Mijn blog bestaat vijf jaar en dat was ik echt niet vergeten hoor

Oké, laten we even doen alsof het nog 24 maart is of dat jullie niet weten dat het eigenlijk gisteren was dat mijn blog vijf jaar bestond in plaats van vandaag. Ja? Oké, gaan we dan.

Vijf jaar geleden begon ik deze blog (vanaf mijn 12e had ik wel een andere blog, maar dat was meer een mengelmoes van alle leraren zijn stom, kijk mij diepzinnig zijn en andere saaie blogjes). Weet je niet hoeveel er kan veranderen in vijf jaar? Nou, heeeeeel veel dus, want vijf jaar geleden:

– Begon ik met deze blog op aanraden van mijn ex-vriend die ik toen ‘het vriendje’ noemde. Inmiddels is er alweer een andere ex-vriend en allerlei dates tussengekomen en ben ik dus single (hopelijk leest Joseph Gordon-Levitt dit).
– Zat ik in het eerste jaar van mijn bachelor Literatuurwetenschap. Totaal geen gedachten of angst over wat ik daarna zou doen, wel af en toe een paar vragen. Nu zit ik aan het einde van de master Wijsbegeerte en moet ik huilen als iemand vraagt hoe ik daar mijn geld mee ga verdienen.
– Woonde ik thuis in een niet nader te benoemen dorp bij mijn ouders, nog lang niet met plannen om uit huis te gaan. Nu woon ik in Rotterdam, een heuse stad, in mijn eigen studio met de leukste kat van de wereld, Dikkie. In de tussentijd heb ik op kamers en samengewoond, dus het enige wat nog mist in het rijtje is wonen in een echt huis met hypotheek.
– Werd ik meteen heel fanatiek met bloggen. Na het succes van mijn blog over Nico Dijkshoorn had ik de smaak te pakken en blogde ik anderhalf jaar lang elke dag. Nu ben ik al blij als ik één keer in de week iets heb en dat red ik meestal al niet.

Er kan dus veel veranderen in vijf jaar. Geen zorgen, de komende vijf jaar bloggen maak ik ook nog wel vol. Misschien ben ik dan wel echt famous. Of getrouwd met een nog famouser persoon. Of rijk. Of moeder. Of heb ik een écht huis met een hypotheek en dat soort enge dingen. Of allemaal tegelijkertijd.

We gaan het zien. Spreek jullie over vijf jaar weer.

Tags:

16 Responses to “Mijn blog bestaat vijf jaar en dat was ik echt niet vergeten hoor”

 1. Vijf jaar alweer Laura, gefeliciteerd! Bizar hè, dat er zoveel kan veranderen in vijf jaar tijd. Ik lees je blog overigens nog steeds met heel veel plezier. Op dus naar de volgende vijf jaar!!

 2. Gefeliciteerd! :D Tijd voor taart?
  Over vijf jaar moeder? Dan heb je helemaal geen tijd meer voor een blog, of je gaat alleen maar foto’s van je mormel(s) spammen :P

 3. Back in line! Joseph Gordon-Levitt is van mij.

  Oh enne, gefeliciteerd ;)

 4. Gefeliciteeeerd, of je hebt dan nog meer katten :D en getrouwd met Joseph Gordon-Levitt hoop ik dan?

 5. Hoera! Gefeliciteerd Laura. Gaan we nu het nieuwe levensjaar van je blog inluiden met chocolade pepernoten? :)

 6. Van harte gefeliciteerd!
  Wat een mijlpaal, vijf jaar (en één dag).
  Ik ben benieuwd naar de komende vijf jaren! En de vijf daarop. En de vijf daarop!

 7. 5 jaar! Gefeliciteerd! :-) Ik volg je echt alweer lang, de tijd vliegt.

 8. Ik vind dat je nog minstens 50 jaar moet bloggen, want ik moet altijd hardop lachen door je schrijfsels. En dat vind ik fijn.
  En ik ken niemand die Wijsbegeerte studeert terwijl dat zo tof is. Je vindt vast wel een grote-mensen-baan daarna :)

  Gefeliciteerd met het 5-jarig blogbestaan!

 9. Gefeliciteerd! De vijf jaar hoop ik ook wel te halen maar dat voelt aan de ene kant ook een soort van vanzelfsprekend, na een jaar of drie/vier stop je niet zomaar meer denk ik.

 10. Gefeliciteerd! Dat elke dag bloggen was vrij absurd. Ben ergens wel blij dat je dat niet hebt volgehouden, want dan zou ik me waarschijnlijk nog steeds een slechte blogger voelen :P

 11. Over 5 jaar maak jij iedereen jaloers met het leukste vriendje, het mooiste huis, de beste baan en de kekste kat…

  Pfff…

  Ik ben nu al jaloers…

 12. Nogmaals van harte. Op naar de volgende vijf!

 13. Oh gefeliciteerd! Er kan inderdaad zoveel veranderen in vijf jaar tijd. Ik vind het echt knap en leuk dat je al zolang blogt. Zeker blijven doen :)
  xx

 14. Beter laat dan nooit, maar gefeliciteerd met vijf jaar! Volgens wikipedia is vijf jaar een ‘houten’ jubileum. Van dik hout zaagt men planken, en blijkbaar ook vijf jaar lang blogs! Van Dik Hout is overigens ook een band. En die vinden het denk ik niet enorm prettig om tot planken gezaagd te worden. Maar dat geheel terzijde!

 15. Gefeliciteerd! Ik ben alvast naar de belevenissen die je de komende vijf jaar gaat delen. En oh ja, als je Joseph-Gordon aan de haak weet te slaan, dan kom ik hem afpakken. Dan weet je dat alvast.

 16. Trackbacks

Leave a Reply