Laura’s brieven: TU Delft, Bolletje en Moleskine

Wederom komt er een nieuw projectje op Laura denkt, namelijk: Laura’s brieven. De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (zesentwintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies! (Nogmaals: let niet op mijn handschrift, daar gaat het niet om!)

TU Delft

Klik op de foto om het te vergroten.

Ons kleine landje heeft toch maar een hoop universiteiten (gelukkig maar), waaronder de TU Delft. Ik was wel nieuwsgierig naar de verhoudingen tussen meisjes en jongens.

En ik heb antwoord gekregen! Op een originele manier, namelijk in tabellen. Wel moest ik even opzoeken wat de afkortingen betekenden. De minste meisjes zitten bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI). De meeste (maar ook nog niet heel veel natuurlijk) zitten bij de faculteit Bouwkunde. Interessant om te weten!

Bolletje

Eén van de beste slogans? ‘Ik wil Bolletje!’ Alleen daarom verdiende Bolletje al een brief.

En jawel, ik kreeg antwoord.

Wat ik toch wel erg jammer vind, is dat mevrouw Bosma genoemd wordt. Ik weet niet wie mevrouw Bosma is, maar ik ben het in ieder geval niet! (maar ik heb even gekeken naar hoe ik het geschreven en nou ja, oké, je zou er een ‘m’ uit kunnen halen, maar toch!) Maar goed, dat maakt niet uit, ik heb antwoord gekregen en daar gaat het om!

En ik heb dus een kopie van ‘Honderd-uit over beschuit’ gekregen. En bah, wat een vieze suggesties. Ik zal er een aantal noemen:

– Beschuit met plakjes banaan, ham en kaas erop.
– Beschuit met boter, stukjes gaar kippenvlees, plakjes banaan en en beetje citroensap (ze houden wel erg van banaan, geloof ik). In een handomdraai een exotisch hapje.
– Beschuit met een laagje kwark, twee rolletjes salami en en schijfje augurk.
– Dek de beschuit af met geslagen room of slagroom met partjes mandarijn. Een tijdloze delicatesse. (dit heb ik niet verzonnen, dit staat er letterlijk zo)

Ik blijf bij mijn beschuit met aardbei.

Moleskine

Ik houd van Moleskine. Zelf gebruik ik hun notitieboekje (zo’n rode) om ideeën voor mijn blog in te schrijven. En moeten jullie kijken wat ik nou toch eens gekregen heb.

Het is de Daily Diary/Planner van 2011. Nou zou je stom kunnen doen en zeggen: ‘Ja, dat is van 2011, heb je niks aan blabla.’ Dat klopt, maar ten eerste: het is nog geen 2012. En ten tweede: ik kan het ook gewoon als notitieboek gebruiken. Supercool dus! En ook een pluspunt: een handgeschreven antwoord. Dus Moleskine, heeeeeeel erg bedankt! :D

43 gedachtes over “Laura’s brieven: TU Delft, Bolletje en Moleskine”

 1. Allereerst: wat een ontzettend leuke rubriek vind ik dit toch. Ik weet niet of ik het al eens eerder heb gezegd maar ik lees ze allemaal met plezier. :D

  En wat een toffe antwoorden dit keer! Super leuk dat Moleskine op die manier antwoord. De serveersuggesties van Bolletje lijken me niet echt zo lekker… Beschuit moet je eten met hagelslag, kaas of aardbeien. En niet met “exotische” dingen. Juk! :P

 2. als het goed is komt mijn 2012 Moleskine vandaag binnen, en nu ben ik nog blijer dat ik ‘m heb besteld :) wat leeeeeuk. (al vind ik het ook heel schattig dat Bolletje je een beschuit-boekje meestuurde. mijn favoriet is trouwens beschuit met net iets meer boter & gekleurde hagelslag dan normaal <3)

 3. weet je dat ik kook opmerkelijk vind van de TU? dat ze jongetjes rood maken en meisjes blauw :P (hihi en m’n huisgenootje is blijjkbaar ECHT 1 van de weinige meisjes op LR ;)

 4. Wat tof van Moleskine, nu vind ik ze nog leuker ;) En wat grappig dat er gewoon een boekje over beschuitbeleg is! Ik vind het antwoord van de TU trouwens ook wel een beetje typisch, in tabelletjes enzo ;p

