Volwassen zijn is soms wel een feessie

Vroeger moest ik uiteraard mee naar alle verjaardagen, want toen beseften mijn ouders nog niet dat ik de baas ben. Nu is dat niet zo leuk als je introvert en verlegen bent. Slim als ik was, nam ik altijd een stapel boeken mee. Dit hield namelijk alle vragen tegen (‘Hoe gaat het op school?’ keer duizend) en zo ging de tijd lekker snel. Ondertussen toastjes eten en gesprekken afluisteren en ik was een tevreden kind.

Helaas is het als volwassene niet meer sociaal geaccepteerd om boeken te lezen tijdens verjaardagen. Je mag niet eens te lang de kat des huizes aaien en er worden nóg vervelendere vragen gesteld (‘Hoe gaat het met de studie?’ ‘Wat kun je daar eigenlijk mee worden, filosofie?’ ‘Heb je al een nieuwe vriend?’). Zelfs de hapjes zijn niet meer zo’n feest als toen, want nu moet je letten op wat je eet.

Gelukkig hoef ik daar op mijn eigen verjaardag niet bang voor te zijn. Mijn vrienden aaien Dikkie om de beurt, bekijken mijn boekenkast (ik heb er nu trouwens twee, eat your heart out, Belle!), stellen originele vragen (ik probeer nu heel erg hard zo’n vraag te bedenken, maar er komt niets in me op, oeps) en eten m&m’s. Als ik zou willen, kon ik zo tijdens het feestje een boek lezen.

Oké, misschien is volwassen zijn soms toch wel beter.

11 Comments to “Volwassen zijn is soms wel een feessie”

 1. Ik vier mijn verjaardag gewoon helemaal niet meer… Maar om daar mee weg te komen moet je weer wat ouder zijn ..

 2. Oh jaa, meegaan op visite en dan ook een boek meenemen. Of bij een verjaardag achter de bank kruipen met een boek of tijdschriften. Heel herkenbaar dus wel :)

 3. Dat klinkt als een heerlijke verjaardag!
  Helaas moet ik ook nog vaak mee naar familiefeestjes (ook al ben ik al 27 en ik het van een familielid waar ik niks mee heb), want “Je ziet ze niet zo vaak”en “65 is een belangrijke mijlpaal”. Zucht..oh well. Ik heb wel een eigen huisje (nouja moet ik delen met mijn vriend, maar hij is een erg fijne huisgenoot) en daar kan ik lekker doen wat ik wil! :)

 4. Heel herkenbaar! Ik vind het ook niet altijd geweldig om verjaardagen af te lopen.

 5. Een boek lezen op een verjaardag. Ik vind het een goed idee. Vooral als ik verplicht mee moet met mijn wederhelft naar iemand waarop ik minder gesteld ben (zachtjes uitgedrukt).

 6. Dat ik je site nu pas ontdek vind ik jammer, maar dat ik de hele dag kan besteden aan jouw posts vindt ik dan weer heerlijk.

  Leuk je gevonden te hebben, ik ben fan!

 7. Ik ben jaloers op het feit dat je twee boekenkasten kwijt kunt! Maar wacht maar, in het najaar moet/mag (doorstrepen wat niet van toepassing is) ik weer verhuizen en krijg ik meer ruimte! Misschien wel voor DRIE boekenkasten!

Leave a Reply