Nu officieel: Laura de pre-filosoof

Er is gelukkig ook goed nieuws! Na een jaar van zwoegen, huilen, maar ook plezier en zelfs vrienden (‘I’m not here to make friends.’) heb ik de pre-master wijsbegeerte aan de Universiteit Utrecht gehaald.

Was het makkelijk? Nou, nee. Dat was ook een reden om in de jaren daarvoor er niet aan te beginnen, want kon ik het wel? Maar ja, dan blijkt je master (die plan c was, dat hielp ook niet mee) echt niet leuk en je cijfers daarvoor dan ook echt niet goed. Een posi persoon zou nu zeggen: het was meant to be, een teken van het universum, je moet gewoon je hart volgen. Maar ik zeg: OKÉ OKÉ, DAN GA IK WEL FILOSOFIE DOEN, DOE RUSTIG.

Ik ging er niet als een volledige n00b in en er al helemaal niet uit, maar toch heb ik het idee dat ik veel mis. In een ideale wereld had ik gewoon ook de bachelor wijsbegeerte gedaan (na literatuurwetenschap), maar dan zonder 85 te zijn als ik eindelijk was afgestudeerd. Maar perfectie bestaat niet, zegt de Cosmopolitan, ik moet mijn flaws gewoon accepteren en dan is een pre-master een goede tweede keus.

In dit jaar heb ik er zes nieuwe vrienden bijgekregen. Ik ben wekenlang elke maandag om half twaalf ’s nachts (of twaalf uur, als ik de trein miste) thuisgekomen (en dat mag ik straks weer doen, joepie). Ik heb gelachen. Ik heb gehuild. En ook af en toe een beetje gestudeerd. Utrecht heeft een stukje van mijn hart en de boekenwinkel vlakbij de Drift het meeste van mijn salaris.

En nu dus de pre-master gehaald. Maar daar krijg je dus geen titel voor. Daar heb ik uiteraard schijt aan, ik noem mezelf vanaf nu gewoon pre-filosoof. En over een jaar? Dan mogen jullie me allemaal Master noemen (maar dat mag nu ook wel hoor).

14 Comments to “Nu officieel: Laura de pre-filosoof”

  1. Je bent wel de meest bazige pre-filosoof die ik ken… je weet toch wel dat deze studie bepaald geen baangarantie geeft? ;)

  2. Good busy you! Nee, echt, gefeliciteerd! Super! Ik vind het knap.. Mij niet gezien hoor, ik vind filosofie maar lastig.. Al dat gedenk.. Oké doe normaal, ik denk überhaupt al veel te veel. Anyways, cool. Gefeliciteerd! :D Liefs! (PS; Hoop dat het goed met je gaat!)

  3. Oei. niet zo handig een boekhandel in de buurt. Maar stiekem ook weer heel erg fijn natuurlijk.
    En gefeliciteerd, pre-filosoof!

  4. Haha dat universum klinkt wel pushy :p Maar gefeliciteerd!

  5. Proficiat pre filosoof!!!!

  6. Huh? Zijn er dan nog steeds mensen die je niet aanspreken met Master? Brutaal…

  7. Van harte gefeliciteerd Mevrouw De Pre-Filosoof …

  8. Super joh! (Is het bij jullie ook niet zo dat je jezelf al filosoof mag noemen? Of is het een beschermde titel?)

  9. Gefeliciteerd! Natuurlijk heeft Utrecht een stukje van je hart, het is gewoon een geweldige stad!

  10. Gefeliciteerd!!! :D Leuk geschreven. :)

Leave a Reply