  Leuke reacties dit keer! Ben eigenlijk ook wel benieuwd wie er allemaal niet gereageerd hebben…

 5. Super leuk van Moleskine dat ze toch iets opsturen! En ook van Bolletje natuurlijk, ook al zijn die suggesties echt nasty.
  Ennuh, ik had er ook Bosma van gemaakt denk ik. Ik zit nu zwaar na te denken over wat het moet zijn. xD

 6. Wat cool van Moleskine dat ze je dat agenda gewoon opsturen! Ja, het is maar van 2011, maar zoals je zelf aangeeft: dat is nog een MAAND en je kan de rest gebruiken als notitieboekje! En gewoon superleuk dat ze handgeschreven terugstuurden. Echt fijn van hen.
  Die suggesties van Bolletje, bah :) Zelf hou ik enorm van hun schuddebuikjes! Ik als belg breng altijd een pak mee als ik in Nederland ben geweest. Samen met dubbelvla en chocoladevlokken. Jullie hebben zoveel lekkerdere dingen voor op de boterham dan hier in België!

  1. Shit, het was natuurlijk niet de bedoeling om naar “Ik” mijn reactie al te verzenden. Dat is tenslotte een beetje triest. Wat ik dus wilde zeggen:

   Ik vind het heel erg leuk dat je zoveel brieven schrijft, dat is inderdaad leuk om te doen. En nog leuker natuurlijk dat er zoveel bedrijven terug schrijven. Erg origineel! ♥

 7. Weer leuke vragen gesteld
  Had je deze antwoorden ook
  Als je had gebeld?
  Beschuit is iets extra’ s
  Bij de broodmaaltijd
  Ben benieuwd met wie
  Iedereen het wil eten?
  En jij?…

  * ik vind beschuit lekker met jonge kaas, hagelslag of jam
  In de yoghurt is het ook lekker

 8. Superleuk van Moleskine dat je gewoon serieus nog echt iets krijgt ook. Super fijn!

  Ik vind deze stukjes altijd leuk om te lezen, dus ik zeg; Ga zo door =)

 9. Haha, bij de masterkeuzevakken van een studie in Delft die ik doe ligt de geslachtsverdeling (of klinkt dat vies :P) trouwens ongeveer op 50/50 :) Maar we zitten op drie verschillende faculteiten, en geen bachelor, dus ingewikkeld voor de cijfers ;)

 10. O wat leuk deze antwoorden! Lief dat er iemand bij Moleskine de moeite heeft genomen om je terug te schrijven i.p.v. typen. (Of misschien kostte schrijven haar gewoon wel minder tijd natuurlijk.)
  Ik heb trouwens ook nog een prangende vraag voor de mensen van Moleskine: hoe spreek je in vredesnaam die naam uit? Moleskajn? Molleskiene? Mooléskiné?
  Of weet jij als fanatieke gebruiker hoe je de naam uitspreekt?

  1. Ik spreek het uit als molskin (als je begrijpt wat ik bedoel) en ik denk ook dat je het zo moet uitspreken, maar zeker weet ik het niet!

 11. Wat grappig dat je een handgeschreven brief hebt teruggekregen. Heel goed van Moleskin! En Bolletje doet het ook niet slecht, maar inderdaad met aardbeien (of suiker of chocoladehagel) is een beschuitje echt het lekkerst.

 12. Dat was idd het eerste wat me opviel, een handgeschreven antwoord van Moleskin. Doen ze echt goed daar dit is de beste vorm van klantenbinding die er is.

  PS, die dingen kun je echt niet op een beschuitje doen! Gatverdamme zeg!

 13. Weer heel leuk! En ieh, die beschuitvariaties.. doen mensen dat serieus? Maar ik vind je Moleskine-antwoord wel het leukste, en zeker leuk dat het een handgeschreven is.

 14. Ik ben ook super fan van Moleskine! Ik heb de kleine zwarte. Ik heb ook wel eens van die namaak notitieboekjes gehad, maar die deed ik snel weer weg. Ik wil Moleskine :-)

 15. Leuk, ik zou niet van die rare combinaties op mijn beschuit doen. Ik ken wel iemand die de ene helft met hagelslag doet en de andere helft met muisjes. En leuk dat je een agenda kreeg en een handgeschreven berichtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.