Augustus: Daag jezelf uit

Elke maand plaats ik vijf uitdagingen om het leven mooier, spannender en gekker te maken. Aan jou de keuze om ze uit te voeren of niet.

1. Schrijf een brief aan jezelf en lees hem pas over een jaar weer.
2. Ga vrijwilligerswerk doen (hoef niet per se iets vasts te zijn, kan ook bijvoorbeeld een project zijn).
3. Doe je mooiste kleding aan, je leukste sieraden om, dat lekker geurtje op voor een gelegenheid die helemaal niet speciaal is.
4. Ga eens een keer naar Amsterdam en doe alsof je een toerist bent (dus ook geen Nederlands praten!).
5. Reageer en vertel me de drie leukste dingen die er in jouw leven zijn gebeurd dit jaar.

Enjoy!

26 gedachtes over “Augustus: Daag jezelf uit”

 1. Vraagje, moet je er 1 doen, of moet je ze allemaal doen?
  Want vrijwilligers werk doe ik al vanaf m’n 19e, en dat vind ik nog steeds heel leuk om te doen!

  de rest is ook wel een optie, echter naar Amsterdam gaan vind ik dan weer niet zo’n geweldig plan, dat is enorm ver weg :-P

 2. Die eerste ga ik een keer doen in mijn blog, leuk idee :)

  Om te antwoorden op je vijfde opdracht:
  – ik werd opnieuw verliefd
  – ik verhuisde naar een heel leuk studentenhuis
  – ik ging op vakantie naar Kroatie en Aruba!

 3. Die brief heb ik een maand of wat terug geschreven aan mezelf. Maar met het idee dat ik hem over 5 jaar weer lees.
  Misschien schrijf ik er inderdaad een deze maand en lees ik hem pas weer volgend jaar :) I like!
  vrijwillgerswerk… Tja. Dat zit er eventjes niet in met 40 uur werken (en nee, het weekend wil ik graag als weekend zien).
  Nummer drie is leuk!!! Dat doe ik nu soms al. Gewoon eventjes extra tutten. Zo fijn! alleen niet in de super chique kleding. Want dan word je weer zo vreemd aangekeken.
  Nummer 4 heb ik als 12 jarige een keer gedaan in Leiden. We gingen met heel groep 8 bij de meester eten als afscheid en toen gingen 3 vriendinnetjes en ik boodschappen doen en toen kregen we het grappige idee om te doen alsof we Engelse waren (niemand die het geloofde denk ik, maar dat maakt niet uit. We hadden wel lol).

  Over dat laatste punt ga ik nog even na denken ;)

 4. ah, leuk weer!

  – ik ging na dik 5 jaar terug naar Slovenië, waar ik tijdens de middelbare school een week in een uitwisselingsgezien had gezeten. zo leuk om eindelijk al die mensen weer te zien, eindelijk “Sloveens” te praten, en eindelijk weer in Ljubljana (en alle andere fijne gebieden er omheen) te zijn <3.
  – ik kreeg weer contact met de jongen op wie ik 2 jaar geleden zo verliefd was, en die me na 1 superfijne week doodleuk liet stikken. én ik besefte dat ik niet meer verliefd op hem ben, dus dat was / is een heerlijk gevoel. (vooral nu we elkaar leuk elke maand ofzo mailtjes sturen en hij dus gewoon fijn in m'n leven is, maar niet uitgebreider dan zou moeten.)
  – alle mensen die ik door esn heb ontmoet(, de vereniging voor internationale studenten dus).

 5. De drie leukste dingen zijn voor mij toch wel echt mijn reis naar London en Corfu. Ook het behalen van mijn rapport met weinig moeite.. En meer en meer op mijn gemak zijn op school.

 6. Haha die brief ga ik denk ik doen. Vrijwilligers werk wil ik altijd al doen, maar met mijn zakgeld en geen baantje (+school) gaat dat hem denk ik niet worden… Wil het wel een keertje in de zomer gaan doen…

  Uh 3 leuke dingen… Dit jaar…
  – Mijn vakantie naar Drenthe van afgelopen week
  – Mijn vriendin haar 17e verjaardag
  – In de meivakantie varen in Friesland met m’n familie

 7. Wat leuk! #3 doe ik best weleens, een brief schrijven aan mezelf – ik denk dat ik het over een jaar compleet vergeten zal zijn haha, misschien toch wel proberen! Ook naar Amsterdam gaan en niet Nederlands praten (Engels praat ik sowieso 95% van de tijd met vriendje en vrienden en word dan altijd al toerist aangezien haha). Te antwoorden op #5:

  – vakantie naar Los Angeles (doe ik elk jaar)
  – mijn eerste studiejaar International Business succesvol afronden
  – mijn nichtje uit Suriname voor het eerst gezien

 8. Vind de uitdagingen altijd leuk om te lezen! Van deze uitdagingen ga ik er welgeteld.. ehm.. geen doen, maar toch.. leuk om te lezen! Vind het dan wel weer grappig dat mensen reageren van ik heb geen tijd voor vrijwilligerswerk want ik moet naar school en heb een bijbaan. Geloof me.. JUIST nu heb je daar nog tijd voor. Als je dadelijk een (meer dan) fulltime baan hebt en een huishaden.. dan heb je daar geen tijd meer voor.

