Wat ik deze week zoal heb gedaan, waardoor ik dit blogje niet vooruit kon schrijven

Op het moment van schrijven is het 14.29 uur op 27 oktober 2012 en ik moet om 16.45 weg. Ik ben pas rond een onbekend tijdstip dat in ieder geval veel later dan 23.45 uur is terug. Ik moet nog een blogje schrijven voor deze dag. Ik heb had geen onderwerp. Maar daarom ga ik jullie vertellen wat voor belangrijks ik gedaan heb deze week, zodat ik geen blogjes vooruit kon schrijven.

– Ik heb geleerd voor een tentamen.
– Ik heb veel gesogd (‘Ge-wat?’ ‘Ge-facebooktendergelijkeinplaatsvanstuderen.’).
– Ik ben op een langere jongen afgelopen alsof ik zijn meerdere was. (‘Pardon?’ ‘Toneelvereniging.’)
– Ik ging naar de eerste bijeenkomst van het schrijversclubje (bij gebrek aan een originele naam) van Literatuurwetenschap en was zwaar geïntimideerd door eerstejaars die al boeken hebben geschreven en KNAW-prijzen hebben gewonnen. Diezelfde eerstejaars vroegen aan mij: ‘Zit jij in de andere werkgroep?’ Mijn antwoord: ‘Eh nee, ik ben derdejaars.’ ‘Oeps…’ Heel raar, want normaal gesproken schatten mensen me altijd veeeeeel ouder.
– Ik heb studenten op straat gevraagd naar de relatie tussen hen en hun mobiele telefoon.
– Ik ben naar een film geweest over een robot die ik nog leuk vond ook (Robot and Frank, ga hem zien!).
– Er is iets geels op mijn wang geschminkt wat een ster moest voorstellen in combinatie met heel veel glitters, in het kader van het thema ‘Welcome to the future’ van een archeologiefeestje.
– Ik heb twee uur geslapen op een dag.
– Ik heb daarna gewinkeld in Leiden, waar ik een winterjas en laarzen heb gevonden (de fashionblogger in mij is weer blij).
– Ik heb apathisch voor me uit gestaard vanwege slaapgebrek.
– Ik ging naar radio Hoeksche Waard, dat weten jullie nog niet, maar ik doe daar sinds kort vrijwilligerswerk voor. Vorige keer heb ik de regie gedaan en deze keer ook een beetje, toen me plotseling gevraagd werd om ook een paar berichtjes voor te lezen. Oftewel: ik heb mijn radiodebuut gehad! (het ging niet helemaal vlekkeloos, maar dat vergeven de luisteraars me vast wel). Volgende week ga ik weer regie doen, die twee weken daarna ga ik samen met iemand presenteren en daarna (1 december): helemaal alleen (enggggg). Daar horen jullie uiteraard nog over!
– Ik heb voor het eerst mijn handschoenen aangedaan, omdat het zo ikgabijnadoodkoud is.
– Ik heb geluncht met Sunny (Birmse inburgeraar voor wie ik taalcoach bij het Rode Kruis ben en nee, zo heet ze niet echt). En ik heb chocoladekruidnoten voor haar gekocht en nu is ze verslaafd. Gemeen ben ik toch. Ik wilde gewoon een lotgenoot.

Het is nu 14.47 uur. En dit is wat er voor 23.45 uur nog moet gebeuren:
– Gebrek aan slaap opheffen (gaat niet lukken).
– De Sinterklaaslolly die je op de foto ziet opeten. Dit is het belangrijkste.
– Als het even kan iets aan de studie.
– Me omkleden voor een Halloweenfeest ’s avonds. Nee, het wordt geen spannend kostuum. Ik doe een blauw jurkje met sterretjes aan en dan zet ik een heksenhoed op en dan vind ik het wel weer goed!
– Eten bij een vriendin.
– Naar het feestje.

‘Maar Laura,’ zul je misschien zeggen. ‘Je kan toch ook gewoon geen blogje plaatsen?’
Dan, beste lezer, is het wel duidelijk dat je me nog niet goed genoeg kent.

