Laura doet alle tags

Normaal doe ik niet aan tags. Maar ik word wel getagd. Dat, lieve mensen, is niet meer nodig. Ik zal even snel alle tags (dat zijn een soort blog-vragenlijstjes die je aan andere bloggers moet doorgeven, een soort kettingbrief online) doen, zodat jullie me niet meer hoeven te taggen (‘Wat lief van je, Laura.’ ‘Ach, zo ben ik.’).

De what’s in my bag-tag.

Een hoop troep (zie foto hierboven).

De let’s get VERY personal-tag.

Laten we het even niet doen.

De eleven questions-tag.

Elf vragen, tja, dat is wel erg veel hoor. Ik weet niet of ik daar wel tijd voor heb.

Hoe nep ben jij-tag.

Heel erg nep. Niets is echt aan mij. Stiekem ben ik een vieze man van 75 uit Maastricht.

My boyfriend does my make-up-tag.

Welke ‘boyfriend’? En welke make-up?

Als ik een … was, was ik een …-tag.

Als ik een Laura was, was ik een Laura. Lekker makkelijk.

Mijn alfabet-tag.

Abcdefghijklmnopqrstuvwxyz. Ik denk niet dat die van jou anders zal zijn en anders ga ik toch erg twijfelen aan je scholing.

Wat heb je liever-tag.

Ja, ik heb heel veel liever.

Ben jij een echte beautyfreak-tag.

Duidelijk wel ja. Je hoeft alleen maar naar mijn blog te kijken om daarachter te komen. Beetje een onzinnige vraag hoor!

Your mobile phone-tag.

Die heb ik ja.

Show your screen-tag.

Mijn ‘screen’ wil graag privé blijven.

‘Laura, is het nou echt nodig om deze tags belachelijk te maken?’
Ik zal jullie even mijn mening over tags verkondigen. Ik vind het lief als mensen mij taggen, maar ik vul ze nooit in. Waarom niet? Omdat ik het onorginieel vind. Natuurlijk heb ik niet altijd originele blogjes, maar er is een bepaalde grens. Bovendien zijn de meeste van die tags ook niet leuk, vind ik. Als jij het wel leuk vindt, moet je er vooral mee door gaan, natuurlijk :) Maar tag mij niet, want dat heeft geen zin en bovendien heb ik ze nu toch al allemaal gedaan!

Wat vinden jullie van tags?

55 gedachtes over “Laura doet alle tags”

 1. De meeste ’tags’ en ‘stokjes’ doen me toch denken aan het bloggen back in 2003 zeg maar. Dat het super cool was als iemand jouw naam noemde en dan nam je een plaatje over (want iets invullen, dat hoefde toen nog niet). Ik vind het nu veel leuker als iemand mijn naam noemt omdat diegene dat wil, of omdat ik iets leuks heb geschreven. En daar heb je dan weer geen tags voor nodig.

  In het hier en nu is het dus anders. Soms doe ik er wel aan mee en soms ook niet, dat hangt van de tag af en de hoeveelheid inspiratie die ik op dat moment heb. Ik vind het vaak ook wel leuk om te lezen bij anderen. Maar niet iedereen vindt het leuk en dat respecteer ik dan ook weer.

 2. Hihi een tijdje terug deed ik echt nooit aan tags uiteindelijk werd ik zo vaak getaged of hoe schrijf je dat getagt? en dat ik het overnam en toch maar deed. Later toch niet meer gedaan dat tag gebeuren.

 3. Nou, mijn alfabet is dus wel lekker anders.

  Maar tags, ik vind ze meestal wel leuk om te lezen, al vind ik ze natuurlijk ook weer niet allemaal even geweldig. Ze zijn wel simpel ja, maar soms is dat tussendoor wel even lekker (en gemakkelijk). Kan alleen niet ontkennen dat het onorigineel is en het minder is om overal hetzelfde soort posts te zien. Maar aan de andere kant ben ik wel een beetje een “lijstjes-mens” (tja, tags zijn toch vaak een soort lijstjes) dus zo erg vind ik dat ook weer niet.

