Scheer je weg

Ik voer een strijd met mijn broer en broertje. Nee, niet om mijn ouders’ liefde, want die heb ik al in the pocket. Het gaat om hun baarden.

Ja, mijn broer(tje)s zijn vieze hipsters. Niet als in hippe hipsters, maar meer zo van: ik ben te lui om me te scheren en nu lijk ik op een zwerver-hipster. Je snapt wel dat elke keer als ik ze zie, ik mijn handen vol afgrijzen voor mijn mond houd en gil: ‘GA JE SCHEREN!!!!!!!’

Nu heb ik wel een beetje verstand van mannen (ik heb langer met dan zonder ze geleefd in één huis), dus ik wist wel dat ze niet zouden luisteren. Maar ik ben ook een eigenwijze drol, dus blijf ik het zeggen.
‘Ja, maar baarden zijn mooi, Laura blablabla.’ zeg je nu tegen me.
Sommige baarden zijn inderdaad oké. Als je donker haar hebt bijvoorbeeld. Of baardpotentie. Dat hebben mijn broer en broertje dus niet. Zij hebben alleen zwerverpotentie.

Elk bezoek weer zeg ik het dus weer.
‘Je moet je scheren!’
En wat zeggen zij dan altijd?
‘En jij moet je wegscheren!’
Verdomme.

18 Comments to “Scheer je weg”

 1. Laat het mannenvolk hierover oordelen. Foto’s!

 2. Haha. Wel zielig dat ze alleen zwerverpotentie hebben. Ze hopen natuurlijk dat ze ruigemannenpotentie hebben.

 3. Hebben ze movember nog niet als argument gebruikt om zich deze maand niet te hoeven scheren, Laura?
  Met broers heb ik geen ervaring maar wel met zonen ;)

 4. Hahaha! Dit stukje is echt uiterst amusant. xD En voor de verandering vind ik dat omdat het geniaal geschreven is (al is het dat natuurlijk ook).
  Nee, het gaat mij om de eerste alinea.
  In eerste instantie dacht ik: ‘goh, Laura maakt ruzie met haar broer(tje)s over de liefde van hun ouders. Tragisch!’
  En daarna dacht ik: ‘huy, ze heeft twee papa’s. Dat wist ik niet!’
  Toen kwam ik bij alinea 2 en dacht ik: o god. Het is totaal anders als ik dacht. Dus ik las het opnieuw en toen was het enorm grappig. xD

 5. Enrico mag ook absoluut geen bard. NO WAY.

 6. Hahaha, mooi. Ben alleen bang dat je deze maand al helemaal geen gelijk van ze krijgt vanwege dat movembergedoe. Scheerapparaatje voor Sinterklaas/kerst dan maar?

 7. Wat is er mis met zwerverhipsters? :O

 8. Haha, dat zeg ik ook altijd tegen Jochem. Die heeft dezelfde zwerverbaardpotentie. Alleen deze maand mag hij het laten groeien (movember, woei), maar daarna gaat hij er direct weer af haha.

 9. O bah. Ik hou ook totaal niet van baarden. Movember of Bovember of wat dan ook. Dat gehipster de hele tijd. Om gek van te worden.

 10. I LUVVVV BAARDEN!!! BAARDEN ZIJN DE BESTE!! JONGENS LAURA IS GEK!!1!

 11. Ben ik even blij dat ik gewoon een zusje heb, haha. :P

  Sterkte met je pijn, Laura. Heel veel sterkte

 12. Ach, ik ben heel tevreden met de baard van Partner. Zo’n grijs baardje met wat donkere plukjes en hij wordt netjes bijgehouden. Maar inderdaad het past niet bij iedereen.

 13. Ik vind zijn baardje wel heel sexy. :P

Leave a Reply