Jeugdsentiment: Kinderen voor Kinderen

Ik had er heel veel cd’s van, die ik dan ook vaak luisterde. Ik had niet door dat de kindertjes van Kinderen voor Kinderen met een enorm kakkerig accent zongen. Nee, ik zong gewoon mee!
Op een blauwe maandag had ik besloten om auditie te gaan doen. Mijn moeder raadde het me af. Nu weet ik dat dat maar beter ook is voor deze wereld. We hoeven niet allemaal doof te worden.

Toch heb ik wel eens een kinderenvoorkinderenliedje (leuk galgjewoord en Word keurt het ook gewoon goed!) voor publiek gezongen. Jawel, ik heb op toneel gezeten (theater Hofplein). We gingen niet alleen toneelspelen, maar ook zingen en dansen. Laten die laatste twee nou niet bepaald mijn talenten zijn (vooral zingen niet). Maar goed, ik ontkwam er niet aan. Iedereen moest een liedje zingen voor de groep, dus ik ook. Ik weet niet meer zeker welk liedje ik heb gezongen ‘Ik en mijn beessie’ of ‘Beestenboel’, maar ik had in ieder geval dierenknuffels meegenomen om het wat aan te kleden en wonder boven wonder: ik werd niet uitgelachen.
En ik ben geeneens een dierenliefhebber.
Later heb ik ook nog ‘Ha fijn een onvoldoende!’ gezongen. Waarom? Dat moet je niet aan mij vragen (kan hem nog steeds voor een deel meezingen, dat wel).

Als middelste kind  – ik heb een broertje en een broer – heb je het soms niet makkelijk. Ik kon me dan ook goed identificeren met het liedje ‘Sandwichkind’. Ja, ik was toen al melodramatisch.
Naar ‘Het Tietenlied’ (gezongen door Elize, kennen jullie haar nog?) durfde ik nooit zo goed te luisteren. Wat als mijn ouders het hoorden? Hoe beschamend is dat!
En zo heb ik bij andere liedjes ook weer herinneringen. Ik zou er weken over kunnen bloggen!

Langzaam maar zeker verdween mijn liefde voor Kinderen voor Kinderen. Ik werd ouder en enorm volwassen, dan krijg je dat.
Maar ik moet toegeven, terwijl ik bezig ben met dit blogje: ik ben weer aan het luisteren. Ach, jeugdsentiment… (zei de oude dame).

31 Responses to “Jeugdsentiment: Kinderen voor Kinderen”

 1. Totaal niet mijn stijl… ;) Doe mij maar lekker een goede zanger/zangeres! Beyoncé, bijvoorbeeld!

 2. Hier kan je alleen maar blij van worden! Dat heb ik tenminste.

 3. Om eerlijk te zijn ken ik het niet, maar ik ben dan ook niet zo ‘oud’ ;d.
  x

 4. Ooow daar hadden wij ook echt miljoenen cd’s van, en elke keer bij een podiumavond op school deed iemand wel dat liedje van meeuw boven zee ofzo… Echt al heel lang niet meer naar geluisterd.

 5. Dat keek ik vroeger ook altijd en had dan zelf ook een aantal cds :D!

 6. Ik heb dat hele kinderen voor kinderen eigenlijk gemist..

 7. Oh het tietenlied! Prachtig! Zo op zijn tijd nog steeds leuk ;-) Ik keek vroeger altijd Kinderen voor Kinderen, ik kan me herinneren dat er vroeger nog een soort verhaal in zit in plaats van in concertvorm.

 8. Lang niet meer gehoord maar het blijft ook bij mij jeugdsentiment.

 9. Leuk, leuk, hier wordt ik blij van! Ik kan tot mijn eigen verbazing nog steeds verschillende liedjes meezingen, wij hadden alleen Kinderen voor Kinderen 14 dus die werd helemaal grijs gedraaid bij ons thuis. Bij elk liedje heb ik inderdaad weer andere herinneringen.
  Toen het tietenlied uitkwam was ik (gelukkig) al iets te oud om naar kinderen voor kinderen te luisteren :p.

 10. Jaaa Kinderen voor Kinderen is echt geweldig! :D En er zitten soms nog best wat nummers met een betekenis bij. Zo is het liedje “kom je strakjes bij me spelen” echt heel zielig.

