Een unicum

Mensen, die foto die jullie hierboven zien, is een unicum. Twee redenen:
1. Het is een foto van mezelf. Ja echt waar, ik ben het, de enige echte Laura (met ‘enige’ bedoel ik uiteraard niet dat er maar één Laura is, maar dat ik schattig ben *ahum*). En dat is een zeldzaamheid op mijn blog, want ik zet niet zo graag foto’s van mezelf erop.
2. Het is een foto van mezelf met make-up op. Nee, niet schrikken: je bent niet per ongeluk op een beautyblog gekomen.  Dit is waarschijnlijk eenmalig.

Ik heb namelijk (bijna) nooit make-up op. Misschien vraag je me of ik wel echt een meisje ben, maar op mijn identiteitskaart staat van wel, dus daar ga ik maar vanuit. Ik heb hoogstens, echt hoogstens, soms mascara op. Zeg maar twee keer per jaar ongeveer. Ik weet wat foundation is (dat spul waar sommige meisjes veel te gretig mee aan de slag gaan, zodat ze een extra dikke huidlaag hebben gecreeërd), colourblocking is mij ook niet geheel onbekend (al is dat eigenlijk meer op kledinggebied, maar het kan ook met make-up) en jawel, ik ken zelfs merken als MAC (nee, niet die van de grote, gele M) en Inglot. Maar het ook gebruiken? Nee.

Ten eerste weet ik niet zo goed hoe het moet. En als je niet oefent, dan leer je dat ook niet. Daarnaast ben ik gewoon enorm lui. Met moeite borstel ik elke dag mijn haar (wat een inspanning is dat zeg), laat staan dat ik elke dag een half uur aan mijn gezicht moet friemelen. Daar zou ik dan ook een half uur eerder voor op moeten staan en dat is niet zo goed voor mijn humeur en dus ook niet voor de mensen om mij heen.

Eén reden waarom ik het wel zou (moeten) doen: zodat ik er niet meer als een tienjarig kindje uit zie. Maar dat kan me ’s ochtends ook niet heel erg interesseren. Ik vind het weer dan belangrijker.

Dus vandaar, voor de eerste en misschien wel laatste keer een foto van mij met make-up. Natuurlijk is dit niet my everyday-look als ik make-up zou dragen, want het was voor het eindexamengala (en ik heb het geeneens zelf gedaan, maar laten doen). Maar alsnog heb ik gewoon geen zin om make-up op te doen.

Dus sorry, meisjes en jongens, dit wordt geen beautyblog. Daarvoor moeten jullie naar Lauramake-upt.nl

(Dit is overigens niet bedoeld als kritiek naar beautyblogs, want die lees ik ook en graag, maar zelf draag ik dus geen make-up. Dit klinkt best wel tegenstrijdig eigenlijk, maar goed. Jullie begrijpen me wel. Hoop ik.) 

55 gedachtes over “Een unicum”

 1. Mooie foto! Leuk ook om te zien wat voor gezicht er achter deze blog zit :)
  Verder herken ik je verhaal wel. De enige keer dat ik zelf make-up op heb gedaan was jaren geleden met carnaval, zodat het niet zo erg was mocht ik voor schut lopen…

 2. leuke foto :)
  haha ja en make up op doen is way to much time als je ook gewoon kan slapen op dat moment ;) ik doe het wel als ik er echt extreem moe uitzie, maar dan alleen mascara en oogpotlood (is nog geen minuut werk)

 3. Leuke foto hoor, het lijkt wel of je op een feestje bent. Ik was ook nooit van de make-up, maar vanaf een bepaalde leeftijd is het soms nodig om wel wat te make-uppen ;-)

 4. Nu ben ik wel zo ongeveer de allerlaatste op deze aardkloot die hierover iets te zeggen heeft, maar t.a.v. je derde alinea: check het blog ‘floating in dreams’. Die dame is beslist geen inhoudsloze tuttebel mocht je door de vele nagellakjes e.d. op die gedachte komen, maar zij is (ook) veranderd van een een Brabants meiske op kistjes in een oude tuinbroek van spijkerstof naar een dame op hoge hakken etc.
  Dus wie weet hoe jij erover een paar jaar mee bezig bent ;-)

 5. Zet mij naast mijn 2 jaar jongere zusje die wel make-up draagt en men is in de war. Ik word niet heel vaak ouder geschat, haha. Mijn make-up beperkt zich toch een beetje tot nagellak ;p Of misschien een paar keer per jaar voor een “bijzondere” gelegenheid. Behalve dat ik het geen dagelijkse noodzaak vind ben ik er ook veel te lui voor. Maar desondanks lees ook ik beautyblogs, herkbenbaar dus!

