Films: Nowhere Boy & Be With Me

Nowhere Boy (2009)

Samenvatting: Dit gaat over de vroegere jaren (de jeugd) van John Lennon, de inmiddels overleden ex-bandlid van de Beatles. John heeft het niet makkelijk, want hij heeft geen contact meer met zijn vader en ook zijn moeder ziet hij niet vaak, omdat hij bij zijn tante Mimi woont. Op een gegeven moment richt John een band op en ontmoet hij Paul McCartney, die erbij komt.

Natuurlijk is het levensverhaal (of eigenlijk een deel ervan) van John Lennon geromantiseerd voor de film, maar ik vond het toch erg vermakelijk om te kijken. Het Liverpoolse accent, de grappen en Aaron Johnson (hij speelt de rol van John Lennon) is uiteraard ook niet verkeerd om naar te kijken. Ik weet niet of het voor niet-Beatlefans ook leuk is om te kijken, maar je kan het op zijn minst proberen!
Overigens de titel van de film is gebaseerd op het Beatle-liedje ‘Nowhere Man’. Oh en nog een ander bizar feitje: Aaron Johnson (21 jaar) heeft een relatie met de regisseuse van deze film Sam Taylor-Wood, die 45 jaar is.

Wel kijken: Voor Beatle-fans die het niet erg vinden dat het verhaal geromantiseerd is.
Niet kijken: Als je dikke haat aan de Beatles hebt, maar dat zou sowieso niet leuk zijn.

Leukste quote:
John Lennon: ‘Is Nowhere full of geniuses, sir? Because then I do probably belong there.’

Be With Me (2005)

Samenvatting: Het zijn drie verhalen die met elkaar verstrengeld zijn en allemaal in Singapore afspelen. Als eerste het verhaal over de bewaker ‘Fatty’ die verliefd is op de onbereikbare Ann, die in alles het tegengestelde is van hem. Zij heeft een succesvolle carriere, hij woont nog steeds thuis en wordt bovendien ontslagen.
Het tweede verhaal is tussen de tienermeisjes Sam en Jackie, die elkaar via een chatroom hebben leren kennen. Hun vriendschap groeit uit tot een liefdesrelatie, maar dan ontmoet Sam Brian…
Het derde verhaal is van de winkeleigenaar Chiew, die sinds de dood van zijn vrouw eenzaam is geworden. Maar dan komt hij via zijn zoon in contact met de doof-blinde Theresa.

Het zijn drie verhalen over liefde en echt, het is de beste film die ik dit jaar heb gezien. Waar je vooral op moet letten als je deze film kijkt, is de rol die de zintuigen spelen en de manier van communiceren (de brief, het chatten en smsen, eten en de typemachine). Ik vind zelf de muziek ook heel mooi. Overigens speelt Theresa in de film zichzelf: ze is echt een doof-blinde vrouw die zich, ondanks haar beperkingen, heeft weten te redden in deze wereld en ook een opleiding heeft gedaan. Echt een aanrader, kijken dus!

Wel kijken: Omdat het gewoon een goede film is (ja, ik doe even subjectief). Serieus. Geen grapjes. Ga hem gewoon kijken.
Niet kijken: Als je alleen maar naar standaard romantische komedies kijkt (saaaaaaai).

Mooiste quote:

Theresa (op haar typemachine): ‘Be with me, my beloved love
that my smile may not fade’

En: heb ik jullie een beetje kunnen overtuigen?

24 Responses to “Films: Nowhere Boy & Be With Me”

 1. Oh leuk artikel! Die tweede film lijkt me leuk, ik heb het niet zo van de Beatles dus de eerste sla ik over..

 2. Oh leuk artikel! Die tweede film lijkt me leuk, ik heb niets tegen de Beatles hoor. Maar ik zie mezelf niet die Beatles film kijken.

 3. Nou, vooruit, omdat je zo lekker subjectief bent overweeg ik de 2e film eventueel ooit eens te gaan kijken. Want nu wil ik natuurlijk weten of ik hem ook (zo) goed vind. De muziek in de trailer vind ik ook heel mooi, dus dat is op zich al veelbelovend.

 4. Ik ben lekker heel saai want ik houd van romantische comedies. Waarschijnlijk omdat ik meestal films kijk als ik nergens aan wil denken. Ik heb trouwens wel die ene film gezien waar je het laatst over had, Big Fish, en die vond ik echt goed. Beetje raar (joh) maar wel echt leuk. En de Beatles-film moet ik natuurlijk ook wel even gaan bekijken.

  • Ja, als je nergens aan denken, dan zijn die films daar wel goed voor ja haha. En leuk dat je Big Fish hebt gezien en hem goed vond :D

 5. Mij lijken ze alletwee erg leuk! Vooral de eerste, omdat ik nog niet zoveel van de beatles af weet.

 6. Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt! Ik ga ze op mijn ’to-watch’ lijstje zetten ;)

 7. Het lijkt me wel wat, allebei de films. Ik geef het even door aan mijn vriend, die is van de films en weet heel vaak van te voren of een film de moeite waard is. :-)

 8. Nowhere Boy ga ik sowieso kijken, en Be With Me ziet er wel interessant uit, dus die zal ik vast ook een keer gaan kijken xD

 9. Nowhere Boy klinkt heel leuk :)

 10. Nowhere Boy heb ik ook gezien (2 keer, hihi.. ik kon geen genoeg krijgen van het accent) en dat vond ik een hele leuke film. Die andere spreekt me niet echt aan, maar misschien ga ik nog wel eens een poging wagen om ‘m te kijken omdat jij ‘m zo aanraadt ;)

 11. Die klinken allebei heel leuk! Sowieso kan het nooit kwaad om een film over de Beatles te kijken en wat betreft Be With Me: ik houuuu van films en boeken met meerdere verhaallijnen. Even onthouden, deze twee titels :)

 12. Die eerste lijkt me erg leuk!
  Dat is er 1 om binnenkort te kijken;)

 13. Haha ik zat net serieus te bedenken dat ik vanavond wel even een film kan gaan kijken! Thanks voor de tips, de eerste lijkt me heel leuk.

 14. Die tweede lijkt me wel mooi.

 15. Nowhere Boy heb ik een keer gekeken, mooi en indrukwekkende film! Ik heb ‘m ook voor mijn verjaardag gekregen. Be With Me lijkt me mooi!

 16. Die tweede wil ik nu wel graag gaan kijken ja!

 17. Nowhere Boy is inderdaad een mooie film zeg. Die tweede ken ik nog niet…

 18. Ik wil Nowhere Boy echt heel graag zien :D

 19. Be with me lijkt me wel een mooie film.

 20. Trackbacks

Leave a Reply