Half Zwart

Half zwart

Voor mijn stage* moet ik uiteraard boeken lezen (jeetje, wat een straf zeg). Eén van de eersten was Half Zwart van Sally Green, een Young Adult/Fantasy-boek. ‘Wat Twilight deed vampieren, zal Half Zwart doen voor heksen.’ stond in het persbericht. Dat joeg me wel angst aan (Heksen die glinsteren in het zonlicht? En betekent dat dat er nóg een film met Kirsten Stewart komt?), maar gelukkig had ik niks te vrezen.

Half Zwart vertelt over Nathan, een half zwarte heks. Dat is erg in een wereld waarin witte heksen de ‘goeden’ (of niet?) zijn en zwarte de ‘slechten’. Heksen kunnen alleen maar hun gave krijgen (bijvoorbeeld toverdrankjes brouwen) als ze op hun zeventiende drie inwijdingsgeschenken krijgen van een familielid en hun bloed drinken. Maar Nathans moeder is dood en zijn vader een beruchte zwarte heks. Bovendien wordt Nathan opgesloten in een kooi.

Half Zwart is onderdeel van een trilogie en god, wat is dat frustrerend. Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen en ikmoétwetenhoehetafloopt. Maar dit boek is pas deze maand uitgekomen, dus dat wordt lang wachten. Een aanrader is het in ieder geval!

*Ik blog alleen maar over boeken die ik leuk vind, dus geen zorgen: hier zit geen dwang achter en is volledig mijn eigen mening.

16 Responses to “Half Zwart”

 1. Leuk dat jij het boek ook gelezen hebt en er enthousiast over bent. Ik hoop het boek snel te lezen. :)

 2. Ik ga hem lezen! Ik hou wel van vampieren en heksen en alles dus ja

 3. Ik wil hem ook lezen, lijkt me wel wat!

 4. Hmm… Ik ben doorgaans geen fan van fantasy, maar misschien kijk ik er ooit stiekem eens naar (out of the comfortzone, hupsakee)

 5. Ondanks alle vooroordelen smul ik nog steeds van Young Adult boeken en zeker als het Fantasy is. Door alle Twillight-haat vertel ik dat liever niet meer, maar die boeken waren enkele jaren geleden hoe dan ook om van te smullen (ik spreek me niet uit over de films). Geef mij maar lekker veel weerwolven en heksen. Af en toe lees ik ook wel eens ‘échte’ literatuur, hoor!

 6. Klinkt een beetje als beautiful creatures. Misschien kun je die erna lezen? ^.^

 7. Misschien dat ik ‘m een keer in het Engels lees.

 8. Ik wacht even tot alle drie de delen er zijn en dan ga ik dit deel lezen… Lijkt mij wel wat..

 9. Aaah wat grappig! Ik heb vorig jaar stage gelopen bij Moon! Kleine wereld ;) veel plezier daar, maar dat lukt vast wel (zeker op de nieuwe locatie!)
  Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Ik moet hem echt snel lezen.

  • Oooh wat leuk zeg! Mocht je een keer weer op bezoek komen, dan moet je me gedag zeggen! (ik zit bij de receptie, dus dan zie je me wel)

 10. Ik denk dat dit een boek is dat ik ook heel leuk ga vinden! :)

 11. Trackbacks

Leave a Reply