 4. Wat jij zegt eigenlijk, ik heb het ook niet zo op tags.
  Ik krijg ze ook wel eens en dan van die persoonlijke waarin ik vragen moet beantwoorden of iets over mezelf moet vertellen. Nou vind ik zelf al dat ik veel persoonlijks op het internet spuw dus daar hoeft geen persoonlijke tag bij. Dat zeg ik dan ook en eigenlijk begrijpen de ’taggers’ dat altijd wel. De enige die ik ooit heb gedaan is de eyeshadow tag, want ja Laura, ik heb wel make-up. Niet doorvertellen hoor. Verder vond ik die tag wel ‘origineel’ omdat ik bij wijze van spreken pimpelpaars met gele stippen op mijn giecheltje mocht gooien. Ook zat ik niet vast aan bepaalde regels en vond ik het wel een uitdaging want ik ben eigenlijk helemaal niet zo goed met make-up, vind ik zelf. Moet je ook niet doorvertellen hoor.

 5. Heel erg eens. Ik vind het zelf niet interessant om te lezen. Heb alleen 1 keer een tag ingevuld. Was in een leuke bui en het waren leuke vragen. De andere keren heb ik lief afgewezen.

 6. Heel erg eens. Ik vind het zelf niet interessant om te lezen. Heb alleen 1 keer een tag ingevuld. Was in een leuke bui en het waren leuke vragen. De andere keren heb ik lief afgewezen.

 7. Ik vind een tag wel een soort compliment. Doe er dus (af en toe ) wel iets mee. Maar lang niet altijd wat de tagger verwachtte … Ik geef ze nooit door, wél terug ;)

 8. Hahahha, tags zijn net zoiets als naar RTL4 kijken, iets wat ik bijna nooit doe/lees. Maar ik heb deze natuurlijk gelezen en bekeken

 9. Soms krijg ik wel eens een tag en heel soms wil ik hem nog wel eens plaatsen omdat het een leuke tag is. De meesten verdwijnen echter gewoon in de prullenbak.

 10. Ik doe er zelf niet aan. Er zijn al zat blogs die zoiets hebben.. dan snap ik niet waarom ik het ook zou moeten… Ik lees ze af en toe, soms is het wel leuk.

 11. Wanneer je geen inspiratie hebt, zijn ze ontzettend handig, haha, maar ik vul ze eigenlijk ook nooit in.. Wanneer ik geen inspiratie heb, heb ik ook geen zin om die lijstjes in te vullen :p

 12. Ik ben eigenlijk nog niet helemaal bekend met de tags. Ik ben ze wel eens tegengekomen. Ik vond dat dan op zich wel grappig, maar als ik het zo lees (en dus wat meer doorkrijg wat het precies inhoudt) dan is ’t wel een beetje… Tsja… ‘Kweenie’.

 13. Ik kreeg een tag toen mijn blog net bestond. Dat is de enige keer dat ik er een kreeg en ook dat ik meegedaan heb. Eigenlijk kwam het wel mooi uit want zo kon ik, zonder een heel egocentrische post te maken, mezelf introduceren.

  Maar ik ben het met je eens, het is onorigineel. Is ook de reden dat ik het eigenlijk niet meer zal doen.

 14. Sommige tags vind ik wel leuk, zoals die 11-vragentag. Omdat er dan steeds andere vragen zijn dus dan is het leuker om te lezen. Maar de meeste tags vind ik niet heel erg bijzonder.

 15. Tags zijn leuk op momenten dat je geen inspiratie hebt, maar ook alleen als het geen compleet onzinnige tags zijn. Die van de handtas vond ik nog wel leuk :-)

 16. Als ik een tag krijg voel ik me altijd verplicht het te doen. Maar eerlijk gezegd vind ik de meeste saai en lees ik ze bij anderen ook niet altijd. Maar soms is het wel handig als ik even geen inspiratie heb en toch iets online wil zetten..