 6. Ik heb ooit een moment gehad dat ik dacht ‘jaaaaa makeup!’ en toen startte ik mijn blog enzo. En toen kwam ik er achter dat ik ook eigenlijk niet goed weet wat ik moet doen en heb ik het maar opgegeven. Dus nu heb ik een blog, met een naam die bij een beautyblog past, maar die daar niet (meer) over gaat. :D

  Ag, ik hou wel heel erg van badderen, douchen, maskertjes en die shit. Dus ik heb nog iets vrouwelijks in me. :D

 7. Ik ben geen makeup meisje, maar draag het wel. Elke dag wenkbrauwpoeder op mijn blonde borstels (dus die wenkbrauwen) en probeer toch elke dag wel mascara op te doen (ook al ziet niemand dat). Waarom? Omdat ik er anders uit zie als een lijk. Mijn hoofd is vrij lang en zonder die wenkbrauwen (die je dus niet ziet zonder poeder) lijkt het nog langer en dat haat ik. Daarnaast geeft het mijn gezicht een beetje kleur. Met feestdagen of dagen dat ik er zin in heb, draag ik oogschaduw en eyeliner. Maar een kenner? LOL, amahoela! Beautyblogs zouden mij hard uitlachen als ze zien hoe ik oogschaduw opbreng. Ach ja.

 8. Ik kan echt niet zonder make-up. De enigste keren dat ik geen make-up draag is ’s nachts of in het weekend wanneer ik niet weg ga.

  Make-up maakt je volwassener, in jouw geval. Ten opzichte van die andere foto bij “over mij”.

 9. Mooie foto!

  Ik draag alleen make-up als ik er zin in heb, en dan vaak nog alleen maar mascara. Het valt dus reuze mee. Mijn zusje draagt tegenwoordig vaker en meer make-up dan ik. Foundation begin ik niet aan, want ik heb sproeten, en ik vind het zonde om die weg te poetsen ;)

 10. Leuke foto!
  Ik draag wel bijna altijd make up, maar dan alleen mascara en oogpotlood. Als ik het niet doe weet ik dat ik commentaar krijg van m’n moeder, haha. Het is weinig werk en staat een stuk mooier vind ik zelf.

 11. Ik draag bijna altijd concealer en meestal mascara. De rest komt alleen aan bod als ik heel erg veel tijd over heb, en dat is zo ongeveer nooit. Ik vind het wel leuk om thuis een beetje te prutsen met oogschaduw, ik ben er alleen niet zo goed in. ;)

 12. Ik snap wat je bedoelt, ben ook niet echt een make-up mens. Ik gooi er wat eyeliner en rouge op en dan is het klaar. Zou me ook niet kunnen voorstellen daar fanatiek mee bezig te zijn in de ochtend..

 13. Leuke foto joh! Gelukkig ben je geen beautyblogger en word je er ook geen (anders zou ik je echt niet meer volgen, ik heb namelijk een hekel aan beautyblogs). Maar de laatste tijd draag ik geen make-up meer. Ik vind het ook een stuk fijner zo..

  Leuk geschreven!

 14. Je ziet er wel meteen heel anders uit maar wel erg leuk!
  Same here trouwens. Ik ben ook te lui voor makeup en doe ht alleen wanneer ik er zin in heb. Ik heb ook vaak zo iets van ik heb toch een bril dus niemand die het ziet xD. Daardoor ben ik er ook nooit echt aan begonnen

 15. Hahaha, echt heeeeerlijk geschreven!
  De een is gek op make-up, de ander heeft er niets mee. Het maakt ook allemaal niets uit.
  Wees maar lekker jezelf, je bent hardstikke leuk!

 16. Wauw, moest 2 keer kijken, voor ik geloofde dat jij het was…
  Ben ook niet echt make-uppig aangelegd, maar gebruik het om mijn wallen (door slecht slapen) een beetje te verstoppen…

 17. geen beautyblog!? oh no ;(
  maar WAT FIJN dat ik niet de enige ben die niks van make-up snapt. oke, ik snap mascara, en daar laat ik het dan ook altijd bij. ik heb ooit een keer in de eerste oogschaduw van mama opgedaan, en dat viel na gym (eerste uur) op. “haaaa marlou wat heb jiiij nou bij je oog?!!!” …. dus toen zei ik maar dat ik een bal tegen m’n hoofd had gehad, even vergetende dat we net hadden vergesprongen. oeps.

 18. Ik begrijp je helemaal! Tot ongeveer een half jaar geleden was ik net zo. Nu vind ik het gewoon leuk om ’s ochtends nog even wat make-up op te doen. Ik ben overigens niet vroeger beginnen opstaan, heb de rest van mijn ochtendroutine gewoon drastisch versnelt ;)

 19. Ik snap helemaal wat je bedoelt. Ik vind het ook leuk om hier en daar een beautyblog te lezen maar zelf ben ik niet zo op make-up. Ik heb wel genoeg liggen, van mascara tot eyeliner en zelfs foundation! Ik heb blush en oogschaduw, maar of ik het écht gebruik? Nee. (Wel heel goedkoop trouwens!)

