Gezinsuitbreiding

IMG_20141025_140728

Nee, ik ben niet zwanger zoals de helft van de vrouwelijke bloggers: we krijgen een poesje! Jullie kunnen je wel voorstellen hoe blij ik ben na jaren zeuren bij Jeroen. Maar hoe is dat dan in zijn werk gegaan?

Nou, we wilden allebei graag een kat, maar toen bleek Jeroen allergisch te zijn. Ik heb nog overwogen om hem gewoon het huis uit te gooien, maar aangezien hij ook mijn kok en kacheltje is, besloot ik hem toch te houden en te kijken naar andere mogelijkheden. Bij sommige rassen heb je minder last van de allergie dan bij anderen en dat bleek zo te zijn bij de Siberische kat.

Vervolgens zijn we bij twee huizen met Siberische katten langs geweest en daarna bij een cattery voor een poes (bij poezen heb je minder last van allergie dan bij katers). De cattery had een poes van vijf jaar die gesteriliseerd was en een beetje buiten de boot viel tussen de andere katten. Ze heeft veel liefde en aandacht nodig. Drie keer raden wat wij heel graag willen geven.

Ze heet Tonka en eigenlijk willen we haar een andere naam geven, maar we weten niet of ze daar op gaat reageren (op Tonka reageert ze wel). Over een week (een week voelt heel lang als je zo ongeduldig bent als ik) gaan we haar ophalen en oooooh mijn god, ik heb er zo’n zin in. Ik verwacht niet dat het makkelijk zal zijn in het begin, omdat ze nog nooit in een ander huis is geweest en erg zal moeten wennen, maar het komt vast allemaal goed.

Elke dag zeggen Jeroen en ik tegen elkaar: ‘We krijgen een poesje!’ en springen dan door het huis heen. Stap 1 in mijn levensplan met Jeroen is gezet, nu nog zorgen dat hij me ten huwelijk vraagt…

(volgende week komen er natuurlijk ook veel foto’s van Tonka, no worries of wel, als je niet van katten houdt, maar dan ben je sowieso stom)

(oh en alle tips zijn welkom!)

Tags:

27 Comments to “Gezinsuitbreiding”

 1. Veel geluk met Tonka maar dat komt zo te lezen wel goed!

 2. Wat leuk! Gefeliciteerd :) ik ben nu albenieuwd naar de foto’s.

 3. yaaaay nu kan je ze allebei hebben en hoef je niet meer te kiezen tussen je vriend en een poes :D. Hmm, wie krijgt nu meer liefde van Laura? :b

 4. Toen ik het stukje “(volgende week” las, dacht ik eigenlijk dat je iets zou schrijven in de trant “maar dat komt volgende week wel” :P
  Jammer dat jullie niet gegaan zijn voor een olifant. Dat is pas een stoer huisdier. Of is Jeroen daar ook allergisch voor?

 5. Ik hou niet van poezen, maar ook niet van zieligheid bij dieren dus jeeeeeeej :D

 6. Wat leeeuuukkkkkk Laura!!!!! Ik weet wat het is om te moeten zeuren om een huisdier vanwege een allergie van je medebewoners. Bij mij thuis is het nooit wat geworden. De leukste optie die overbleef was buiten konijnen houden, dus dat heb ik gedaan. En toen werd ik verliefd op die beestjes. Toen ik op mezelf woonde heb ik ze dan ook lekker in huis genomen, heel gezellig. Helaas staan ze nu ik weer bij mijn ouders woon opnieuw buiten.

 7. Aaah wat tof! De naam Tonka doet me zowel aan Tony Chocolonely denken als aan Willy Wonka, iets met chocola dus, en dat is altijd goed ;)

 8. Ahhhh Super leuk! En ik vind syberische katten ook zoo mooi! Als ik ooit een raskat wil, wil ik een syberische denk ik. En daarnaast allemaal zielige asielkatjes :)

 9. Wat superleuk! Dus jij wordt ook een crazy catlady? Haha!

 10. Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding. Wel fijn dat je kok en kacheltje mocht blijven…

 11. Woa, superleuk! En wat goed dat jullie gaan voor een poes die al ergens anders heeft gewoond. Kittens komen er nog genoeg, maar er zijn ook een hoop beesten die in het asiel zitten of anders belanden. Ik ben nu al benieuwd naar de foto’s! Want dieren zijn altijd leuk. ^.^

 12. Oh wat leuk! Tonka gaat het vast heel fijn vinden bij jullie. Vind het trouwens een leuke naam juist.

 13. Oh wat leuk !
  Ik kijk nu al uit naar de foto’s !

 14. Nu hoef je de kat van de buren niet meer aan te randen!! :D :D

  Zonder gekkigheid: gefeliciteerd, superleuk!

 15. Hier heeft bijna iets soortgelijks plaats gehad…
  Snoes is nu drie maanden bij ons,
  als of ze er altijd was.
  Komt wel omdat we jaren terug ook een
  poesje in huis hadden die wel 18 jaar geworden is…

 16. Reuze benieuwd naar Tonka nu,, kom maar op met al die foto’s! ;)

 17. Uh, tips. Kun je de poes nog inwisselen voor een hond? Ik ben niet zo van de cats namelijk. Maar goed, als je het dan echt wilt … Veel plezier met Tonka!

 18. Jaaaa, echt heel erg leuk! Ik hoopte al na iedere alinea op een foto haha. Jullie gaan zo genieten! Oja, wat heel handig is in het begin: zorg dat je alle breekbare spullen buiten bereik hebt van Tonka, of in ieder geval de dingen die je niet kapot wilt hebben. En oefen op je ”dat is stout!”-stem, dat werkt hier heel goed haha. Dan weet ze vanaf het begin wat wel en niet mag. Overigens ook je lief-stemmetje oefenen. Is gewoon leuk. Vooral tegen Jeroen doen :P

 19. Oh, ik ben zo benieuwd :)
  Ik denk dat je de kat gewoon de gelegenheid moet geven om alles op haar eigen tempo te verkennen. En liefde. Véél liefde geven. Maar dat is denk ik geen probleem hè? :)
  (En kattenplaatjes zijn er nooit teveel.. dus ik zie uit naar je mooie kattenfoto’s!).

 20. Jammer, geen hond. ;)
  Hihi nee, ik ben heel blij voor je!! :)

 21. Wat een fijn nieuws :D! Ik kan al niet wachten om de eerste gezinsfoto’s te zien!

 22. Ah leuk leuk! :) Ik wil foto’s! :D

 23. een tijdje terug was er een serie van 3 programs on the BBC. CATWATCH. in de serie van horizon, waarbij er een onderwerp flink wordt uitgediept.

  Als je echt wilt weten hoe je met een kat kan omgaan en hoe de kat jouw zal begrijoen (jawel ze zijn slimmer dan mensen) dan zou je deze series eens moeten bekijken.

  Op de website kan dat alleen als je vanuit de UK inlogt, maar er komt vast een herhaling. En t zou me niet verbazen als de serie op NPO te zien zal zijn over een tijdje.

  De clips op de website zijn nu wel te zien. Ook leuk en leerzaam.

  good luck.
  http://www.bbc.co.uk/programmes/b04lcqvq

  En ja.. je kan ze best een andere naam geven.. Ze moet toch ook aan jullie wennen en leren hoe jullie communiceren.
  Wij hebben er ervaring mee, en je kan ze alles leren. Ook pootjes gevenals je dat zinvol zou vinden.

Leave a Reply