I’m singin’ in the rain

httpv://www.youtube.com/watch?v=D1ZYhVpdXbQ

Kijk, het is al stom. Want je moet superdupervroeg op (oké, niet zo superdupervroeg als die mensen uit nog meer the middle of nowhere die vijftien kilometer moeten fietsen, maar toch, je bent een puber, dus je moet wat te klagen hebben). Je hebt vandaag een repetitie wiskunde. En bij gym moet je de piepjestest doen. Wat een *vul hier een scheldwoord in*dag. En alsof het niet erger kan worden, weet je niet wat je aan moet trekken (want je moeder heeft net dat ene shirtje nog niet gewassen, hoe durft ze!).

Maar het kan wel erger. Want het regent.

Uiteindelijk stap je op de fiets (oh neeeeee, ik kom te laat, ik kom echt te laat, mijn haar zat net goed, mijn zadel is nat, stomme regen, bah, bah, bah) en rijd je door de stromende regen naar school. De hele dag plakt je spijkerbroek aan je bovenbenen en met je haar is het ook niet meer goed gekomen.

Maar dan de terugweg. Laten we stellen dat bovenstaande niet gebeurd is, het was ’s ochtends juist een prachtige dag, maar nu je ein-de-lijk uit bent (je hebt de piepjestest overleefd, die repetitie ging eigenlijk wel goed) is het toch gaan regenen. Terwijl je fietst, het is maar tien minuten, word je drijf- en drijfnat. Je bent de hoek nog niet om of je ziet er al uit als een verzopen kat.

En dan kom je thuis. Je gooit je fiets in de schuur, doet de achterdeur open, rent naar boven en trekt die natte spijkerbroek uit. Dat gevoel als je daarna een droge spijkerbroek aantrekt over je droge bovenbenen en hoe lekker warm dat voelt… Zeg nou zelf, dat is toch hartstikke fijn?

Daarom wil ik, nu ik naar Oegstgeest ga verhuizen en weer op de fiets naar de universiteit zal gaan, dit afspreken met de regen: op de heenweg moet je je verstoppen. Maar als je zo graag wil vallen, doe dat dan maar op de terugweg. Ik beloof dat ik niet boos zal worden.

37 gedachtes over “I’m singin’ in the rain”

 1. jaa dat is zo fijn!
  Toen ik op kamers ging verlangde ik inderdaad ook heel erg ernaar om weer te kunnen fietsen naar de uni! Om niet meer iedere keer in die vieze stink tram en trein te hoeven zitten! :D

 2. Haha! Dat is inderdaad een lekker gevoel. Ik vind het dan ook nooit zo erg als het terug regent. Lekker thuiskomen, nat en doorweekt, even onder de warme douche, droog kleren aan, kopje thee erbij… HMMM!

 3. Ja, fijne dealtjes zijn dat. Alleen jammer dat de regen zo wispelturig is, de ene keer houdt ‘ie zich aan de afspraak, de andere keer is ‘ie er gewoon op uit om je te pesten.

 4. Op de terugweg is het inderdaad altijd minder erg, zeker als je daarna het huis niet meer uit hoeft! Want regenpakken zijn natuurlijk niet cool. En zelfs als je dat aandurft, waar laat je zo’n nat pak dan… In je kluisje proppen is meestal ook niet echt een goed idee.

 5. Wat dacht je van regenkleding of een droge broek in je tas? Oké, jammer van je haar. Pech gehad. Ik was er zo eentje die uit the middle of nowhere moest komen en ik vond extreme weersomstandigheden heerlijk. Juist als er een stormalarm was ging ik fietsen. Blijkbaar wel opvallend, want ik heb er eens de krant mee gehaald haha.

  1. Neeee, je snapt het niet! Mijn haar zit daarna echt niet meer, dat is verschrikkelijk! En voor een regenbroek ben ik te ijdel eerlijk gezegd. Wel grappig dat je er de krant mee hebt gehaald haha.

 6. Ik hoef niet zo heel ver te fietsen, een kilometer of 5, maar regen is gewoon stom. Sneeuw is nog erger, maar regen maakt me ook altijd zwaar chagrijnig. Gelukkig heb ik mezelf het afgelopen jaar een nieuwe vaardigheid aangeleerd; met paraplu fietsen. Beetje nat, dat wel, en het gaat alleen als het niet te hard waait. Maar het is wel ideaal.

 7. Als tiener moest ik altijd ver fietsen, de heen weg met regen, ramp. De terugweg zoals jij schrijft, stukken minder vervelend.
  Maar na die jaren in weer en wind fietsen heb ik het fietsen opgegeven.

 8. Ik heb echt een hekel aan regen! Ik moet 3 kwartier naar school fietsen en als het dan regent dan ik dat echt heel vervelend. Ik probeer altijd wel een bus te regelen of een ouder die me brengt maar je hele dag is verpest als dit niet lukt.
  Een van de vieste dingen die ken is een hele dag door school lopen met een doorweekte spijkerbroek, verschrikkelijk!

 9. Helemaal mee eens. Regen op mijn terugweg (9km) vind ik ook nooit zo’n probleem. Tenzij ik dom ben en geen jas bij me heb, of me niet warm genoeg aangekleed heb.

  1. Nee nee, je snapt het niet :( Het is eigenlijk een soort van beloning. Als je door de regen geploeterd hebt, dan wacht de beloning en dat is de warmte van die schone en droge spijkerbroek.

 10. Kijk daarom gaan de regen en ik nooit door 1 deur.
  Hij luistert niet naar wat ik zeg.

  En dan komt mijn schoonmoeder aan met: dan koop je toch een regenpak?
  Yeah right!

 11. Ik heb gelukkig nooit naar en van school hoeven fietsen haha, maar ik vind de regen ook nooit zo erg. Lekker betekenisvol en mooi, behalve als het echt pijpenstelen giet en je erin loopt, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.