 17. Haha groot gelijk heb je! Het is een beetje inspiratieloos, ook al moet ik stiekem toegeven dat ik het wel leuk vind om het bij andere mensen te lezen. Zelf ben ik te lui om die lange lijst met vragen in te vullen, het doet me een beetje teveel denken aan mijn Hyves-periode waarbij iedereen ook zo’n lijst op zijn pagina had staan die je in kon vullen.

 18. Ik vond ze wel leuk maar tegenwoordig kan ik me er niet meer toe zetten om ze in te vullen en te plaatsen. Alleen de ‘whats in your bag’ tag vind ik wel leuk om te lezen bij anderen. :)

 19. Haha, je droge commentaar is echt lachen soms :D! Die dingen doen me altijd denken aan testjes uit tienerblaadjes. Bah. Niet te geloven dat ik daar gek van was vroeger!

  1. Hoewel ik je tas trouwens wel eeeeerg wanordelijk vind, foei! (grapje dus)
   Kan iemand me helpen met mijn gravatar? :( Best zielig, maar ik krijg mijn foto maar niet te zien, hoewel ik hem wel geupload heb.

   1. Haha, hij is wel wanordelijk :P Maar ik heb hem na de foto opgeruimd, dus nu is het al beter! Wat betreft je gravatar: ik weet niet of je verschillende e-mailadressen hebt, maar misschien is dat het? Dat je hem niet bij het goede e-mailadres hebt gedaan?

 20. Haha, wat een leuk idee! Ik heb gemengde ideeën over tags, ik ben er dol op om dat soort dingen in te vullen, maar tegelijkertijd zijn heel veel vragen stom en het voegt weinig toe aan je blog. Ik vind tags bij anderen dan ook zelden leuk om te lezen.

 21. Sommige zijn wel leuk :). Ik doe er niet echt veel ofzo, maar het is idd zo dat je tags heb die ongelooflijk onorigineel zijn en iedereen heeft hetzelfde op z’n blogs staan. Maar het is af en toe wel leuk om gewoon eens een nutteloze tag te doen.

 22. Bloggen moet niet teveel van moetens zijn ! Ik heb wel een paar stokjes ontvangen, braaf iets mee gedaan, maar ik geef ze ook niet door.

 23. Ik snap je punt heel erg goed… maar ik vind tags altijd wel leuk om heel eerlijk te zijn. Ineens zie je de bloggers van een hele andere kant. De vragen zijn dan misschien niet direct origineel, maar de antwoorden vaak wel ;)

 24. Laura schopt tegen tags. Amen.

  Niet dat tags nou zo stom zijn, maar ze passen niet op mijn blog. Duh. Dus voor iedereen die erover denkt mij te taggen: take another victim.

 25. Als ik een vriendje had, zou ik me wel een keer willen laten opmaken door hem. Ik weet alleen niet of ik dat op internet zou willen laten zien haha, gewoon voor de fun en niet als tag.

 26. ligt eraan welke tag natuurlijk, maar over ’t algemeen vind ik ze leuk. vooral die 11 vragen die nu rondcirkelt en waarbij mensen vaak leuke vragen verzinnen :) qua lezen ligt het er vooral aan of er moeite wordt gedaan om ze te beantwoorden, misschien met anekdotes enzo. dat vind ik juist altijd wel vermakelijk :)

 27. In het verleden ben ik regelmatig getagd maar ik heb er hooguit 4 ingevuld omdat ik die dan nog wel grappig vond en op m’n log geplaatst. Ik vind het helemaal niks en zal ook zelf nooit een tag doorgeven…

 28. Ik ben ook niet van de tags, Laura. Om precies dezelfde reden: onorigineel.
  Mensen vinden het vooral leuk om het over zichzelf in te vullen, maar er is buiten henzelf geen mens die zich ervoor interesseert. :-P

  P.S. Ik heb die van jou toch maar even gelezen, voor het geval er toch nog iets origineels kwam. En pssst… hier en daar heb ik stiekem geglimlacht.

 29. Ik doe het wel, maar meestal alleen als ik echt geen inspiratie heb maar wel met wat inhoud. Morgen bijv. komt er een tag online over m’n blog. Vind ik fijn omdat ik alles even op een rijtje kan zetten voor mezelf :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.