Je kan over alles schrijven

Ik weet eigenlijk niet eens hoe ik erop kom. Misschien omdat ik aan het afwassen ben. Of ergens een foto van heb gemaakt. Ik bedoel, welke debiel schrijft nou serieus een blogje over duizenddingendoekjes? Nou ja, ik dus. En jullie, stelletje gekkerds, lezen het nog ook. Wat zeg ik: sommigen vinden het zelfs leuk!

Of is het toch niet zo raar? Als je jezelf serieus wil nemen als blogger/schrijver, dan zou je overal over moeten kunnen schrijven. Half lege (‘Nee Laura, half volle.’) flesjes water, het schroefje bij je meubel van je Ikea dat nergens bij past of natuurlijk de zin van het leven.

Geen inspiratie? Kijk eens om je heen! Want waarom zou je over over moeten kunnen schrijven? Omdat overal een verhaal in zit. Stofzuigen an sich is niet interessant, maar het gaat erom wat jij ervan maakt(‘Als ik gestofzuigd heb, dan kan ik de week daarna niet meer lopen van de rugpijn.’ ‘Mijn stofzuiger is niet alleen dol op stof, maar ook op mijn sieraden die her en der verspreid liggen in mijn kamer en nee, dat is niet mijn schuld.’).

Daarnaast bezit je vast een scala aan anekdotes, al dan niet van jezelf. Er zijn boeken, films, televisieprogramma’s, beroemde mensen, niet zo beroemde mensen, (huis-)dieren, studies, baantjes waar je over kunt schrijven.

JE KAN OVER ALLES SCHRIJVEN.

Geeft dat niet een enorme vrijheid? Dus hup, niet meer zeuren dat je geen inspiratie hebt. Gewoon even goed om je heen kijken.

35 gedachtes over “Je kan over alles schrijven”

 1. Stofzuigers zouden omnomnom moeten zeggen als ze iets groters dan stof naar binnen werken.
  Inspiratie mis ik niet, en als ik die wel mis jat ik die wel van jouw blog :P Krijg je een beetje de verfilming van jouw blog xD Bij je interviews met dingen zou het geeneens zo gek zijn.

 2. Haha, ik heb serieus al een blogje klaarstaan over mijn stofzuiger ;) Ik denk dat ik die nog maar even een maand in de kast laat staan… lijkt ook zo gejat anders. Trouwens, ik zie dat opgeheven vingertje van Laura ook wel een beetje :P

  1. Haha nee hoor, je hebt het nu toch gezegd, dan weet ik dat het niet gejat is haha. En sorry, was niet per se de bedoeling haha.

 3. Vroeger schreef ik alleen als ik inspiratie had: stom, want inspiratie krijg je niet, je moet het vinden ;) dus nadat ik eens besloot om een maand lang iedere dag te bloggen ben ik er ook achter gekomen dat echt overal over geschreven kan worden! :) je hebt weer eens gelijk, Laura!

 4. Eerlijk geschreven had ik vandaag eerst weinig inspiratie. Het is een ontzettend saaie regenachtige dag. Maar het maken van Franse tosti’s zette mij aan het denken. Het riep verlangens op naar de zomer, naar Frankrijk. Het geschreven stukje staat op polderdame.blogspot.com. Laura, je weet inderdaad over van alles te schrijven, dat vind ik erg leuk. Zo beschreef je eens hoe het kledingrek op je kamer instortte, ik zag het helemaal gebeuren. Maar heb je nu echt nare gevolgen ondervonden van het koken? Zijn alle vingers er nog? Grappig, hoe je de werkelijkheid manipuleert!

 5. Klopt, je kunt overal over bloggen. Maar als je dan over ál die dingen toch geenéén leuk verhaal kunt maken, zit je mooi met je mond vol tanden.

 6. Oh jee, ik bedenk me nu wel 2 keer voor ik op m’n blog ga roepen dat ik geen inspiratie heb! Misschien ga ik dan juist wel over jou bloggen haha…

 7. Hmm… zo makkelijk is het niet. Ik vind het heel moeilijk om een gesprek over koetjes en kalfjes te voeren, omdat ik gewoon echt niet weet wat ik moet zeggen. En dus ook niet wat ik moet schrijven. Heeft dat met fantasie te maken? Vroeger zei ik namelijk altijd dat ik geen fantasie had. Ik was zó jaloers op mijn broer die urenlang met lego kon spelen, want de verhalen waren nooit op! Ik legde de legosteentjes op kleur en dat was het.

  1. Ik weet niet, misschien heeft het wel met fantasie te maken ja of met out of the box kijken. Of met goed kijken. Ik weet het niet!

 8. Je hebt wel gelijk, je kan over alles schrijven, maar je kan niet over alles leuk schrijven. Nou ja, in ieder geval: dat is ook nog een kunst. Soms heb ik bv. wel inspiratie maar komt het er allemaal niet zo lekker uit en dan zet ik het stukje uiteindelijk toch nog maar even in de wacht. Of het dan ooit nog goed afgemaakt wordt, tja, dat blijft de vraag. Misschien als ik een andere keer om inspiratie zit te springen :p

 9. Hahaha, goed gezegd! Maar ik vind het toch wel moeilijk om iets leuks te schrijven over een willekeurig onderwerp als ik echt geen inspiratie heb. Volgens mij is dat juist wel weer een sterk punt van jou ;)

 10. Haha, goed artikel en je hebt eigenlijk gelijk! Ik zou ook wel eens iets willen schrijven, gewoon over iets wat om me heen is, maar dan denk ik nee; Dat past niet echt bij mijn blog en doelgroep. Ik denk dat jij wat meer vrijheid en inspiratie hebt wat dat betreft, want jij blogt nou eenmaal over alles en soms van die onzindingen :p. Snap je wat ik bedoel?

  1. Ja, maar dat ligt in je eigen handen. Jíj bepaalt wat er op je blog komt en wat je doelgroep is, dat kan je altijd uitbreiden. Niemand verplicht het je!

 11. Eens! Je moet alleen wel op je kont gaan zitten om vervolgens dingen op te schrijven. Heb je ook een manier om aan concentratie te komen, en rust? Dat hoor ik graag! Inspiratie is er namelijk wel….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.