 11. Ik heb de cd’s ook nog ergens liggen. Alleen luister het bijna nooit meer. Vond het vroeger ook heel leuk.

 12. Grappig dat je ook in de Hoeksche Waard woont :)! Dat je me niet herkent vind ik niet raar hoor, ik ken jou ook niet :p Het eiland is groot ;) Maar ik woon in ‘s-Gravendeel.

  Ik heb echt nooit naar Kinderen voor Kinderen geluisterd dus kan hier niet over mee praten.

 13. Oh Kinderen voor Kinderen is zo tof, ‘Ik word altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd, loop de hele dag te zingen en te fluiten’….’op een onbewoond eiland’…. ‘ik wil een kangeroe’ en de mooiste ‘een kinder onder de evenaar word later vaak een bedelaar…kinderen voor kinderen’

 14. Oh dat was zó leuk! Sommige nummers hoor ik nog steeds, op mijn werk… Geweldig..

 15. Ooh, Kinderen voor kinderen, daar hebben wij nog steeds heel veel CD’s van liggen ergens! Ik heb zelf meegedaan aan het kinderen voor kinderen songfestival, al kwam ik helaas niet door de selectie. Ik was doodzenuwachtig en ik schoot nogal uit bij een hoge noot. Aii. Maar goed, ik heb er wel een hele leuk kinderen voor kinderen karaoke CD en een kinderen voor kinderen songfestival tas aan over gehouden. (waar ik overigens nog steeds geen afscheid van heb kunnen nemen, hij ligt al jaaaren ongebruikt in mijn kast)

 16. Oh, ik verbaas me nog steeds dat ik dit nummer nog van begin tot eind mee kan meezingen, vol overtuiging, net als “ik wil een kangaroe”

 17. Ooh ik keek daar vroeger ook altijd naar. En mijn neef Levi van Kempen is daar ook begonnen met zijn beroemde carrière :p

 18. Grappig. Die nummers die jij noemt ken ik echt totaal niet!
  Ik was meer van “ik ben toch zeker Sinterklaas niet” “Met een ben op de stoep” en “Wakker met een wijsje” Oh, en uiteraard “Op een onbewoond eiland” en “Huizen hebben ook gevoel.” Dat waren de nummers die heel bekend waren toen ik jong was ;)

 19. Haha, ik luisterde daar ook heel vaak naar, en dan met mn koptelefoon, en keihard meezingen (En dan wel met de muziek zo hard dat ik mezelf niet kon horen, hihi)
  Mijn arme oma heeft heel vaak in die herrie moeten zitten!

 20. oooooh ja, ja-ren heb iok aan mijn ouders kop gezeurd dat ik er ook bij wilde niet dat ik kon zingen…) maar dat feest ging niet door…verdriet! hahaha maar ook wel heeel leuk

 21. Die zielige liedjes kon ik nooit hebben, nog steeds niet eigenlijk maar sandwich kind inderdaad (ik ben er niet een maar toch). Die is ook van mijn jaar. Ik weet niet. Iedereen heeft ong. 2 jaar waaruit hij alle liedjes kent. Ik vind “wat moet ik nou weer aan?” en “groot en klein” ook leuk.

 22. Ik ken er eigenlijk maar twee denk ik: het tietenlied en op een onbewoond eiland. Maarja, misschien is dat gewoon minder bekend in Belgenland.
  Ik moest wel meteen spontaan hieraan denken:
  http://www.youtube.com/watch?v=tdpepWWoXfw

 23. Whiiihaaaaa precies een jaar later lees ik dit logje *via het logje van vandaag gekomen* En ik MOET gewoon reageren.. Kinderen voor kinderen en ik zijn 2 handen op 1 buik… Ik ben er werkelijk dol op… Nog steeds ja, 26 jaar en dan er zo voor uit komen dat je dol bent op kinderen voor kinderen. Waar staat die man met die dwangbuis? ….
  Dus nou ja…. Kinderen voor kinderen dus… leuk!

 24. Kinderen voor kinderen was echt mijn ding. Love it. Ik vind ze nog steeds leuk als ik ze weer eens hoor – maar die nieuwe koningsliedjes en klimaatliedjes enzo… Bah, dat slaat nergens op! Eerlijk gezegd vond ik sowieso altijd de wat oudere al leuker. Ik ben een oprechte kvk-fan

 25. Trackbacks

Leave a Reply