De matrassenman

Verhuizen is niet makkelijk, zeker niet als je ouders’ huis zo’n zeventig kilometer van je nieuwe kamer is verwijderd. Want hoe doe je dat met meubels? En wat te denken van het matras?

Allereerst kwamen de mannen van de Ikea de meubels brengen. Ze zouden tussen negen en één uur komen. Toen ik dat hoorde, gooide ik er een aantal scheldwoorden uit, want: ‘Dan moet ik hartstikke vroeg weg en je zult zien dat ze pas om één uur komen.’ (het is namelijk twee uur reizen voor mij met het openbaar vervoer) Maar het wonder geschiedde: ze kwamen om negen uur. Ik heb de Ikea dus in mijn hart gesloten (ook al begint het wel te vervelen als je er in drie keer in een maand bent geweest).

Maar ja, wel leuk hoor, die meubels, bank, tafel, bed. Maar wat is een bed zonder matras? Daar heb je eigenlijk niks aan, ligt niet zo lekker, alleen een lattenbodem. Dus moest er een matras komen.

Een matras van 140 bij 200 centimeter vervoer je niet zomaar even. Gelukkig bestaat er zoiets als een matrassenman. Deze meneer komt in zijn vrachtwagen naar je toe en sleept je matras zelfs nog die tachtigduizend trappen op.

Een paar dagen geleden zou hij komen, de matrassenman. Tussen acht (!!!!!!) en twaalf uur. Mensen op Twitter hadden me al gewaarschuwd: ‘Die komt om half één.’ Oké oké, het was niet zo geweldig als met de Ikea, maar hij kwam. Om half tien. In de tussentijd vermaakte ik me met afwassen (van mijn nieuwe servies, niks laten vallen!), het kapot maken van het touwtje van de lamellen (ik word ook wel eens handige Harry genoemd) en creatieve foto’s van mijn lamp maken, zoals je hierboven ziet.

Ik rende naar beneden toen ik hoorde dat de matrassenman er was. Ik vloog bijna, zo hard rende ik. Ik kon zijn vrachtwagen al zien. Met één arm leunde hij op het halfopen raampje. Diezelfde arm was versierd met een tatoeage. Ik houd niet zo van tatoeages, maar bij hem maakte het me niet uit.

Want mijn god, wat was de matrassenman knap.

Hij bracht mijn matras naar boven, die tachtigduizend trappen op (oooh, hij is nog sterk ook!), legde het matras op de lattenbodem, nam het geld aan en… ging ervandoor.

Ik vertelde erover op Twitter en ik weet niet wat voor reputatie heb, maar iedereen vroeg gelijk of ik het matras samen met hem heb uitgeprobeerd.

Sorry, ik heb mijn reputatie geen eer aangedaan.

Nu maar hopen dat de postbode in Oegstgeest een knappe jongen is.

39 Comments to “De matrassenman”

 1. Binnenkort dan maar nog een matras bestellen en thuis laten bezorgen?

 2. hihih een matrassenman is toch niet fijn, die ziet teveel matrassen, straks heeft ie nog bedwantsen iekkks.. lol

  Fijn dat ze in ieder geval op tijd kwamen. Ik heb al 2 keer op de glasvezel man gewacht, voor noppes. Ik vertik het nu om weer te bellen en snel internet te hebben.

 3. je weet toch dat dat de fooi is!

  ps: die foto is echt uit een goede hoek genomen. Talent!

 4. Daar gaat je reputatie, Handige Harry… poor you.

 5. Hahaha, ik lach me een bult, ik denk dat ik binnenkort een speciaal matras met gat erin moet laten komen ;)

 6. Bezorgt de matrassenman echt alleen matrassen? Anders zou je ook nog andere dingen kunnen bestellen, een nachtkastje bijvoorbeeld. Of een hele serie nieuwe dekbedden ofzo. Zie je hem nog eens en kun je z’n nummer vragen!

 7. Wat een erg leuke lamp! Over je matras kan ik niet oordelen natuurlijk.

 8. Dat valt me nou echt van je tegen dat je hem niet meteen onschuldig een klein duwtje had gegeven zo plof op het matras…
  Hoefde ik niet te doen bij mijn matrassenman… dat is zo’n ik ga naar thailand om daar een vrouwtje optehalen typ… nou die hoef ik niet op mijn matras. ben immers geen thaise…

 9. Deze post is echt waardeloos zonder foto’s

 10. Koop heel veel bedden met lattenbodems, kun je een lat-relatie beginnen :P

 11. Misschien heeft hij een post-itje met z’n nummer ergens op/in het matras verstopt voor de handige Harry’s onder ons?

 12. Komen ze ook nog een douche installeren? Niet getreurd dan, die kun je ook nog uittesten met de loodgieter ;)

 13. Leuke lamp! Maar niet zo leuk als de matrassenman??

 14. Misschien nog een logeermatras die moeten worden vervoerd? :P

 15. Hm, misschien moet ik ook maar weer eens gaan verhuizen, hahaha ;p

 16. Ik vroeg me al af of de matrassenman echt knap genoeg was voor een blogpost. ;-)

 17. Aawh, wat jammer Laura! Misschien volgende keer beter :b?

 18. Maar je hebt zijn nummer wel gevraagd?

 19. Bij de meeste zaken kun je je matras na een aantal dagen uitproberen weer retour zenden als ie niet bevalt. Dus hoppa terug met dat ding! En dan gewoon even bellen dat diezelfde matrassenman hem even op moet komen halen. Vervolgens ga je je nieuwe matras met hem testen, omdat je immers ook wilt weten hoe de matrasbalans is bij een belasting van twee personen!

 20. Ach, een knappe matrassenman is het wachten tenminste waard!

 21. Hahaha.Ik zag laatst een knappe man bij het tuincentrum. ;) Ach, knappe postbodes? Ik hoop het voor je.

Leave a Reply