Ik en Joseph

Het is een gewone dag. Ik heb college en neem de trein naar Leiden. Maar op de één of andere manier ben ik zo moe dat ik in slaap val en voor ik het weet, is de trein op zijn eindbestemming gekomen: Amsterdam.

Shit.

Ach nou ja, nu ik er toch ben: waarom niet even rondkijken? Ik stap de trein uit en boem: er knalt iemand tegen me op. Op miraculeuze wijze is mijn tas open gegaan en liggen al mijn spullen op de grond.

Shit.

Heb ik weer. Vloekend raap ik me spullen op, totdat ik een stem hoor.
‘Oh, I’m so sorry!’
Ik kijk op en ik zie… Joseph Gordon-Levitt.

Hell yeah.

Hij kijkt me verontschuldigend aan en raapt mijn collegeblok voor me op. Ik zeg dat het okay is.
‘No, no, it’s not. I feel so guilty. Maybe I can offer you a lunch to make it up to you?’
Daar zeg ik geen natuurlijk geen nee tegen.

We lunchen. Ik maak grapjes en hij lacht. Hij maakt grapjes en ik lach. Af en toe lijkt het net alsof hij mijn hand, die op de tafel ligt, wil pakken. We stappen het restaurant uit en lopen naar het park. Joseph leidt me naar een bankje.
‘You’re so lovely.’
En voor ik het weet, kust hij me.

Hij blijft een week in Amsterdam, dus ik ook. We lachen, we kussen, we dansen. Hij zegt dat ik the girl of his dreams ben. Als hij dan uiteindelijk toch naar Amerika vertrekt, belooft hij elke dag met me te Skypen.

En hij doet het. Althans, de eerste paar weken. Maar op een avond blijft hij de hele tijd offline. De volgende dag zie ik op een gossipwebsite een foto van hem. Op een feestje. Met Zoeey Deschanel. Met een hand op haar zij. Hij glimlacht naar haar.
Woedend ben ik. Razend.
‘Darling, it meant nothing!’ zegt hij.
Ik heb zin om het servies naar mijn beeldscherm te gooien.

Ik besluit om te bedaren. Hij is een beroemdheid. Hij ontmoet zoveel mensen. Het betekende niets. Ze is gewoon een collega. En dan denk ik: hoelang geleden is het eigenlijk dat ik hem gezien heb? Drie maanden, vier?
‘I’m just so busy with my new movie. I’m sorry, babe.’

En ik denk: rot toch lekker op, Joseph Gordon-Levitt. Doe mij maar een doodnormale Nederlandse jongen.

(Bovenstaande is de reden waarom het maar goed is dat bepaalde fantasieën niet uitkomen)

Met welke bekende acteur/actrice zou jij wel meer dan een beschuitje willen eten?

58 gedachtes over “Ik en Joseph”

 1. Heel leuk verhaal! Mijn gedachten eindigen gelukkig nooit zo negatief! Ik heb een hele waslijst met acteurs waarmee ik een beschuitje zou willen eten. Zoals Robert Downey Jr, ookal zou hij mijn vader kunnen zijn, en Matthew Gray Gubler (Reid uit Criminal Minds). En veel Britse acteurs. Veeeeeeel Britse acteurs.

 2. Whahaha het is alsof ik mijn eigen werk lees van toen ik 15 was. En toen was het serieus bedoeld :P (nja, tot zover je fanfics serieus kan bedoelen).
  En dat beschuitje? Joshua Jackson, Chris Pine, die ene knakker uit New Girl, en zo zijn er denk ik nog wel een stel die ik nu even vergeet.

   1. Die ene knakker uit New Girl, bedoel je dan die ene (ik dacht dat hij Nick heette) Nick? De normaalste van de 3. Niet die (ex)gymleraar en ook niet die ene die een beetje op Will uit Will&Grace lijkt, hij lijkt me grappig (:

 3. Wat een superieur stukje! En heeeel herkenbaar, haha… Ik zou dolgraag een date willen met Ian Somerhalder – even afgezien van het feit dat hij stukken ouder is. Of Thomas Dekker… Keep in streaming!

