Post-its, quotes en Leiden

Alleerst moeten jullie dit lezen. Geschreven door Jaap in zijn mysterieuze taal (sowieso een aanrader trouwens, zijn blog en nee, hij heeft geen reageeroptie).

Oké, nu is de vraag natuurlijk: hoeveel begrijpen jullie van dat blogje? Waarschijnlijk niet veel, dus zal ik het verhaal erbij vertellen.

Jaap en ik spraken met elkaar af in Leiden voor een koffiehuisje (ik weet niet of je het wel een koffiehuisje kunt noemen, maar ik vind koffiehuisje een leuk woord, dus). Maar in plaats van voor het koffiehuisje stond Jaap er meters naast, wat natuurlijk absoluut niet kan. Zoals ik al tegen hem zei: wat als er nou allemaal mensen voor het koffiehuisje hadden gestaan, hoe had ik dan geweten dat jij het was? Na deze knallende ruzie (grapje) gingen we dan eindelijk toch naar het koffiehuisje. Wat doet een normaal mens in een koffiehuisje? Ja, koffie drinken. Nou, wij niet dus. Ik iets met vanille en Jaap warme chocolademelk ZONDER slagroom (ja, echt!).

En toen kwam het werkelijke doel van onze afspraak naar voren: de post-its kwamen op tafel. Want wat gingen wij namelijk doen? We schreven quotes op de post-its die met boeken, kleding, muziek of de universiteit te maken hadden (of gewoon leuk waren). Na het schrijven van de post-its gingen we stad in om de post-its op boeken, kleding, cd’s of een universiteitgebouw te plakken.

Waarom? Omdat het kan. En post-its zijn leuk. Quotes ook. Logischerwijs is stiekem post-its met quotes erop plakken ook leuk.

Eerst gingen we naar de H&M. Ik maakte bijna de vreselijke fout om een boekenquote op een kledingstuk te plakken (dat had ik mezelf nooit vergeven). Vervolgens kwam de C&A aan de beurt, de Freerecordshop, de Intertoys (‘Don’t judge a book by its movie’ werd geplakt op dvd’s van boekverfilmingen) en daarna jawel: het Lipsius.

Waarschijnlijk weten jullie niet wie Justus Lipsius is en schaam je (ik weet het ook niet), maar in ieder geval is het universiteitgebouw van geesteswetenschappen (de leukste faculteit vanzelfsprekend) naar hem vernoemd. Ook daar sloegen wij onze slag.

De volgende dag vroeg ik een studiegenootje of ze er nog hingen. Ze waren verdwenen. Ik ga er maar heel positief van uit dat blije studenten ze hebben meegenomen.

(Later ging ik zelf nog checken en ik zag dat er nog één post-it op de kachel hing. Hierboven zie je het bewijs bij de tweede foto. Helaas hing de kachel boven het raam waardoor ik er geen goede foto van kon maken en was ik bang dat er mensen de trap op kwamen, maar dit staat er: Logic will get you from A to Z. Imagination will get you everywhere. – Albert Einstein)

(Als jij ook van een ludieke/gekke/rare/lieve/leuke actie houdt: mail me dan alsjeblieft, want ik vind het leuk om dit soort dingen te doen én om nieuwe mensen te ontmoeten :D)

41 gedachtes over “Post-its, quotes en Leiden”

 1. Nog een mooie Einstein
  ‘Only two things are infinite, the universe and human stupidity. I’m just not quite sure about the first one…’

 2. Ik HOU van jullie spontane acties! Helaas woon ik niet in Nederland, anders zou ik ook wel eens zoiets willen mee doen. Ach, misschien vind ik mijn partner in crime ooit nog wel eens in België!

  1. Dankje :D Waar woon je in België? Want Antwerpen is nog redelijk dichtbij voor mij en mocht ik er ooit weer heen gaan, dan kunnen we daar natuurlijk iets doen!

 3. Ik wil leuke Loesje posters uitprinten en ze overal in mijn school ophangen. Dan kan ik zelf ook nog controleren of ze er nog hangen én er zelf lekker van genieten! Wel anoniem allemaal, natuurlijk.

  Leuke Loesje-quote:

  Als mijn broertje mij nog één keer een muts noemt ga ik op z’n hoofd zitten

 4. Ja inderdaad erg leuk!

  Overigens ga ik huilen bij de naam Justus Lipsius. Echt waar. Heel erg. Tranen met uiten. Zonder ophouden.

  Zal ik je één en ander vertellen over die man (waar ik dit semester al meerdere colleges over gehad heb)? Hij komt uit Leiden, bestudeerde de klassieke talen en later ook rechten. Van alle klassieke auteurs hield hij het allermeest van Tacitus, wiens boeken hij dan ook met véééééél liefde uitgegeven heeft. Daarnaast is hij bekend van twee prachtige werken ‘De Constantia’ en ‘Politica’, die hij, als eerbetoon aan Tacitus, in zijn stijl geschreven heeft (=heel bondig en moeilijk Latijn).

  En dat laatste is nu de reden dat ik altijd moet huilen bij het horen van die naam: we moeten 14 blz uit de Politica nauwgezet vertalen.

  1. Oooooh :( Het spijt me dat ik je aan het huilen heb gebracht, dat was natuurlijk niet mijn bedoeling! Het is maar goed dat je niet in Leiden studeert, anders zou elke keer dat je college hebt geconfronteerd worden met zijn naam!

 5. Dat vind ik echt super leuk!!! Misschien dat ik een van m’n vriendinnen zo gek krijg om dat met mij te doen!
  Het is eigenlijk een beetje hetzelfde idee als je rozen ding alleen kan je gemakkelijker mensen bereiken (denk ik tenminste)(mensen denken eerder dat je een gek ben als je op ze af komt als wanneer je gewoon een post-it opplakt).

 6. Gaaf! Ik zou ook wel een keer zo’n soort actie willen doen en ik woon vlakbij leiden (in delft). Als je nog een keer een partner in crime zoekt moet je het me maar laten weten! Xx

  1. Jaaaa, zeker wel! Het lijkt me wel leuk om naar Delft te gaan (ben er nog nooit geweest, behalve in de Ikea, maar dat telt niet) :D We moeten alleen nog een actie verzinnen dan!

 7. Superleuk! Ik bekijk ook altijd de website van Operation Beautiful. Zij doen ook zoiets (allerlei meiden over de hele wereld) met quotes over dat je no matter what, mooi bent. Dit doet me daar enorm erg aan denken!

  Trouwens, bedankt voor je leuke berichtje op mn fotoblog =D

 8. He, ik sta met de hele klas op de foto in de tuin van de universiteit! (Na wat gegoogle om zeker te worden dat het de juiste universiteit was). Er stond namelijk een beeld van diegene waarna mijn school naar vernoemd is en daarmee moesten we perse op de foto van onze mentor toen we toch in Leiden waren :P

 9. Ik ben geen post-it tegen gekomen in Leiden. Jammer wel; Welke ludieke actie ga je rond het Glazen Huis doen? En dan bedoel ik niet zo iets karigs als free hugs iets dergelijks Want dat kan al lang niet meer.

 10. Zo, wat een intellectuele actie, ik doe ook wel eens rare acties maar dat is dan meer zoiets als: naar vreemde mensen zwaaien en kijken hoe ze reageren. Of: een rondje rennen.

 11. Wat een leuk idee weer!! Hoop inderdaad ook dat het studenten waren die blij werden van jullie quotes en ze op hun agenda/boeken/aantekeningen geplakt hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.