Roll over Beethoven

https://www.youtube.com/watch?v=ai9GFa6jifY

In die meer dan vijf jaar op deze blog heb ik volgens mij nog nooit verteld hoeveel ik van muziek houd. Er schijnen dus mensen te zijn die echt niet van muziek houden, maar dat kan ik me niet voorstellen. Ik heb altijd muziek op staan, tenzij ik mijn goede vriend Netflix bezoek of echt heel erg geconcentreerd moet zijn (iets met het s-woord). Tijdens pubquizen kijk ik uit naar de muziekronde, want dat is waar ik punten maak.

Ik weet namelijk niet alleen iets van de top veertig af (eigenlijk niet zoveel als de meeste mensen van mijn leeftijd vermoed ik, ja heel erg #specialsnowflake van me), maar vooral ook van de jaren zestig en zeventig. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar muziek is iets wat mijn ouders me hebben overgebracht. Mijn moeder, die zeven jaar jonger is dan mijn Vati, de jaren zeventig en mijn vader de jaren zestig. Donna Summer (door mijn broertje en mij steevast Donna Flubber genoemd, net als in de Donald Duck) kreunde door de auto heen tijdens de vakantie. Daar werd ik niet zo blij van. Of wat dacht je van Tom Jones’ Sex Bomb? Ja, dat luisterde mijn moeder gewoon, terwijl haar kindjes op de achterbank zaten (en geen flauw benul hadden van de betekenis). Liever heb ik the Beatles van mijn vader en Frank Sinatra van mijn opa.

Zoals het een echte hipster betaamt, heb ik dan ook een platenspeler (die eerst van mijn broer en daarvoor van mijn vader was) met platen van bovengenoemde en daarnaast ook namen als Chopin en Debussy. Zoals elke bejaarde luister ik tussen kerst en oud en nieuw naar Top 2000 en ja, ik kijk ook elke aflevering van Top 2000 a gogo. Maar geen zorgen, ik zal niet zeggen dat er geen goede muziek meer wordt gemaakt (Paul McCartney maakt nog steeds muziek).

Dus. Wie heeft er nog muziektips?

8 gedachtes over “Roll over Beethoven”

 1. Buddy Rich? Vind zijn album ‘Big Swing Face’ erg goed maar misschien vind je het te vrolijk? Ken je Hologramme al?

  De Allah-Las zijn lekker nostalgisch maar ook wel erg hipster. En als je even tot rust wil komen MOET je Ólafur Arnalds eens proberen!

  1. Geniaal dat je met die naam reageert en volkomen terecht natuurlijk. Ik ken die je noemt allemaal niet, dus die ga ik eens opzoeken. Danku!

 2. Ik ken dus iemand die niet van muziek houdt. Ik ken die persoon niet heel goed, uiteraard, maar wel iemand die daarmee op vakantie is geweest. Road trip. HOE DAN???

  En vraag je nou serieus om muziektips? Echt? Ik heb duizend tips, alleen verschillen onze smaken nogal volgens mij (mijnes een eclectische mix van wansmaak tot klassiek en van musicals en tot powermetal), jouwes: evergreens.

  1. Omg, draaiden jullie dan ook geen muziek tijdens die road trip? En ik denk inderdaad niet dat onze muzieksmaken overeen komen, maar er zal toch wel iets zijn wat we allebei leuk vinden. TOCH?!

 3. Jaaa, Beatles en andere oude muziek! <3 Mooi misplaatst hip hartje voor oude muziek.

  Ik luister de laatste tijd veel 10CC (Dreadlock Holiday, Wall Street Shuffle, Rubber Bullets, Good Morning Judge) en Creedence Clearwater Revival Bad Moon Rising, Have You Ever Seen The Rain, Born On The Bayou, Fortunate Son), misschien vind je dat ook wel wat. Oeh, en Supertramp, al ken je die denk ik al.

 4. Grappig, ik was vroeger ook fan van de Beatles (nog steeds trouwens, ik denk niet dat het overgaat). Ik kan veel liedjes uit de jaren 60 en 70 meezingen omdat mjin moeder vaak de radio aan had staan toen we klein waren. Tegenwoordig hoor ik alleen top 40 muziek omdat op mijn werk de hele dag de radio aanstaat. Gelukkig komt er ook ‘oude’ muziek voorbij die ik dan weer mee kan zingen. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.