 4. Hmm… Mijn mannelijke date mag Johnny Depp zijn, of Alan Rickman (omdat dat mij ’n speciale vent lijkt :p).
  En wat de vrouwen betreft zou ik wel eens met Natalie Portman of Helena Bonham Carter op stap willen.
  Ik moet trouwens toegeven dat ik uwen Joseph heb moeten googelen, ‘k wist niet wie het was! Blijkbaar speelt hij mee in 500 days of summer, die heb ‘k wel gezien – ’t is geen mis ventje :-)

 5. Whaha, heb je even :P. Maar als ik de lijst een beetje inkort…. Shia LaBoeuf, Jared Padelecki (no I don’t care he’s married), Taylor Lautner, Ian Somerhalder, Chad Michael Murray :). Ik kan nog wel even doorgaan, maar dan wordt het een beetje druk :P.

 6. In het begin dacht ik even dat het echt was (tot aan de lunch zeg maar). Super leuk geschreven! Eh, op dit moment bewonder ik niet echt een celeb ofzo. Maar mijn vriend is leuk! Kan ik veel beschuitjes mee eten ;)

 7. Super leuk geschreven! Tja, ik kan me niet echt een beroemdheid inbeelden waarmee ik wat zou willen doen. Ik heb dan ook een fantastische vriend :) Ik zou wel eens een koffietje willen drinken met Angelina Jolie! Om uit te vissen hoe zij er in slaagt altijd er zo ravissant uit te zien. Al vrees ik dat ik het antwoord ken, en dat het niet echt mogelijk is voor de ‘gewone’ mens.

 8. Oh ja, mij lijkt het toch niet echt leuk om zo’n lief te hebben, maar anders zou ik voor… Ryan Follese gaan? Ik weet het niet, ik zag net een foto van hem, hij is nog wel knap (:.

 9. haha heel leuk geschreven! En lekker herkenbaar :)
  Er gaat niemand boven mijn eigen vriendje, maar als ik dan moet kiezen zou ik een beschuitje (of twee, drie…) met uhh ik weet niet eens hoe die heet. Oh wat erg.
  Oh wacht; taylor geloof ik! Die van Twilight in ieder geval, die eerst dat lange haar had maar nu niet meer. Nouja tis een hottie in ieder geval.

 10. Hahaha, ja, jij laat je fantasie lekker op de loop. Helaas heb ik geen antwoord op je vraag, want ik ken bijna geen acteurs, in ieder geval geen waar ik wel meer dan een beschuitje mee zou willen eten ;)

 11. Ik moest die meneer van jou even Googlen nooit van gehoord… slecht I know…

  Met wie zou ik een beschuitje willen eten?? Hmmm Darren Hayes, Robbert Pattinson of Richard Hammond…. Ja graag, maar dan wel als ze zo reageren als IK wil ;)

 12. In het begin dacht ik, is dit een fantasie schrijfsel Of iets echt? Lees paar regels verder(lees: alinea) dit is fantasie, maar echt super leuk geschreven! :) uuhm, met eeb paar aziatische acteurs en alex paty dinges xd

 13. Ikzelf zou niet willen daten of verliefd willen worden op een bekend iemand, dit omdat hij/zij gewoon simpel weg onbereikbaar is en er altijd mensen zijn die hem ook willen..

  dat lijkt me zo niet fijn!

 14. Heath Ledger (kan best), Jake Gyllenhaal (Brokeback Mountain ftw inderdaad), Bradley Cooper, Jake Johnson (Nick uit New Girl, met dat personage wil ik op zich best trouwen), Ryan Gosling, Ian Somerhalder, Hugh Jackman.

  Zo.

 15. Ik zou nu graag een waslijst aan modellen willen opnoemen en weet ik het wat allemaal, maar ik vind die standaard modellen nou weer helemaal niet mooi, liever de plus-size models :-) maar daar hoor je nou nooit iets over!

  Verder wel een goed verhaal Laura! :-) Leuk geschreven, en lees d’r weer lekker easy going doorheen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.