43 gedachtes over “Wat ik deze week zoal heb gedaan, waardoor ik dit blogje niet vooruit kon schrijven”

 1. Maar gelukkig krijgen we er vannacht een extra uurtje bij :D Tenzij je die natuurlijk ook al volgepland hebt (al dan niet met slaapgebrek inhalen), haha.

 2. Als dat maar goed komt met de radio :P En anders heb je altijd nog iemand die de uren vult met aprèsskimuziek xD Is dat dan weer van 10 tot 12? Of wisselen de tijden/dagen?
  Heel gemeen om anderen ook met je verslavingen op te zadelen, schaam je! :P

 3. My goodness en ik dacht dat ik veel gedaan had/te doen had.
  Die chocoladekruidnoten zijn inderdaad heel gemeen. Naar dat radiogedoe was ik wel benieuwd na je aankondiging op twitter > BLOGPOST, BLOGPOST, BLOGPOST! Oftewel, het lijkt me leuk er een blogpost over te lezen. ;-)

  1. I know, I know, maar die ga ik pas schrijven als ik mijn eerste uitzending helemaal alleen heb gedaan! :) (dus na 1 december)

 4. Haha jij bent druk geweest! Ik herken het heel erg, en kan eigenlijk nooit vooruit schrijven. Daarom lukt het ook lang niet altijd om iets te plaatsen. Daar zitten dan wel weer wat regels aan vast, want er mag niet meer dan één dag tussen twee posts zitten en dan moeten er minimaal twee posts zijn geweest voor ik weer een dag kan skippen. Ingewikkeld, I know. Knap dat je toch nog een blogje hebt geschreven!

 5. Ho even jij gaat dus gewoon naar willekeurige personen op straat en vraagt naar hun relatie met hun telefoon? Daar heb je wel een beetje (veel) lef voor nodig, zou me continu ongemakkelijk voelen…

 6. Dat van die winterjas hè, was dat net op tijd of net te laat? :P

  Grappig dat je gisteren naar een Halloweenfeest was, ik was naar Oktoberfest. In een echte dirndl. Verkleedfeestjes zijn leuk!

 7. Wat een superleuke dingen doe jij allemaal (taalcoachen, schrijversclubje… logisch trouwens dat je je geïntimideerd voelde ;-)). Maarre, ik ken je inmiddels wel een beetje (dat wil zeggen: ik ken je stukjes, want mensen kunnen heel anders zijn dan hoe ze schrijven), maar ik snap dat élke dag moeten bloggen toch niet zo. Wat zit daar voor reden achter? Ben je bijvoorbeeld bang anders lezers te verliezen. of is het een persoonlijke reden?

  1. Nee, het gaat me niet om de lezers, al geeft het wel een soort van druk dat ik weet dat mensen het graag lezen en misschien wel teleurgesteld zijn als er geen blogje komt. Het komt meer voort uit perfectionisme in de zin van: ik doe dit al anderhalf jaar en ik zou mezelf echt geen faler vinden als ik een dag geen blogje heb. Ik weet wel dat die dag er steeds meer aan zit te komen, want ik krijg het steeds drukker en ik heb er ook over nagedacht om één rustdag in de week te houden, maar ik vind het zo lastig, omdat het voelt als opgeven ofzo. En ik vind het nog steeds heel leuk, dat is het probleem ook echt niet, maar meer de tijd die ik steeds minder heb.

   1. Ik begrijp het. Ik denk dat weinig van je lezers het als falen zullen zien, althans, in ieder geval diegenen die weten hoe belangrijk een echt leven, buiten internet om, is zullen het wel begrijpen… Maar succes met volhouden in deze zelf-opgelegde wet ;-)

 8. Wat gaaf, zo’n schrijversclubje… en die radio erbij… en die relatie met de mobiele telefoon natuurlijk… en niet te vergeten die lolly! :D Jouw week was een stuk spannender dan de mijne, dat is zeker, maar ruilen wil ik niet (tenzij jij de lolly erbij gooit, dan ga ik direct overstag!)

 9. Oef, het is je gelukt tijdig een postje klaar te hebben. ik kan daar soms zo’n stress van krijgen he, als ik besef dat ik voor morgen nog geen blogje heb, en dat ik eigenlijk geen tijd heb om er eentje te schrijven! Het lief begrijpt niet dat ik dan niet eens gewoon een dagje oversla… gaat niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.