  Ik doe zo nu en dan eens make-up op. Soms heb ik gewoon een happy-day, en dan doe ik het gewoon omdat ik het dan leuk vind! Of ik heb er even zin in en ik doe het midden op de dag, of omdat ik ineens het idee krijg om foto’s van mezelf te maken en dan mag make-up niet missen…

 20. Oh, ik ben zo content om te horen dat er nog mensen zijn die met moeite hun haar kammen! En ik gebruik ook heel weinig make-up, enkel als ik oefenmodel speel voor mensen die een visagieopleiding volgen ofzo.

 21. Oh, ik ben zo content om te horen dat er nog mensen zijn die met moeite hun haar kammen! I know the feeling: ik gebruik ook heel weinig make-up, enkel als ik oefenmodel speel voor mensen die een visagieopleiding volgen ofzo.

 22. Heel herkenbaar. Ik lees regelmatig beautyblogs (wel de goede en niet die van beginnertje s van 12 jaar oud), maar zelfs gebruik ik het niet veel.. Wel dagelijks mascara zodat ik er wat minder dood uitzie haha, maar voor de rest wil ik mij niet de moeite nemen haha.

 23. De vraag of je een meisje bent is dan wel een beetje beantwoordt met het antwoord dat je graag beautyblogs leest. Dat maakt je toch wel meer een meisje!
  Ook al heb ik een beautyblog, ik heb de afgelopen 5 dagen ook geen make-up aangeraakt. Alleen parfum, maar dat reken ik niet tot make-up. No shame on you!

 24. ‘Vroeger’ toen ik 13 was dacht ik dat ik niet cool was zonder make-up dus zag ik er uit als iemand met een oranje (nouja, niet ZO erg) hoofd en spinnenpootwimpers. Vier jaar later maakt het me niet erg veel mee uit of ik nou met of zonder make-up de deur uit ga.
  En ik herkende je op die foto trouwens helemaal niet! (Niet dat ik nou zoveel foto’s van je gezien heb, alleen die ene foto op de Over Mij-pagina).

 25. Wat leuk geschreven! Ik draag zelf wel make-up maar zeker niet te veel.
  Ik vond lotus wel een mooie film. Al waren de verhaallijnen niet allemaal even duidelijk.

 26. Zelfs haren borstelen is mij te veel moeite :p Ik heb al zeker 3 jaar niet meer m’n haren geborsteld, het gaat nooit in de knoop en zit veel leuker als ik het niet borstel dan wel. Laat staan make-up, dat voelt voor mij als tijdverspilling… Al vind ik het wel leuk af en toe op beautyblogs te kijken maar denk ik meer vanuit de interesse voor kleurcombinaties. En ik kan ’s ochtends soms wel een kwartier heen en weer rennen om m’n kledingcombinatie zo leuk/blij mogelijk te maken. Ook heel tegenstrijdig eigenlijk, nu je het zo stelt…

 27. Skiën,
  Houterig bewegen
  Op twee latten
  Pin je vast
  Om te blijven staan
  Zet je af
  Om naar beneden
  Te glijden of…
  Onderuit te gaan!

 28. Ik snap je helemaal, ik ben ook te lui. Het enige wat ik nog wel doe is mijn standaard oogpotloodlijntje op m’n oog kwakken. Verder ben ik gewoon te moe, ik vind eten belangrijker dan m’n make up. Ook al kijk ik op school in de spiegel en denk ik ‘neeeee, ik zie er niet uit’ maar dan nog heb ik vaak zoiets van ‘boeiend!’.
  Al moet ik wel zeggen dat ik vaak voor de zekerheid mascara en kruller mee heb hihi ;p

 29. Leuk dat je een foto post. Ik begrijp je wel hoor, ik ben ook nooit zo van de foto’s op mijn blog / het internet.
  Ik ben nu ruim een jaartje aan het make-uppen (mascara was het enige dat ik daarvoor gebruikte), maar ik begin het toch wel leuk te vinden.

 30. of je volwassen overkomt heeft ook met je houding en gedrag en uitstraling te maken. ken genoeg meisjes die kilo make-up op hebben en overkomen als 12 jarigen die zijn aangevallen door hun moeders stash.

  ps: ik vind je haren heel hip op de foto

 31. Dat siert je zo geen make-up dragen. Er gaat niets boven de natuurlijke schoonheid. Ikzelf heb nog nooit make-up opgedaan, ik moet het ook van mijn natuurlijke schoonheid hebben. :-)

 32. Die foto is erg leuk! Ik doe ook niet elke dag make-up op, alleen als ik er echt zin in heb, haha. Eigenlijk alleen voor feestjes enzo maak ik me wat meer op dan normaal =) En normaal is het bij mij een klein laagje mascara =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.