Laura’s liefdesletteren: hand in hand

hartjeopmijnhandomdathetkan

Ik wil vaker fictie schrijven en daarom heb ik dit onderdeel in het leven geroepen. Verhaaltjes over – je raadt het al – liefde. Omdat liefde fijn is. En stom. En raar. En bijzonder. Allemaal tegelijk.

***

We fietsten altijd hand in hand, hoe klam zijn hand ook was. Mensen maakten er wel eens grapjes over, ‘Klef stel.’, maar voor ons was het de gewoonste zaak van de wereld. Zoiets dééd je gewoon. Als ik alleen fietste, zwabberde mijn linkerarm heen en weer, want het had niets te doen. Ik haatte alleen fietsen.

De kunst van het hand in hand fietsen was hetzelfde tempo aanhouden. Ritmisch bewogen we onze benen, één, twee, drie, in de maat. Op deze manier konden we zelfs andere, slomere, fietsers inhalen. Als we stil moesten staan bij een stoplicht, steunden we op elkaar. Eén keer viel ik bijna, omdat zijn ogen zo mooi blauw waren die dag.

Ook dit punt van de stad, het gevaarlijkste kruispunt waar al jaren mensen over klaagden, fietsen we zo over. Vandaag was het anders. Vandaag was in slowmotion.

Ik remde, hij niet. Het ritme was verstoord en ik voelde zijn hand uit de mijne glippen. Het asfalt kwam hard aan, maar flauwvallen deed ik niet. Het was angstaanjagend stil voor dit tijdstip op zo’n druk kruispunt. Zijn arm lag in een rare hoek. Ik pakte zijn hand weer vast, maar die voelde raar. Alsmaar kouder, terwijl hij net nog gloeiend heet was.
‘Tobias,’ fluisterde ik. ‘Je weet toch dat ik van je houd?’
Tobias wist het niet meer. Zijn blauwe ogen staarden naar de fiets, die aan stukken op de weg lag.

Voortaan fietste ik alleen.

12 Comments to “Laura’s liefdesletteren: hand in hand”

 1. Ooh… Aangrijpend (zeker ook omdat mijn vriendje Tobias heet). Ik denk dat ik maar niet met hem moet gaan fietsen. Gelukkig heeft hij sinds kort geen fiets meer, haha!

  Ik vind dit echt een leuke rubriek, Laura!

 2. Wat zielig! :( Mooi, kort maar krachtig beschreven.

 3. Wat prachtig geschreven en ik kreeg er kippenvel van toen ik dat laatste zinnetje las! Echt super zielig maar wel echt heel mooi :)

 4. Laura jij schrijft zo mooi.

 5. Jeetje wat een heftig verhaaltje. Mooi geschreven.
  Ik zag dat zwabberen van haar linkerarm trouwens helemaal voor me, haha!

 6. Dit is weer een juweeltje geworden…

 7. He gats, wat een akelige liefdesletter.

 8. Dat asfalt ook altijd! Mooi Laura!

 9. Haha zo, die zag ik niet aankomen!

 10. Aw… zielig verhaal… maar wel mooi geschreven!

 11. Ah zielig! Maar wel weer een heel mooi verhaal!

 12. :( mooi geschreven, maar ik vond mijn met-zijn-tweeën-van-de-fiets-vallen-verhaal leuker…

Leave a Reply