.

 2. Ik vind zo’n zweefmolen best leuk. Als we gewoon stil blijven zitten en ik recht voor me uit staar. ;)

 3. Ik haat de kermis. Teveel lawaai en die attracties zijn echt abnormaal gevaarlijk en hoog. Ik vind alleen het eten dat ze daar verkopen leuk (lekker).

 4. 3 oktober is LEUK!!

  Meezingen met Rubberen Robbie en bier drinken op een boot. Gewoon 1 (of 3) dagen per jaar integreren Laura

 5. Haha precies de reden dat ik nergens in ga. Zijn wel even op 2 Oktober gaan kijken over de markt en hebben wat lekkere dingen gehaald (die ik alleen in kleine stukjes kon eten, toch niet hetzelfde…)

 6. haha, zulke dingen, daar moet je ook gewoon niet over nadenken :P Ik ga zelden ergens in, vooral omdat het zo belachelijk duur is, maar ik loop graag rond op de kermis hoor.

 7. Hoe hoger hoe beter! Maar eigenlijk ging ik vroeger vooral naar de kermis voor suikerspinnen :D
  Wel gek eigenlijk dat je het vorig jaar niet zo eng vond, plotseling heel erg bewust van gevaar geworden?

 8. Haha… en volgend jaar wil je er toch weer in… Zo werkt dat met ‘goede’ voornemens..

 9. Ik word altijd zo blij van hoe jij schrijft, zo herkenbaar! Heel leuk, ga zo door (:

 10. Volgende keer maar niet meer gaan? ;p

 11. Ik zit elk jaar midden in de Tilburgse kermis, ik kan er niet omheen ;)

 12. Ooh ja die hele hoge zweefmolen. Die is stom :( Doe mij de zweefmolen in Walibi maar.

Leave a Reply