 9. Nummer vier wil ik al heel lang doen! Gewoon de hele dag doen alsof je faalt in Nederlands en expres mislukt Engels gaan praten met een terrible American accent XD

 10. Wat een leuke blog, en een goed idee om jezelf zo uit te dagen!
  De drie leukste dingen die in mijn leven zijn gebeurd het afgelopen jaar zijn:

  *Een paar weken geleden heb ik een kitten in huis erbij gekregen. Samen met mijn twee andere katten is het katten-plaatje nu compleet ;)
  *Samen met mijn familie naar de musical ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ geweest!
  *En het leukste, wat eigenlijk nog moet gaan gebeuren maar er heel snel aan zit te komen, is verhuizen! Als alles goed gaat heb ik over een paar weken een ander huis en ik kan haast niet wachten tot het zover is :)

 11. Leuk! Ik ga nummer 1 zeker wel deze maand doen, maar dan pas als ik jarig ben de 30ste… Moet ik het alleen niet vergeten hihi!

  – Ik ga dit jaar voor het eerst echt op vakantie met het vriendje. We zijn wel eens weekendjes weg geweest en een paar dagen in antwerpen. Maar nu gaan we echt weg met het vliegtuig
  – Ik was aanwezig bij de laasts Harry Potter premiere in Londen!
  – Eindelijk na jaren zag ik de musical Wicekd <3!

 12. Ik heb geen brief geschreven, maar wel een toekomstmail die vanzelf over 2 jaar naar me toe gestuurd wordt. Want ik vergeet die brief toch waarschijnlijk helemaal en als ik hem verstop schiet dat dus ook niet zoveel op ;)

 13. Hmm de drie leukste dingen dit jaar, komen ze:

  – Ik heb voor het eerst echt een tijdje gedate met een jongen haha (al is het uiteindelijk een beetje kut afgelopen, maargoed :P)
  – Ik heb voor het eerst in mijn leven gebackpackt! (Pas op: het is verslavend! Volgend jaar weer haha)
  – Ik heb een kamer in Amsterdam gevonden. Jeej!

 14. Leuke punten. Sommige dingen heb ik al eens gedaan.
  Mijn 3 punten?
  – Mijn nieuwe baan
  – Onze kitten Ayla in huis genomen
  – En het 3de punt weet ik even niet zo snel haha.

 15. Wat leuk zo! Ik heb dit jaar heel veel leuke dingen meegemaakt. Zelfs de kleine dingetjes vind ik al fijn :) Dus ik kan er zo niet 3 noemen. Wel heel leuk dat je dit zo doet

 16. Ik ga die brief zometeen schrijven.
  De dingen die dit jaar zijn gebeurd..
  1. Ik heb een jaar met mijn vriend, het langste wat daarvoor was was 4 maanden.
  2. Ik heb mijn diploma behaald.
  3. Ik ben verhuisd naar een kamer waar ik meer op mezelf ben en dat is gewoon heel fijn.

 17. Leuke uitdagingen!
  De 1e en 3e ga ik zeker doen! De 2e en 4e zijn voor mij wat lastiger.
  Nummer 5 heb ik gedaan in de vorm van een blogje. In het kort:

  – Vriendinnen die mij kwamen verrassen met een cadeau
  – Diploma-uitreiking
  – Speciaal momentje met één van mijn favo artiesten

 18. Brief schrijven klinkt als een heel cool idee!! Als ik tijd heb deze week (ik moet ook leren voor Engels zie puntje vier) ga ik het doen!! Mooie kleren aan doe ik wel vaker, is zo leuk!! Tijdens het interrailen hebben we het uitgebreid over onder andere Amsterdam gehad en we zijn tot de conclusie gekomen, dat er andere mooiere steden zijn, jammer de bammer! Maar Maastricht lijkt me ook een goede optie!
  – M’n studie ltw
  – Op kamers
  – Afgelopen interrail vakantie (waar ik je binnenkort alles over moet vertellen dus komende week -als ik tijd heb, zie puntje vier- krijg jij even een mailtje van mij -misschien wel in het Engels, hoewel dat waarschijnlijk een ja maar nee is-, leu-heuk)

 19. Ik heb vorig jaar al eens nummer één gedaan ^^. En de fijne dingen… ros haar ^^, ‘opgegroeid’ een beetje alles wat met m’n jeugd te maken heeft? Ik weet het niet super goed ^^.
  x

 20. wat een vreselijk leuk blog heb je..
  Ik ga straks nog beginnen aan een brief aan mijzelf. Een erg leuk idee!!
  Overigens vind ik de tourist uithangen in eigen land ook erg leuk verzonnen.

  Groetjes Deborah

 21. Vrijwilligerswerk doe ik al jaren, en ik vind het elke keer weer erg inspirerend en leuk. Naar Amsterdam ga ik af en toe, vooral met buitenlandse vrienden/familie, en dan zijn we inderdaad toerist in eigen land.
  En de drie leukste dingen van dit jaar?
  – Op vakantie geweest naar Down Under, fantastisch land!
  – Een huis gekocht, waar we nu druk aan het klussen zijn
  – Mijn baan opgezegd en toen binnen anderhalve maand iets nieuws gevonden, waar ik net gestart ben.

  Late reactie, ik weet het, maar ik las deze blog nu pas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.