Kom maar op, 2015/2016

In een paar dagen tijd stond mijn leven, boem, op zijn kop. Geen relatie meer, niet meer samenwonen, op zoek naar een ander huis in een andere plaats. Dat is even schrikken. Maar aangezien mijn blog geen ik-stort-hier-al-mijn-verdriet-en-ellende-uit-dagboek is, wil ik me graag op andere dingen focussen. Positiviteit? Nee, ben je gek, daar ben ik nogal allergisch geworden door alle laifstailblawgs.

Ik weet wel dat het komende (college)jaar spannend gaat worden en wel hierom:
– Ik ga verhuizen. Dat is op zich al redelijk stressvol, maar ook nog naar een andere plaats en niet zomaar een plaats, nee, een stad! Voor jou misschien niet shocking, maar ik heb tot nu toe alleen maar in dorpen gewoond. Twee daarvan op fietsafstand van Leiden, maar Leiden is een lief, klein kaboutertje vergeleken met Rotterdam.
– Mijn master Wijsbegeerte gaat in september beginnen. In het eerste semester heb ik twee dagen in de week van 19.15 t/m 22.00 uur college, joepiedepoepie (is ook voor deeltijders namelijk). Het tweede semester ga ik aan mijn scriptie (het woord mag nu weer genoemd worden, maar dat zal over een paar maanden wel veranderen) werken en stage lopen.
– Ik heb een geniaal idee voor een nieuwe interviewreeks, al zeg ik het zelf. Jullie zullen er nog even op moeten wachten, want verhuizen gaat voor.
– Ik heb een paar jaar verschillende soorten vrijwilligerswerk gedaan, maar ben er mee gestopt, omdat ik ENORM ENORM gestrest was. Oké, ik ben ook gewoon een stresskip, maar het was voor iedereen too much geweest. Vrijwilligerswerk zat echter toch altijd nog in mijn hoofd en het hoeft niet veel tijd te kosten. Maar ook dit pas na het verhuizen.

Laat ik het voor de rest niet teveel vastleggen of voorspellen. Het is me deze weken in ieder geval wel duidelijk geworden dat niets zeker is, hoe graag je dat ook zou willen en hoe vaak je ook doet alsof het wel zo is. Maar dat geeft niet, want het komt uiteindelijk wel goed. Soort van. Hoop ik.

14 gedachtes over “Kom maar op, 2015/2016”

  1. Heel veel succes gewenst met je studie Laura. Het zijn ook wel veel veranderingen die tegelijk in je leven komen. Toch weet ik zeker dat het allemaal goed komt. Aan je positieve toon te merken ben je al op de goede weg!
    Ik kijk uit om je nieuwe ideetjes vorm te zien krijgen. Maar denk vooral eerst aan jezelf! Wij kunnen wel even wachten ;)

  2. Wat veel veranderingen inderdaad, maar doordat je er positief in staat scheelt het al. Het getuigt overigens al van volwassenheid dat je je vrijwilligerswerk hebt laten vallen toen het te veel werd. Daardoor kan je in nieuwe stressvolle situaties misschien die keuze sneller maken. Ik heb dat gedaan tijdens mijn scriptie: ben toen gestopt met dingen ernaast doen omdat ik wist dat het anders een gebed zonder end zou worden. Heel veel succes!

  3. Verhuizen naar een andere stad kan ook zo leuk zijn. Ik ben dit jaar van Amsterdam naar Haarlem verhuisd en alleen omdat ik de stad zo leuk vindt. Ik ken er verder niemand. Maar daarom is het juist zo leuk want alles is een avontuur en ligt nog helemaal open! Veel succes de komende tijd :)

  4. Natuurlijk komt het goed. Ik kan me voorstellen dat het ergens ook wel fijn is om naar een andere stad te gaan, juist nu, (voorlopig) weg van eventuele herinneringen die op dit moment verdrietig maken.
    Een master wijsbegeerte klinkt in ieder geval erg interessant! Niks is zeker, absoluut waar, maar zolang je iets hebt om jezelf op te richten heb je dat toch maar mooi. En zo gewoon stapje voor stapje verder. Toch? Heel veel succes :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.