De matrassenman

Verhuizen is niet makkelijk, zeker niet als je ouders’ huis zo’n zeventig kilometer van je nieuwe kamer is verwijderd. Want hoe doe je dat met meubels? En wat te denken van het matras?

Allereerst kwamen de mannen van de Ikea de meubels brengen. Ze zouden tussen negen en één uur komen. Toen ik dat hoorde, gooide ik er een aantal scheldwoorden uit, want: ‘Dan moet ik hartstikke vroeg weg en je zult zien dat ze pas om één uur komen.’ (het is namelijk twee uur reizen voor mij met het openbaar vervoer) Maar het wonder geschiedde: ze kwamen om negen uur. Ik heb de Ikea dus in mijn hart gesloten (ook al begint het wel te vervelen als je er in drie keer in een maand bent geweest).

Maar ja, wel leuk hoor, die meubels, bank, tafel, bed. Maar wat is een bed zonder matras? Daar heb je eigenlijk niks aan, ligt niet zo lekker, alleen een lattenbodem. Dus moest er een matras komen.

Een matras van 140 bij 200 centimeter vervoer je niet zomaar even. Gelukkig bestaat er zoiets als een matrassenman. Deze meneer komt in zijn vrachtwagen naar je toe en sleept je matras zelfs nog die tachtigduizend trappen op.

Een paar dagen geleden zou hij komen, de matrassenman. Tussen acht (!!!!!!) en twaalf uur. Mensen op Twitter hadden me al gewaarschuwd: ‘Die komt om half één.’ Oké oké, het was niet zo geweldig als met de Ikea, maar hij kwam. Om half tien. In de tussentijd vermaakte ik me met afwassen (van mijn nieuwe servies, niks laten vallen!), het kapot maken van het touwtje van de lamellen (ik word ook wel eens handige Harry genoemd) en creatieve foto’s van mijn lamp maken, zoals je hierboven ziet.

Ik rende naar beneden toen ik hoorde dat de matrassenman er was. Ik vloog bijna, zo hard rende ik. Ik kon zijn vrachtwagen al zien. Met één arm leunde hij op het halfopen raampje. Diezelfde arm was versierd met een tatoeage. Ik houd niet zo van tatoeages, maar bij hem maakte het me niet uit.

Want mijn god, wat was de matrassenman knap.

Hij bracht mijn matras naar boven, die tachtigduizend trappen op (oooh, hij is nog sterk ook!), legde het matras op de lattenbodem, nam het geld aan en… ging ervandoor.

Ik vertelde erover op Twitter en ik weet niet wat voor reputatie heb, maar iedereen vroeg gelijk of ik het matras samen met hem heb uitgeprobeerd.

Sorry, ik heb mijn reputatie geen eer aangedaan.

Nu maar hopen dat de postbode in Oegstgeest een knappe jongen is.

39 gedachtes over “De matrassenman”

  1. hihih een matrassenman is toch niet fijn, die ziet teveel matrassen, straks heeft ie nog bedwantsen iekkks.. lol

    Fijn dat ze in ieder geval op tijd kwamen. Ik heb al 2 keer op de glasvezel man gewacht, voor noppes. Ik vertik het nu om weer te bellen en snel internet te hebben.

  2. Bezorgt de matrassenman echt alleen matrassen? Anders zou je ook nog andere dingen kunnen bestellen, een nachtkastje bijvoorbeeld. Of een hele serie nieuwe dekbedden ofzo. Zie je hem nog eens en kun je z’n nummer vragen!

  3. Dat valt me nou echt van je tegen dat je hem niet meteen onschuldig een klein duwtje had gegeven zo plof op het matras…
    Hoefde ik niet te doen bij mijn matrassenman… dat is zo’n ik ga naar thailand om daar een vrouwtje optehalen typ… nou die hoef ik niet op mijn matras. ben immers geen thaise…

    1. Oh oh, dus jij vertrouwt mij niet op mijn goede smaak? Ik had wel een foto willen maken, maar ja, hij ging nogal snel weg :(

  4. Bij de meeste zaken kun je je matras na een aantal dagen uitproberen weer retour zenden als ie niet bevalt. Dus hoppa terug met dat ding! En dan gewoon even bellen dat diezelfde matrassenman hem even op moet komen halen. Vervolgens ga je je nieuwe matras met hem testen, omdat je immers ook wilt weten hoe de matrasbalans is bij een belasting van twee personen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.