Terug naar Oegstgeest: de beste plek om te wonen

oegstgeest tha best
Lief vriendje.

Iets eerder een ‘Terug naar Oegstgeest’ dan gebruikelijk, vanwege geweldig (maar tevens gebruikelijk) nieuws: Oegstgeest is volgens een onderzoek uit de Telegraaf de beste plek van Nederland om te wonen.

Eerste reactie: DUH.

Tweede reactie: wat wél in het persbericht stond, maar vele websites en kranten helaas niet hebben overgenomen, is dat dit door mij komt. Ik mag dan wel de gek van Oegstgeest genoemd worden, maar ik ben wel een geweldige gek. Er staat geen enkel huis meer te koop hier, omdat iedereen zo dicht mogelijk bij mij wil wonen.

Maar even zonder gekkigheid (haha ce n’est pas possible), ik heb totaal geen problemen met de uitslag. Het crimineelste wat je hier kunt vinden, zijn de twee rokende twaalfjarigen onder mijn trappenhuis (mét pakje Wicky). Er staan hier mooie, oude huizen waar ik later in ga wonen, als je gaat wandelen, kom je altijd een kat tegen en alle straatnaamborden zijn rood met gele letters. Het mag dan wel het bijzettafeltje van Leiden genoemd worden, maar hé Leiden, we finally beat you!

De Telegraaf wilde eigenlijk ook nog een onderzoek doen naar de beste inwoner van de beste plek om te wonen, maar dat was al van tevoren duidelijk. Om mensen niet jaloers te maken, hebben ze de uitslag niet gedeeld. Toch kan ik jullie een hint geven: de beste inwoner van de beste plek om te wonen heeft dit blogje geschreven.  Niet doorvertellen! (jawel, vertel maar door)

12 gedachtes over “Terug naar Oegstgeest: de beste plek om te wonen”

 1. Je staat toch raar te kijken
  als een stadsgezicht
  een knipoog geeft…

  Geeft een gevel
  je geen trapje
  maak er
  een halszaak van!

  Demp de grachten niet
  maar overbrug
  de verschillen van mening

  Vier het feest
  in de zomer
  en je komt zeker
  niet van een koude kermis thuis…

  * ik kan wel bij de V.V.V. gaan werken

 2. Haha awh. Ik kan het ook niet meer over Oegstgeest hebben zonder aan jou te denken. ;) Ben nu wel benieuwd geworden wat er zo leuk aan is (naast jou dan hè)!

  1. Nou, het wordt ook wel eens een schrijversdorp genoemd en het is er lekker rustig, er staan mooie huizen en nou ja, ik woon er dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.